7 λουλούδια για καλή τύχη στο σπίτι σας

7 λουλούδια για καλή τύχη στο σπίτι σας
7 λουλούδια για καλή τύχη στο σπίτι σας

Oι ειδικοί λένε ότι πέρα ​​από τα αισθητικά τους οφέλη, ορισμένα λουλούδια πιστεύεται επίσης ότι φέρνουν καλή τύχη στο σπίτι σας. Στην πραγματικότητα, η τοποθέτηση συγκεκριμένων λουλουδιών σε ένα βάζο ή γλάστρα μπορεί να αντιπροσωπεύει τύχη στην αγάπη, τον πλούτο και τα νέα ξεκινήματα ή μπορεί να προσκαλέσει αρμονία και ευτυχία στο σπίτι σας.

7 λουλούδια που θα φέρουν καλή τύχη στο σπίτι σας

Δείτε τα επτά λουλούδια που θεωρούνται ιδιαίτερα τυχερά και για να μάθετε τι αντιπροσωπεύει το καθένα.

  1. Ορχιδέες

7 λουλούδια για καλή τύχη στο σπίτι σας

Advertisement

Μπορεί να είναι λίγο δύσκολη η διατήρησή τους, αλλά αν το καταφέρετε, οι ορχιδέες θεωρούνται ένα τυχερό λουλούδι σε πολλούς πολιτισμούς, όπως στην Κίνα και την Ιαπωνία. Συμβολίζουν την ευημερία, τον πλούτο και την αφθονία. Στην κινεζική κουλτούρα, οι ορχιδέες πιστεύεται ότι προσελκύουν θετική ενέργεια και καλή τύχη, ενώ στην ιαπωνική κουλτούρα, συνδέονται με την αγνότητα και την κομψότητα.

  1. Ηλίανθοι

7 λουλούδια για καλή τύχη στο σπίτι σας

Μεγάλα, τολμηρά και όμορφα, τα ηλιοτρόπια προσθέτουν μια αίσθηση ζωντάνιας και ευθυμίας στο σπίτι σας και σε πολλούς πολιτισμούς. Oι ηλίανθοι συμβολίζουν την ευτυχία, τη θετικότητα και την καλή τύχη. Η ομοιότητά τους με τον ήλιο και η ικανότητά τους να φέρνουν ζεστασιά και φως τα καθιστούν δημοφιλή επιλογή για την προσέλκυση θετικής ενέργειας.

  1. Λωτός

7 λουλούδια για καλή τύχη στο σπίτι σας

Ένα μοναδικό υδρόβιο φυτό, ο λωτός μπορεί να μην είναι το πρώτο λουλούδι που σκέφτεστε να φέρετε στο σπίτι σας. Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι θεωρούνται τυχεροί σε πολλές παραδόσεις, αντιπροσωπεύοντας τη θεϊκή τελειότητα, την τύχη και την αναγέννηση.

«Το άνθος του λωτού είναι ιδιαίτερα σεβαστό σε πολλούς πολιτισμούς της Ανατολής και θεωρείται σύμβολο αγνότητας, φώτισης και πνευματικής ανάπτυξης», λέει στο bestlifeonline.com ο Zahid Adnan , κηπουρός και ιδρυτής του The Plant Bible.

  1. Κατιφέδες

7 λουλούδια για καλή τύχη στο σπίτι σας

Ζωντανοί και πολύχρωμοι, οι κατιφέδες πιστεύεται ότι φέρνουν καλή τύχη και ευημερία σε πολλούς πολιτισμούς, σημειώνει.

Στις μεξικανικές παραδόσεις, οι κατιφέδες χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Ημέρας των Νεκρών για να τιμήσουν τους νεκρούς αγαπημένους τους και να οδηγήσουν τα πνεύματά τους πίσω στο σπίτι. «Αυτά τα λουλούδια χρησιμοποιούνται επίσης ως προστατευτικό γούρι ενάντια στις αρνητικές ενέργειες και πιστεύεται ότι φέρνουν χαρά και θετική ενέργεια στο νοικοκυριό».
Αλλά και στην Ινδία οι κατιφέδες λατρεύονται ως τυχερά λουλούδια. Πιστεύεται ότι απωθούν τις αρνητικές δυνάμεις και προσελκύουν αρμονικούς κραδασμούς.

  1. Νάρκισσοι

7 λουλούδια για καλή τύχη στο σπίτι σας

Οι νάρκισσοι που αναδύονται στις αρχές της άνοιξης μαζί με τις τουλίπες και τους υάκινθους σηματοδοτούν το τέλος του χειμώνα και αντιπροσωπεύουν την αναγέννηση και τα νέα ξεκινήματα.

Όταν τους φέρνουμε σε εσωτερικούς χώρους από τους ανοιξιάτικους κήπους, λέγεται ότι οι νάρκισσοι προσελκύουν ευημερία. Με τα χαρακτηριστικά τους άνθη σε σχήμα τρομπέτας, οι νάρκισσοι θεωρούνται φορείς καλών ειδήσεων.

  1. Παιώνιες

7 λουλούδια για καλή τύχη στο σπίτι σας

Ένα δημοφιλές λουλούδι για ανοιξιάτικες γαμήλιες ανθοδέσμες, οι παιώνιες πιστεύεται επίσης ότι φέρνουν καλή τύχη στην κινεζική κουλτούρα.

Οι παιώνιες συνδέονται συχνά με τον πλούτο και την επιτυχία και πιστεύεται ότι φέρνουν τύχη, ειδικά στις επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις.

Συχνά χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή κινεζική τέχνη και δίνονται ως δώρα για να φέρουν τύχη και καλή τύχη.

  1. Χρυσάνθεμα

7 λουλούδια για καλή τύχη στο σπίτι σας

Ένα φθινοπωρινό λουλούδι με πολύχρωμα άνθη, τα χρυσάνθεμα μπορούν να κάνουν μια εντυπωσιακή προσθήκη στις συνθέσεις λουλουδιών και η πιστεύεται ότι φέρνουν επίσης καλή τύχη στο σπίτι.

Τα χρυσάνθεμα χαίρουν μεγάλης εκτίμησης στην κινεζική κουλτούρα για τη σχέση τους με τη μακροζωία και την καλή τύχη. Συχνά ανταλλάσσονται ως δώρα κατά τη διάρκεια των εορτασμών της κινεζικής Πρωτοχρονιάς.

πηγή healthstories.gr