Για πολλές γυναίκες το ντεμακιγιάζ δεν είναι ένα πολύ αγαπημένο step της ρουτίνας ομορφιάς τους – ιδίως όταν έχουν επιστρέψει αργά στο σπίτι

5 λάθη στο ντεμακιγιάζ που πρέπει να αποφεύγεις

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Για πολλές γυναίκες το ντεμακιγιάζ δεν είναι ένα πολύ αγαπημένο step της ρουτίνας ομορφιάς τους – ιδίως όταν έχουν επιστρέψει αργά στο σπίτι από το γραφείο και αισθάνονται αρκετά κουρασμένες – θέλουν όμως να το κάνουν σωστά και αυτό είναι πράγματι ενθαρρυντικό και ιδιαίτερα ευχάριστο.

Αν είσαι skincare addicted, θα γνωρίζεις ήδη πόσο σημαντικό είναι να εκτελείται με τον ενδεδειγμένο τρόπο το ντεμακιγιάζ. Αν πάλι είσαι «αρχάρια», οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι η αφαίρεση του μακιγιάζ με ακατάλληλο τρόπο ή η μη αφαίρεσή του είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις στο πρόσωπό σου όσον αφορά στη γήρανση, την ακμή και τη συνολική υγεία του δέρματός σου.

Για να κατανοήσεις όμως καλύτερα πώς πρέπει να αφαιρείς το μακιγιάζ, είναι πιο χρήσιμο να γνωρίζεις αρχικά τι δεν πρέπει να κάνεις!
Τα 5 λάθη που πρέπει να αποφεύγεις στο ντεμακιγιάζ

Χρησιμοποιείς το ντεμακιγιάζ ματιών σε όλο το πρόσωπο

Τα προϊόντα ντεμακιγιάζ για τα μάτια δεν είναι απλώς ένα τέχνασμα marketing. Αυτές οι φόρμουλες είναι συνήθως πολύ πιο πλούσιες από τις συνθέσεις ντεμακιγιάζ για το πρόσωπο. Αν λοιπόν ένα προϊόν έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί μια ιδιαίτερα επίμονη μάσκαρα για παράδειγμα, όταν εφαρμόζεται στο υπόλοιπο δέρμα ενδέχεται να φράξει τους πόρους και να εμφανιστούν σπυράκια.

Χρησιμοποιείς ένα απλό προϊόν καθαρισμού για να αφαιρέσεις το βαρύ μακιγιάζ

Τα προϊόντα περιποίησης δεν διεισδύουν επαρκώς εάν το δέρμα δεν είναι απαλλαγμένο από ακαθαρσίες και μακιγιάζ το μακιγιάζ. Το απλό καθαριστικό σου πιθανότατα δεν είναι αρκετά ισχυρό για να αφαιρέσει το μακιγιάζ από το πρόσωπό σου. Ως αποτέλεσμα το δέρμα σου θα έχει υπολείμματα μακιγιάζ, ενώ μπορεί να εμφανίσει ανεπιθύμητες ατέλειες.

Χρησιμοποιείς μαντηλάκια ντεμακιγιάζ

Πράγματι πρόκειται για ένα εύχρηστο go-to προϊόν ομορφιάς, το οποίο όμως παραμένει αμφιλεγόμενο για πολλές από εμάς στον τομέα της ομορφιάς. Αφενός με τη χρήση του προκαλείται έντονη τριβή που μπορεί να τραυματίσει το δέρμα. Αφετέρου, δεν αφαιρεί αποτελεσματικά το μακιγιάζ, ενώ συγχρόνως αφήνει επιπλέον υπολείμματα προϊόντος πάνω στο δέρμα. Μάλιστα, αν έχεις ιδιαίτερα ευαίσθητο δέρμα είναι καλό να γνωρίζεις ότι υπάρχει πάντα η πιθανότητα μετά τη χρήση του να εμφανίσεις κάποιον ερεθισμό.

Ασκείς έντονη τριβή

Το δέρμα του προσώπου είναι πιο ευαίσθητο από το δέρμα του σώματος. Αυτό σημαίνει ότι ενώ μπορεί να τρίψεις το σώμα σου με μια λούφα (είδος φυσικού σφουγγαριού), η ίδια πίεση στο πρόσωπό σου μπορεί να βλάψει το δέρμα. Αντί λοιπόν να ασκείς έντονη τριβή στο δέρμα σου για κάνεις ντεμακιγιάζ, προτίμησε να επενδύσεις λίγο χρόνο κάνοντας απαλό μασάζ με το προϊόν ντεμακιγιάζ που έχεις στο μπάνιο σου.

