Ορισμένα φυτά που έχουμε συνδέσει απόλυτα με τα Χριστούγεννα μπορούμε με την κατάλληλη φροντίδα να τα διατηρούμε από χρόνο σε χρόνο!

3 φυτά για την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου

Epilogestv

Epilogestv

Ορισμένα φυτά που έχουμε συνδέσει απόλυτα με τα Χριστούγεννα μπορούμε με την κατάλληλη φροντίδα να τα διατηρούμε από χρόνο σε χρόνο!

Η πιο όμορφη γιορτή του χρόνου φτάνει! Χριστούγεννα, και το σπίτι γεμίζει χαρά, γέλια και φωτεινά χαμόγελα. Εκτός από το δέντρο –που μπορεί να είναι και φυσικό σε γλάστρα– ή τα στολίδια –που μπορεί να είναι και DIY, ακόμα και με υλικά που θα βρεις στη φύση– έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις ένα ξεχωριστό σκηνικό στο σπίτι με τα αγαπημένα φυτά των Χριστουγέννων.

Ας δούμε τρεις διαφορετικές επιλογές, ώστε να επιλέξεις αυτή που ταιριάζει στα δικά σου ξεχωριστά Χριστούγεννα. Και βέβαια, δίνουμε βασικά tips για τη φροντίδα τους, ώστε να τα χαιρόμαστε από χρόνο σε χρόνο!

Αλεξανδρινό ή ποϊνσέτια

3 φυτά για την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου
iStock

Το αγαπημένο σε όλους μας αλεξανδρινό κατάγεται από το Μεξικό. Για πολλούς συμβολίζει το πνεύμα των Χριστουγέννων με το λαμπερό κόκκινο χρώμα του. Βέβαια, στα ενημερωμένα φυτώρια θα βρεις και άλλα χρώματα, όπως ροζ, κίτρινο ή λευκό. Το υπέροχο χρώμα του βρίσκεται στα χαρακτηριστικά βράκτια φύλλα του. Είναι φυτό που προσαρμόζεται εσωτερικά του σπιτιού, ενώ με την κατάλληλη φροντίδα μπορεί να ζήσει για χρόνια.

Το αλεξανδρινό πρέπει να τοποθετείται σε σημείο φωτεινό, κοντά σε παράθυρο. Ιδανικά προτιμά θερμοκρασίες γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου. Χρειάζεται προσοχή στο νερό, καθώς δεν πρέπει να διψάσει πολύ, γιατί δύσκολα επανέρχεται. Φυσικά, και το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις ρίζες του. Το να παρακολουθούμε την επιφάνεια του χώματος και να ποτίζουμε όταν αυτή στεγνώσει είναι μια καλή ένδειξη για το νερό που χρειάζεται. Είναι φυτό ασφαλές για τα κατοικίδια, αρκεί να μην το μασήσουν ή φάνε τα φύλλα του.

Σε περιοχές που η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου, το αλεξανδρινό μπορεί να φυτευτεί και έξω. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 3 μέτρα σε ύψος.

Κάκτος των Χριστουγέννων

3 φυτά για την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου
iStock

Το επίφυλλο ή κάκτος των Χριστουγέννων ανθίζει τις ημέρες των Χριστουγέννων με υπέροχα ροζ κόκκινα λουλούδια. Από τον Νοέμβριο και μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου ο κάκτος των Χριστουγέννων έχει λουλούδια. Είναι μια περίοδος που χρειάζεται συχνό πότισμα, ενώ όταν η ανθοφορία τελειώσει το πότισμα γίνεται πιο αραιό. Αγαπά θερμοκρασίες γύρω στους 20 βαθμούς και θέσεις φωτεινές.

Από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο χρειάζεται να λιπαίνεις το επίφυλλο ή κάκτο των Χριστουγέννων. Επιπλέον, μέχρι να ξεκινήσουν τα κρύα μπορείς να το αφήσεις έξω τις ώρες που δεν χτυπάει το φως του ήλιου, ώστε να πετύχεις καλύτερη και πλουσιότερη ανθοφορία.

Advertisement
Family Kitchen

Ίλεξ ή αρκουδοπούρναρο

3 φυτά για την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου
iStock

Αν έχεις κήπο, το ίλεξ είναι μια όμορφη χριστουγεννιάτικη πινελιά. Έχει σκούρα πράσινα φύλλα με χαρακτηριστικά αγκάθια στις άκρες του. Οι όμορφοι κόκκινοι καρποί είναι χαρακτηριστικοί στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Μπορεί να ξεπεράσει τα 8 μέτρα ύψος, αλλά τις περισσότερες φορές θα το βρούμε στα 2 ή 3 μέτρα.

