5 είδη ρούχων που πρέπει να πλένεις χωριστά στο πλυντήριο

293
5 είδη ρούχων που πρέπει να πλένεις χωριστά στο πλυντήριο
5 είδη ρούχων που πρέπει να πλένεις χωριστά στο πλυντήριο

Την επόμενη φορά που θα ξεχωρίζεις τα ρούχα για το πλυντήριο, βεβαιώσου ότι θα αφήσεις τα παρακάτω είδη έξω, για να πλυθούν ξεχωριστά από τα άλλα.

 1. Τζιν παντελόνια
  Οι λόγοι που είναι προτιμότερο να βάζεις τα τζιν παντελόνια σε ξεχωριστή πλύση στο πλυντήριο είναι δύο:

Τα φερμουάρ και τα μεταλλικά μέρη που τυχόν έχουν μπορεί να φθείρουν με την τριβή άλλα ευαίσθητα υφάσματα (ειδικά στα πλεκτά) και να τα καταστρέψουν.
Κάποια υφάσματα απορροφούν το χρώμα των τζιν και μπορεί να χρωματιστούν από αυτά, χάνοντας ταυτόχρονα και το ζωηρό δικό τους χρώμα. Κάποια τζιν ούτως ή άλλως ξεβάφουν, οπότε ειδικά στις πρώτες πλύσεις πλένε τα με άλλα σκούρα παντελόνια.
ρούχα στο πλυντήριο

 1. Ρούχα που βγάζουν χνούδι
  Τα ρούχα που βγάζουν χνούδι πρέπει να πλένονται χωριστά, μακριά ιδίως από ρούχα με μικροΐνες ή κοτλέ, τα οποία «μαγνητίζουν» το χνούδι πάνω τους. Τα είδη αυτά θα πρέπει να ομαδοποιούνται και να πλένονται μόνα τους, ιδανικά σε έναν κύκλο για ευαίσθητα, με κρύο νερό, καθώς έτσι δεν θα «μαδήσουν» τόσο. Επιπλέον, πριν τα πλύνεις, καλύτερα γύρισέ τα από την ανάποδη.
 1. Εξαιρετικά λερωμένα ρούχα
  Αν, για παράδειγμα, πρόκειται για ρούχα με λάσπες ή πιτσιλισμένα με φαγητά ή μπογιές, μην τα πλένετε με τα υπόλοιπα. Εξάλλου, πριν ακόμα τα βάλετε στο πλυντήριο θα πρέπει να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε όσο γίνεται τους λεκέδες, πλένοντας το ρούχο στο χέρι. Στο συνέχεια, στο πλυντήριο χρησιμοποιήστε τη λειτουργία της πρόπλυσης.
 1. Καινούργια ρούχα
  Αυτός κι αν είναι βασικός κανόνας πλυσίματος: Αν δεν έχουν πλυθεί πρώτα μόνα τους (και σύμφωνα με τις οδηγίες) 2-3 φορές, τα καινούρια ρούχα μπορεί να ξεβάψουν ή να «μπουν». Μην το ρισκάρετε! Είναι κρίμα να τα καταστρέψετε πριν καν τα φορέσετε.
 1. Σκουρόχρωμα
  Ναι, είναι η πιο προφανής οδηγία, καθώς τα σκούρα μπορεί να ξεβάψουν και το χρώμα τους να καταστρέψει τα πιο φωτεινά ή λευκά υφάσματα. Ειδικά τα μαύρα, καφέ και μοβ ρούχα μπορούν να γίνονται μια ομαδούλα και να πλένονται μόνα τους.

πηγή ow.gr