Συνεχίζεται σήμερα το 15ο συνέδριο της ΝΔ, το οποίο συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος και από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Tο παρών δίνουν ... Περισσότερα

15ο Συνέδριο της ΝΔ - Ιωάννης Σμυρλής: «Η ΝΔ ήταν είναι και θα είναι το κόμμα που πιστεύει και υπηρετεί το κοινωνικό κράτος»

Συντάκτης: Epilogestv

Συντάκτης: Epilogestv

Συνεχίζεται σήμερα το 15ο συνέδριο της ΝΔ, το οποίο συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος και από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Tο παρών δίνουν 2.742 στελέχη από όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και εκπρόσωποι των απόδημων Ελλήνων. Στο Συνέδριο της Ν.Δ. θα απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο γενικός διευθυντής ΝΔ Ιωάννης Σμυρλής στην παρέμβασή του στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Όλοι νιώθουμε και βιώνουμε μια μεγάλη συγκινησιακή φόρτιση στο άκουσμα της διπλής επετείου».

«Σε μια χώρα που γέννησε τη δημοκρατία αλλά στη σύγχρονη ιστορία της οι δημοκρατικοί θεσμοί δοκιμάστηκαν σκληρά και επανειλημμένα δεν είναι αυτονόητη η αδιάλειπτη ομαλή και συνεχής εμβάθυνση της δημοκρατικής ζωής που όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες ζούμε εδώ και μισό αιώνα. Το αντίθετο. Είναι κατάκτηση και αποτέλεσμα των σωστών ιστορικά επιλογών της μεγάλης λαϊκής πατριωτικής κεντροδεξιάς φιλελεύθερης παράταξης που με αποφασιστικότητα οδήγησε τη χώρα στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια διασφαλίζοντας έτσι ότι το «ανήκομεν εις τη Δύση δε θα έχει μόνο γεωπολιτικό αλλά και βαθιά δημοκρατικό θεσμικό αποτύπωμα».

«Η ΝΔ δεν πρωταγωνιστεί τυχαία στην πολιτική ιστορία του τόπου, έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία, εκφράζει φιλελεύθερες και πρωτοπόρες ιδέες με επίκεντρο τον άνθρωπο». «Διαχρονικά υπηρετεί αξίες και αρχές, έμεινε πιστή στις ιδέες της γι αυτό είναι ένα ανθεκτικό και ισχυρό κόμμα». «Έχουμε οικοδομήσει όλα αυτά τα χρόνια μία σχέση εμπιστοσύνης με τις Ελληνίδες και τους Έλληνες».

Advertisement
Family Kitchen

«Έχουμε πρωταγωνιστήσει σε στρατηγικές επιλογές για την πατρίδα, σε εμβληματικές μεταρρυθμίσεις, έχουμε χαράξει στιβαρές μακρόπνοες πολιτικές που η ιστορία και ο χρόνος δικαίωσε και συνεχίζουμε να δημιουργούμε πολιτικές που απαντούν στα σύγχρονα προβλήματα και επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν στις προκλήσεις του μέλλοντος».

Έκανε αναφορά στη νίκη της ΝΔ σε δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, στην αποτελεσματική διακυβέρνηση της ΝΔ, την αντιμετώπιση μεγάλων κρίσεων χωρίς να αφήσει καμία Ελληνίδα και κανέναν Έλληνα πίσω. «Η ΝΔ ήταν είναι και θα είναι το κόμμα που πιστεύει και υπηρετεί το κοινωνικό κράτος», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε σε επιτεύγματα της διακυβέρνησης των πέντε τελευταίων ετών και ξεχωριστή μνεία έκανε στην επιστολική ψήφο και την ικανοποίηση μέσω αυτής ενός πάγιου αιτήματος του ελληνισμού.
Κλείνοντας συνόψισε όσα αισθάνεται στις λέξεις τιμή, υπερηφάνεια και σεβασμό.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έλλειψη σιδήρου; Τροφές για να καλύψετε τις καθημερινές ανάγκες

13/09/25 7:23 μμ

Έλλειψη σιδήρου; Τροφές για να καλύψετε τις καθημερινές ανάγκες

Κατακράτηση υγρών: Τι να φάτε για να υποχωρήσει το πρήξιμο

13/09/25 7:19 μμ

Κατακράτηση υγρών: Τι να φάτε για να υποχωρήσει το πρήξιμο

Τσίμπημα σφήκας ή μέλισσας: Τι πρέπει να κάνουμε άμεσα – Πώς φεύγει ο πόνος

13/09/25 7:13 μμ

Τσίμπημα σφήκας ή μέλισσας: Τι πρέπει να κάνουμε άμεσα – Πώς φεύγει ο πόνος

Αυτισμός: Τα πρώτα σημάδια, η διάγνωση και οι δομές υποστήριξης

13/09/25 7:05 μμ

Αυτισμός: Τα πρώτα σημάδια, η διάγνωση και οι δομές υποστήριξης

Ο Καραλής προκρίθηκε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος

13/09/25 6:57 μμ

Ο Καραλής προκρίθηκε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος

Την ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή αναμένεται να επισημάνει ο Ν. Ανδρουλάκης

13/09/25 6:51 μμ

Την ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή αναμένεται να επισημάνει ο Ν. Ανδρουλάκης

Θεσσαλονίκη: Υπέστη αλλεργικό σοκ μετά από τσίμπημα εντόμου και έχασε τις αισθήσεις του

13/09/25 6:44 μμ

Θεσσαλονίκη: Ένας 51χρονος υπέστη αλλεργικό σοκ από τσίμπημα εντόμου – Τον επανέφεραν διασώστες του ΕΚΑΒ

Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Καστελλόριζο

13/09/25 2:19 μμ

Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Καστελλόριζο

Πέθανε η κόρη της Μπέσσυς και του Διαμαντή Λαιμού – Θρήνος στην εφοπλιστική οικογένεια

13/09/25 2:15 μμ

Πέθανε η 28χρονη κόρη της Μπέσσυς και του Διαμαντή Λαιμού – Θρήνος στην εφοπλιστική οικογένεια

Το δημοτικό της Ψερίμου, ένας «φάρος» αισιοδοξίας και δύναμης

13/09/25 2:08 μμ

Το δημοτικό της Ψερίμου, ένας «φάρος» αισιοδοξίας και δύναμης

Η μακρά διαδρομή της Δραπετσώνας - Εκεί όπου δεν είχαν ζωή οι πρόσφυγες και τόπο οι πόρνες...

13/09/25 1:15 μμ

Η μακρά διαδρομή της Δραπετσώνας – Εκεί όπου δεν είχαν ζωή οι πρόσφυγες και τόπο οι πόρνες…

«Καλλιεργώντας Κριτικούς Αναγνώστες»: Πιλοτικό πρόγραμμα στα σχολεία για την προστασία από τα fake news

13/09/25 12:59 μμ

«Καλλιεργώντας Κριτικούς Αναγνώστες»: Πιλοτικό πρόγραμμα στα σχολεία για την προστασία από τα fake news