6 πράγματα που πρέπει να βγάλετε από τη ντουλάπα σας

130

Όλοι τα έχουμε, αλλά κανείς μας δεν τα χρειάζεται. Ο λόγος για πράγματα που μπορεί να διατηρούνται στην ντουλάπα, αλλά το μόνο που κάνουν είναι να πιάνουν χώρο, να ευνοούν την ακαταστασία και να μπερδεύονται με όσα χρησιμοποιείτε στην καθημερινότητά σας.

Δείτε ποια είναι αυτά και εξαφανίστε τα μέσα στα επόμενα 20 λεπτά. Όταν το κάνετε, θα δείτε πως η ντουλάπα σας θα έχει κυριολεκτικά μεταμορφωθεί.

Την τσάντα που έχετε να χρησιμοποιήσετε πάνω από ένα χρόνο

Η μόδα στις τσάντες είναι από τις μόδες που ανανεώνονται πολύ συχνά. Κάθε χρονιά βγαίνουν καινούργια σχέδια, χρώματα και υλικά. Αν δεν είναι μια κλασσική τσάντα, τότε δεν την χρειάζεστε και το πιθανότερο είναι πως δεν θα την ξαναχρησιμοποιήσετε. Χαρίστε την και αφήστε την ντουλάπα σας να αναπνεύσει.

Εσώρουχα με τρύπες

Κι όμως, για κάποιο λόγο κάθε ντουλάπα ή συρτάρι και μερικά από αυτά. Το πιθανότερο είναι πως το υλικό τους έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά και το ελαστικό έχει ξεχειλώσει. Έτσι, καταλήγουν να μην είναι άνετα και να μην είναι λειτουργικά. Πείτε τους αντίο.

Ρούχα που έχουν λεκέδες ή έχουν κιτρινίσει και δεν μπορούν να επιδιορθωθούν

Μπορεί κάποτε να ήταν η αγαπημένη σας μπλούζα, τώρα όμως της κάνει παρέα ένας λεκές από κόκκινο κρασί. Εσείς, βέβαια, επειδή είστε δεμένοι με το συγκεκριμένο ρούχο δεν το πετάτε, αλλά δεν το φοράτε κιόλας. Εφόσον δοκιμάσετε να καθαρίσετε τον λεκέ και είδατε πως δεν γίνεται κάτι, ήρθε η ώρα να την αποχωριστείτε.

Advertisement

Οτιδήποτε ξεχειλωμένο

Συμβαίνει και στα καλύτερα υφάσματα: μετά από κάποιο καιρό τα ρούχα που αγαπάτε θα ξεχειλώσουν. Μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωή τους αν τα φροντίζετε με το σωστό τρόπο, ωστόσο τη στιγμή που πλέον θα είναι υπερχρησιμοποιημένα και δεν θα φοριούνται πια, δεν μπορείτε να την αποφύγετε. Κάντε τη χάρη στην ντουλάπα σας και εξαφανίστε τα.

Τα παπούτσια «τρόπαιο»

Ναι, μπορεί οι ψηλοτάκουνες γόβες να είναι ελκυστικές στο μάτι και να είναι και της μόδας. Αν όμως τις έχετε φορέσει μόνο μία φορά στη ζωή σας (και στην επιστροφή τις βγάλετε και φορέσατε χαμηλά παπούτσια), σκεφτείτε να τις χαρίσετε σε κάποιον που θα τις φοράει και δεν θα τις φυλάει ερμητικά κλειστά στην ντουλάπα του.

Τα προβληματικά τζιν

Είναι αλήθεια πως τα τζιν που είναι καλής ποιότητας μπορούν να διαρκέσουν χρόνια. Ωστόσο, ούτε αυτά είναι αθάνατα. Τζιν που αγοράσατε πριν 10 χρόνια και είναι εκτός μόδας, τζιν που έχουν τρυπήσει ή έχουν ξεχειλώσει, τζιν που έχουν ξεβάψει και κυρίως τζιν που δεν φοράτε, δεν έχουν θέση στη ντουλάπα σας. Αν είναι πολύ φθαρμένα πετάξτε τα, αλλιώς χαρίστε τα σε κάποιον που τα χρειάζεται. Σε κάθε περίπτωση, εξαφανίστε τα!

Πηγή: spirossoulis.com