Την δεύτερη υψηλότερη επίδοση από το 2001 μέχρι σήμερα για το πρώτο επτάμηνο του έτους (Ιανουάριος- Ιούλιος)   κατέγραψε το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» καθώς το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Την δεύτερη υψηλότερη επίδοση από το 2001 μέχρι σήμερα για το πρώτο επτάμηνο του έτους (Ιανουάριος- Ιούλιος)

 

κατέγραψε το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» καθώς το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 281.775 νέες θέσεις εργασίας.

 

Αθροιστικά για την περίοδο Ιανουάριος-Ιούλιος 2019, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 1.669.921 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 1.388.146, εκ των οποίων οι 817.006 ήταν αποτέλεσμα καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι 571.140 οικειοθελείς αποχωρήσεις.

Όσον αφορά τον μήνα Ιούλιο, το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» κατέγραψε μείωση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα καθώς προκύπτει αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 14.691 θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Ιουλίου 2019, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 250.319, ενώ οι αποχωρήσεις σε 265.010. Από τις 265.010 συνολικά αποχωρήσεις, οι 102.446 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 162.564 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Advertisement
Family Kitchen

Από τη σύγκριση των στοιχείων των δύο μηνών, Ιούλιος 2019 και Ιούλιος 2018, προκύπτει μειωμένη επίδοση κατά 6.081 θέσεις εργασίας για τον Ιούλιο 2019 (αρνητικό ισοζύγιο -14.691 θέσεων εργασίας) έναντι αρνητικού ισοζυγίου (-8.610) τον Ιούλιο του 2018.

Παράλληλα με τις ηλεκτρονικές υποβολές εντύπων προσλήψεων-απολύσεων μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» υπάρχει και ένα ιδιαίτερα μικρό ποσοστό επιχειρήσεων που προέβησαν αναγκαστικά σε χειρόγραφες υποβολές εντύπων στις περιφερειακές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, λόγω είτε περιπτώσεων εκπρόθεσμων υποβολών, στις οποίες επιβάλλονται και τα προβλεπόμενα πρόστιμα, είτε ειδικών ελάχιστων περιπτώσεων επιχειρήσεων που αδυνατούν να υποβάλλουν τα στοιχεία ηλεκτρονικά. Το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης για αυτές τις συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων για το διάστημα από 1.7.2019 έως και 31.7.2019, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, διαμορφώνεται σε 1.369 απώλειες θέσεων εργασίας.

 

ΑΠΕ

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
89η ΔΕΘ: Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ παρουσιάζει ο Ν.Ανδρουλάκης

13/09/25 12:35 μμ

89η ΔΕΘ: Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει ο Ν.Ανδρουλάκης

«Δεν έχετε ιδέα για τη φωτιά που ανάψατε» δηλώνει η χήρα του Τσάρλι Κερκ

13/09/25 12:30 μμ

 Χήρα Τσάρλι Κερκ: «Δεν έχετε ιδέα για τη φωτιά που ανάψατε»

Κυρ. Μητσοτάκης: Θέμα αρχής για μένα να έχουμε κι άλλους τρόπους παράδοσης τέτοιων φαρμάκων

13/09/25 12:22 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Θέμα αρχής για μένα να έχουμε κι άλλους τρόπους παράδοσης τέτοιων φαρμάκων

Σέρρες: Η Οικοκυρική Σχολή της ΕΜΜΕΛΕΙΑΣ ανακοινώνει το πρόγραμμα μαθημάτων

13/09/25 11:47 πμ

Σέρρες: Η Οικοκυρική Σχολή της ΕΜΜΕΛΕΙΑΣ ανακοινώνει το πρόγραμμα μαθημάτων

Εφάπαξ: Πότε βγαίνει, πώς υπολογίζεται και ποιοι το δικαιούνται

13/09/25 11:42 πμ

Εφάπαξ: Πώς υπολογίζεται και ποιοι το δικαιούνται

Ο μαρτυρικός θάνατος του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου 

13/09/25 11:29 πμ

Ο μαρτυρικός θάνατος του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου 

Εθνικό Στάδιο Σερρών: Τον Οκτώβριο η σπορά του νέου χλοοτάπητα - video

13/09/25 11:02 πμ

Εθνικό Στάδιο Σερρών: Τον Οκτώβριο η σπορά του νέου χλοοτάπητα – video

Γ.Παλάζης: Στις συναντήσεις με εξαγωγικές επιχειρήσεις του Ισημερινού συμμετείχε ο Επίτιμος Πρόξενος της Μολδαβίας

13/09/25 10:52 πμ

Γ.Παλάζης: Στις συναντήσεις με εξαγωγικές επιχειρήσεις του Ισημερινού συμμετείχε ο Επίτιμος Πρόξενος της Μολδαβίας

Κ. Πιερρακάκης: Η μείωση του ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά διορθώνει μια αδικία

13/09/25 10:37 πμ

Κ. Πιερρακάκης: Η μείωση του ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά διορθώνει μια αδικία

Νέος ΚΟΚ: Δείτε αναλυτικά τα βαριά πρόστιμα

13/09/25 10:32 πμ

Νέος ΚΟΚ: Δείτε αναλυτικά τα βαριά πρόστιμα

Γιορτή σήμερα 13 Σεπτεμβρίου: Άγιος Κορνήλιος ο Εκατόνταρχος

13/09/25 9:28 πμ

Γιορτή σήμερα 13 Σεπτεμβρίου: Άγιος Κορνήλιος ο Εκατόνταρχος

Θεσσαλονίκη: 18χρονη με τον σύντροφό της ξυλοκόπησαν τον πρώην και τον πατέρα του - Τον «παγίδευσε» και τους χτυπούσαν δέκα άτομα

13/09/25 10:22 πμ

Θεσσαλονίκη: 18χρονη με τον σύντροφό της ξυλοκόπησαν τον πρώην και τον πατέρα του – Τον «παγίδευσε» και τους χτυπούσαν δέκα άτομα