Θύμα της τρομοκρατικής οργάνωσης “Σέχτα Επαναστατών”. Ο Σωκράτης Γκιόλιας δολοφονήθηκε σαν σήμερα πριν από δέκα χρόνια.

 
Δέκα χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας έξω από το σπίτι του στην οδό Δαιδάλου, στην Ηλιούπολη. Δέκα χρόνια και οι δράστες της δολοφονίας παραμένουν ασύλληπτοι.
Ήταν 5:30 τα ξημερώματα όταν οι δράστες χτύπησαν το κουδούνι του θύματος, του Σωκράτη Γκιόλια και τον ειδοποίησαν να βγει, υποστηρίζοντας πως του κλέβουν το αυτοκίνητο.
Όταν ο 37χρονος βγήκε στο δρόμο, οι δράστες τον πυροβόλησαν 16 φορές από μικρή απόσταση.
Την ευθύνη για τη δολοφονία του ανέλαβε η «Σέχτα Επαναστατών» με προκήρυξη που έστειλε στην εφημερίδα «Τα Νέα».
Το κείμενο έκτασης επτά σελίδων αναφερόταν στη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια ενώ εκφράζονται απειλές για αστυνομικούς, σωφρονιστικούς υπάλληλους αλλά και εκδότες όπως οι Τριανταφυλλόπουλος, Κουρής, Χατζηνικολάου και Κωστόπουλος.

Advertisement
Family Kitchen

Ποιος ήταν ο Σωκράτης Γκιόλιας

Σύμβουλος επικοινωνίας από το 2008 στο γραφείο του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά και γενικός διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού “Θέμα 9,89” από το 2009 ήταν ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας.
Επίσης κάλυπτε το ρεπορτάζ στίβου για την εφημερίδα “Πρωταθλητής” από το 2006, καθώς και ο ίδιος υπήρξε αθλητής του στίβου και διατηρούσε στενή σχέση με ολυμπιονίκες και προπονητές του χώρου.
Ο Σωκράτης Γκιόλιας, που ήταν παιδί πολύτεκνης οικογένειας, είχε γεννηθεί στη Γερμανία στις 13 Φεβρουαρίου 1973 στη Γερμανία και η οικογένειά του μετακόμισε στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε.
Τελείωσε το Εργαστήρι Δημοσιογραφίας και από την ηλικία των 19 ετών, έκανε την πρώτη του προσπάθεια να μπει στο δημοσιογραφικό επάγγελμα με πρακτική στο ραδιόφωνο του Αντένα.
Το 1992 ζήτησε από τον δημοσιογράφο Μάκη Τρανταφυλλόπουλο να εργαστεί στην εκπομπή “Κίτρινος Τύπος” η οποία προβαλλόταν τότε από τον τηλεοπτικό σταθμό New Channel. Η εκπομπή είχε χαμηλό προϋπολογισμό και ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν ο πρώτος και μοναδικός συνεργάτης της εκπομπής.
Αργότερα, ανέλαβε την αρχισυνταξία των εκπομπών του Μ. Τριανταφυλλόπουλου “Ζούγκλα” και “Κίτρινος Τύπος” και διατήρησε αυτή τη θέση έως το 2008, οπότε και διαφωνώντας με τον παρουσιαστή αποχώρησε.
Ο ίδιος σε επιστολή του στο blog Troktiko είχε μιλήσει για το παρασκήνιο της διαφωνίας του με τον Μ. Τριανταφυλλόπουλο αναφέροντας πως οι δοσοληψίες και η προσπάθεια ελέγχου του blog το οποίο τότε ασχολούνταν με υπόθεση τηλεοπτικού σταθμού, καθώς και η διαφωνία του για οικονομικά θέματα που αφορούσαν μέλη της συντακτικής ομάδας των δύο εκπομπών, που ήταν και εργαζόμενοι στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” την οποία τότε είχαν από κοινού Μ. Τριανταφυλλόπουλος και Θ. Αναστασιάδης.
Η διαφωνία των δύο εκδοτών, σε συνδυασμό με την -όπως υποστηρίζει στην επιστολή του στο Troktiko- πίεση που ασκούσε ο Μ.Τριανταφυλλόπουλος για τη διακοπή δημοσιευμάτων από το ιστολόγιο, με το οποίο ποτέ ο ίδιος δεν παραδέχθηκε τη σχέση του, επέφεραν και την οριστική ρήξη στις σχέσεις των δύο δημοσιογράφων.
πηγή news247

Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
“Γεφυρουδιανά”: Μία γιορτή ειρήνης και πολιτισμού που συμπληρώνει σχεδόν μισό αιώνα ζωής

06/08/25 2:45 μμ

“Γεφυρουδιανά”: Γιορτή ειρήνης και πολιτισμού που συμπληρώνει σχεδόν μισό αιώνα ζωής

Θεσσαλονίκη: Το Flyover από ψηλά - Πλάνα των εργασιών από Drone

06/08/25 2:37 μμ

Θεσσαλονίκη: Το Flyover από ψηλά – Πλάνα των εργασιών από Drone

Δείτε το βίντεο: Ανακαλύπτοντας τις ομορφιές των Σερρών!

06/08/25 2:17 μμ

Δείτε το βίντεο: Ανακαλύπτοντας τις ομορφιές των Σερρών!

Ένας νεκρός σε πυρκαγιά στη νότια Γαλλία - Κάηκαν 80.000 στρέμματα βλάστησης

06/08/25 12:48 μμ

Ένας νεκρός σε πυρκαγιά στη νότια Γαλλία – Κάηκαν 80.000 στρέμματα βλάστησης

Σέρρες- τώρα: Φωτιά σε διαμέρισμα στην 29ης Ιουνίου

06/08/25 2:46 μμ

Σέρρες- τώρα: Φωτιά σε διαμέρισμα στην 29ης Ιουνίου

Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος: Μια «γυναικεία» αυτοάνοση πάθηση

06/08/25 12:04 μμ

Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος: Μια «γυναικεία» αυτοάνοση πάθηση

Η Ελλάδα καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Λιβύης για τη μέση γραμμή - Η ρηματική διακοίνωση που κατατέθηκε στον ΟΗΕ

06/08/25 11:54 πμ

Η Ελλάδα καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Λιβύης για τη μέση γραμμή – Η ρηματική διακοίνωση που κατατέθηκε στον ΟΗΕ

Οι Περσείδες συναρπάζουν και φέτος: Τι είναι το φαινόμενο, από που προέρχονται; Tι λέει ο μύθος; Πότε θα κορυφωθεί;

06/08/25 11:47 πμ

Οι Περσείδες συναρπάζουν και φέτος: Τι είναι το φαινόμενο, από που προέρχονται; Tι λέει ο μύθος; Πότε θα κορυφωθεί;

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 28χρονο για παράνομη μεταφορά μεταναστών – Είχαν πληρώσει 3.000 ευρώ έκαστος σε κύκλωμα στην Τουρκία

06/08/25 11:27 πμ

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 28χρονο για παράνομη μεταφορά μεταναστών – Είχαν πληρώσει 3.000 ευρώ έκαστος σε κύκλωμα στην Τουρκία

06/08/25 11:22 πμ

Στα δικαστήρια οδηγήθηκε η 32χρονη Αλγερινή για να απολογηθεί για τη δολοφονία της 3χρονης κόρης της

Καβάλα: Εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα ΚΑΑΥ Ν. Περάμου

06/08/25 11:18 πμ

Καβάλα: Εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα ΚΑΑΥ Ν. Περάμου

Το πολιτικό κεφάλαιο Χατζηβασιλείου

06/08/25 11:34 πμ

Το πολιτικό κεφάλαιο Χατζηβασιλείου