Χρειάζεται σημεία με ήλιο ή ημισκιά, και το έδαφος να μπορεί να συγκρατεί υγρασία. Το πλούσιο χώμα με οργανική ύλη θα το βοηθήσει να γίνει πιο εύρωστο. Χρειάζεται κλάδεμα κάθε άνοιξη για να διατηρηθεί το σχήμα του και να ευνοηθεί η παραγωγή των εντυπωσιακών κόκκινων καρπών.

πηγή ow.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στις αγκαλιές των δικών τους έπεσαν οι 91 Έλληνες που επαναπατρίστηκαν από το Άμπου Ντάμπι - Εφτασαν με C-130 στην Ελευσίνα

05/03/26 11:29 μμ

Στις αγκαλιές των δικών τους έπεσαν οι 91 Έλληνες που επαναπατρίστηκαν από το Άμπου Ντάμπι – Εφτασαν με C-130 στην Ελευσίνα

Ο Πανιώνιος «αποκαθήλωσε» τον Ολυμπιακό

05/03/26 11:28 μμ

Ο Πανιώνιος «αποκαθήλωσε» τον Ολυμπιακό

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Ιστορικό γεγονός η αναγνώριση της από την UNESCO είπε ο Γ. Μπαμπινιώτης

05/03/26 11:27 μμ

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Ιστορικό γεγονός η αναγνώριση της από την UNESCO είπε ο Γ. Μπαμπινιώτης

Επιστήμονες ξεκίνησαν ανασκαφές σε μία από τις πιο άνυδρες ερήμους του κόσμου – Αυτό που ανακάλυψαν ήταν μοναδικό

05/03/26 11:26 μμ

Επιστήμονες ξεκίνησαν ανασκαφές σε μία από τις πιο άνυδρες ερήμους του κόσμου – Αυτό που ανακάλυψαν ήταν μοναδικό

Άνοιξε αυλαία το 28ο ΦΝΘ συμμετέχοντας σε γυρίσματα ταινίας - Η ιστορική μνήμη στο επίκεντρο της διοργάνωσης

05/03/26 11:24 μμ

Άνοιξε αυλαία το 28ο ΦΝΘ συμμετέχοντας σε γυρίσματα ταινίας – Η ιστορική μνήμη στο επίκεντρο της διοργάνωσης

Κατερίνη: Συνελήφθη ανήλικος για παραχάραξη νομισμάτων και διακίνηση τραπεζικών καρτών – κλώνων

05/03/26 10:42 μμ

Κατερίνη: Συνελήφθη ανήλικος για παραχάραξη νομισμάτων και διακίνηση τραπεζικών καρτών – κλώνων

«Έβρος. Η ζωή στις όχθες»-Έκθεση του Αντ. Πασβάντη στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ

05/03/26 11:22 μμ

«Έβρος. Η ζωή στις όχθες»- Έκθεση του Αντ. Πασβάντη στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ

«Από το βιβλίο στην οθόνη» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

05/03/26 11:17 μμ

«Από το βιβλίο στην οθόνη» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Υπογραφή σύμβασης για την ανάδειξη και βελτίωση των μονοπατιών του Δήμου Νάουσας

05/03/26 11:16 μμ

Υπογραφή σύμβασης για την ανάδειξη και βελτίωση των μονοπατιών του Δήμου Νάουσας

 Ευχαριστήρια επιστολή στο Epiloges για την ανάδειξη του ζητήματος στο γυμναστήριο του Εθνικού Σταδίου Σερρών

05/03/26 10:32 μμ

 Ευχαριστήρια επιστολή στο Epiloges για την ανάδειξη του ζητήματος στο γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου Σερρών

Σέρρες: Γονείς παιδιών με αυτισμό ζητούν λύση - Η ευκαιρία για δομή χάθηκε, η ανάγκη όμως παραμένει

05/03/26 10:21 μμ

Σέρρες: Γονείς παιδιών με αυτισμό ζητούν λύση – Η ευκαιρία για δομή χάθηκε, η ανάγκη όμως παραμένει

Π.Σπυρόπουλος: Η στάθμη της λίμνης Κερκίνης είναι σε καλά επίπεδα - video

05/03/26 10:12 μμ

Π.Σπυρόπουλος: Η στάθμη της λίμνης Κερκίνης είναι σε καλά επίπεδα – video