15 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Η 15η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης σχετικά με τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνο).

Κάθε χρόνο, περίπου 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο νοσούν από καρκίνο, από τα οποία μόνο ποσοστό 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα.Πάνω από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά.

Ποσοστό 70% – 80% από τα παιδιά που έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένη θεραπεία γίνεται καλά με την πρόοδο της ιατρικής και λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού. Κάθε μέρα εκτιμάται ότι περίπου 20 παιδιά πεθαίνουν από καρκίνο στην Ευρώπη.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) έχει αναγάγει σε θέμα εθνικής προτεραιότητας για το Σύστημα Υγείας, τη βελτίωση της περίθαλψης και της φροντίδας για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και επισημαίνει την έλλειψη κατάλληλων υποδομών για τα παιδιά που νοσούν από καρκίνο, καθώς και την αδυναμία να καλυφθούν επαρκώς οι ιδιαίτερες ανάγκες που έχουν, τόσο οι μικροί ασθενείς, όσο και οι οικογένειές τους.




Babis

Ο Νομίατρος ΠΕ Σερρών και Παιδίατρος κ.Αναστάσιος Αναστασιάδης μιλώντας στο Epiloges αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου.

Σέρρες15 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Belles Historic Trail: Από καλά, καλύτερα! – Δείτε τα αποτελέσματα – φωτο

Περισσότεροι από 350 αθλητές και φίλοι του ορεινού και...

Προκηρύχθηκαν έξι θέσεις γιατρών για το Νοσοκομείο Σερρών

Προκηρύχθηκαν έξι θέσεις γιατρών για το Νοσοκομείο Σερρών, όλες...

Σέρρες: Δύο παιδικοί φίλοι δημιουργούν το δικό τους βιολογικό λάδι στην Αλιστράτη – video

Στην Αλιστράτη Σερρών, δύο παιδικοί φίλοι δημιουργούν μία νέα...

Τελευταία Νέα