Παρακάμπτεις το σαγόνι, το λαιμό και τη γραμμή των μαλλιών

«Παλεύεις» με τα σπυράκια της γνάθου ή αυτά κοντά στη γραμμή των μαλλιών; Σε αυτό μπορεί να ευθύνεται το ντεμακιγιάζ… που δεν κάνεις! Είναι ευρέως διαδεδομένο ότι συχνά παραλείπεται ο επαρκής καθαρισμός σε περιοχές όπως η γραμμή των μαλλιών, κοντά στα αυτά, το σαγόνι και ο λαιμός. Αξίζει όμως να σου δώσουμε ένα hint και να σου πούμε ότι σημεία όπως ο λαιμός είναι αυτά που εμφανίζουν σημάδια πρόωρης γήρανσης.

πηγή jenny.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στις Σέρρες ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, Νίκος Λαυράνος - video

08/09/25 8:39 μμ

Στις Σέρρες ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, Νίκος Λαυράνος – video

Δ. Κουτσούμπας: Οι εργαζόμενοι δεν είναι μηχανές - Την εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης είναι ρεαλιστικό να μειωθεί ο εργάσιμος χρόνος

08/09/25 8:43 μμ

Δ. Κουτσούμπας: Οι εργαζόμενοι δεν είναι μηχανές – Την εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης είναι ρεαλιστικό να μειωθεί ο εργάσιμος χρόνος

Ανοιχτή επιστολή 1.500 σκηνοθετών και ηθοποιών: Σταματάμε να συνεργαζόμαστε με ισραηλινές εταιρείες που «εμπλέκονται στη γενοκτονία» της Γάζας

08/09/25 8:41 μμ

Ανοιχτή επιστολή 1.500 σκηνοθετών και ηθοποιών: Σταματάμε να συνεργαζόμαστε με ισραηλινές εταιρείες που «εμπλέκονται στη γενοκτονία» της Γάζας

Σε ποια χωριά των Σερρών απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ όσοι δήλωσαν την πρώτη τους κατοικία - video

08/09/25 8:31 μμ

Σε ποια χωριά των Σερρών απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ όσοι δήλωσαν την πρώτη τους κατοικία

Αγώνες μπάσκετ 3Χ3 στο κέντρο των Σερρών - video

08/09/25 8:18 μμ

Αγώνες μπάσκετ 3Χ3 στο κέντρο των Σερρών – video

Η Επιτροπή του Μουσείου Γεωλογίας-Παλαιοντολογίας-Παλαιοανθρωπολογίας του ΑΠΘ για το κρανίο του «Ανθρώπου των Πετραλώνων»

08/09/25 8:19 μμ

Η Επιτροπή του Μουσείου Γεωλογίας-Παλαιοντολογίας-Παλαιοανθρωπολογίας του ΑΠΘ για το κρανίο του «Ανθρώπου των Πετραλώνων»

Κυρ. Πιερρακάκης: «Η Ελλάδα στέλνει ισχυρό μήνυμα ότι συνδυάζει τη δημοσιονομική σταθερότητα με τη δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη»

08/09/25 8:05 μμ

Κυρ. Πιερρακάκης: «Η Ελλάδα στέλνει ισχυρό μήνυμα ότι συνδυάζει τη δημοσιονομική σταθερότητα με τη δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη»

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών συμμετείχε στην 17η Αστροβραδιά

08/09/25 7:54 μμ

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών συμμετείχε στην 17η Αστροβραδιά

08/09/25 7:42 μμ

Επίσκεψη κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στις Σέρρες

The Journey of Energy: Τεχνολογία, θέαμα και ενέργεια από τη ΔΕΗ στη ΔΕΘ

08/09/25 7:38 μμ

The Journey of Energy: Τεχνολογία, θέαμα και ενέργεια από τη ΔΕΗ στη ΔΕΘ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 21η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση στον Δήμο Σερρών

08/09/25 8:17 μμ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 21η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση στον Δήμο Σερρών

 Το Επιμελητήριο Σερρών στην 89η ΔΕΘ- Βασικός στόχος η εξωστρέφεια

08/09/25 7:16 μμ

 Το Επιμελητήριο Σερρών στην 89η ΔΕΘ – Βασικός στόχος η εξωστρέφεια