8 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να βάζετε στο πλυντήριο των ρούχων σας

8 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να βάζετε στο πλυντήριο των ρούχων σας
8 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να βάζετε στο πλυντήριο των ρούχων σας

Το σύγχρονο ηλεκτρικό πλυντήριο είναι μια από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις του 20ου αιώνα. Υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές όταν τα βάζετε στο πλυντήριο!

8 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να βάζετε στο πλυντήριο των ρούχων σας!

ρούχα με πούλιες και δαντέλες

Αυτά τα όμορφα ευαίσθητα αντικείμενα που καλύπτονται με πούλιες, χάντρες ή εύθραυστα κεντήματα μπορούν να καταστραφούν στο πλυντήριο, ειδικά αν είναι κολλημένα αντί να ράβονται. Ομοίως, φροντίστε να πλένετε οτιδήποτε είναι φτιαγμένο με δαντέλα, το οποίο μπορεί να σκίσει σε ένα πλυντήριο, ειδικά εάν τρίβεται σε ρούχα που έχουν γάντζους, κουμπιά ή φερμουάρ. Αντί αυτού, πλένετε τα αντικείμενα με το χέρι ή στεγνώστε τα.

σουτιέν

Τα σουτιέν επειδή έχουν γάντζους, μπορεί να βλάψουν το εσωτερικό του πλυντηρίου σας, μετατρέποντας ένα σουτιέν 30-40 ευρώ σε λάθος των 500 ευρώ. Η δαντέλα μπορεί επίσης να καταστραφεί. Αντ ‘αυτού, είτε πλύνετε τα εσώρουχά σας στο χέρι ή επενδύστε σε μια προστατευτική δικτυωτή τσάντα για να διατηρήσετε τόσο τα σουτιέν όσο και το πλυντήριό σας ασφαλές. Δεν έχετε διχτυωτή τσάντα; Μια μαξιλαροθήκη θα κάνει το κόλπο.

νομίσματα και κλειδιά

Ενώ οι περισσότερες από εμάς δεν θα πλέναμε σκόπιμα τα κλειδιά μας ή τα κέρματά μας, σχεδόν όλοι έχουν αφήσει κατά λάθος μερικά νομίσματα ή ένα εφεδρικό κλειδί στην τσέπη ενός τζιν σε κάποιο σημείο. Εάν τα κλειδιά ή τα νομίσματα παραμείνουν στη θέση τους, μπορεί να είναι ένα ακίνδυνο λάθος, αλλά αν χαλαρώσουν, μπορεί να κάνουν μεγάλη ζημιά. Τα κέρματα μπορούν να βλάψουν τα πτερύγια στην αντλία αποστράγγισης εάν περάσουν από το φίλτρο. Θα μπορούσαν επίσης να κολλήσουν στην αποχέτευση του πλυντηρίου (με τη σειρά τους να μπλοκάρουν το νερό), να προκαλέσουν ζημιά στο τύμπανο ή ακόμα και να σπάσουν το τζάμι ενός πλυντηρίου με μπροστινή φόρτιση. Ευτυχώς, η λύση είναι εύκολη: Απλώς ελέγξτε τις τσέπες ενώ φορτώνετε το πλυντήριο.

Advertisement

δερμάτινα αθλητικά παπούτσια

Ενώ μπορείτε να πλύνετε μερικά αθλητικά παπούτσια στο πλυντήριό σας, να γνωρίζετε ότι μπορεί να συρρικνώσει τα παπούτσια ή να μειώσει ορισμένες ιδιότητες που τα κάνουν να αντέχουν στο δρόμο. Επίσης, να θυμάστε ότι τα παπούτσια με δερμάτινες πινελιές δεν πρέπει ποτέ να μπαίνουν στο πλυντήριο καθώς μπορεί να καταστρέψουν το δέρμα. Αν και είναι ασφαλέστερο να πλένετε στο χέρι τα ακριβά σας παπούτσια τρεξίματος και να τα αφήνετε να στεγνώσουν στον αέρα, αν η ετικέτα λέει ότι είναι ασφαλή για το πλυντήριο, αφαιρέστε τους πάτους και τοποθετήστε κάθε παπούτσι σε ξεχωριστή θήκη και μετά στεγνώστε τα στον αέρα.

βρεφικές κάλτσες

Όπως κάθε γονιός γνωρίζει, οι κάλτσες του μωρού εξαφανίζονται με ανησυχητική συχνότητα. Ωστόσο, ένας ένοχος μπορεί να είναι το πλυντήριο των ρούχων. Οι παιδικές κάλτσες είναι τόσο μικροσκοπικές που μπορούν να αναρροφηθούν στους σωλήνες και τις οπές εξαερισμού του πλυντηρίου και του στεγνωτηρίου σας. Όχι μόνο αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αγοράσετε αρκετό αριθμών βρεφικών καλτσών αλλά μπορεί να φράξουν το μηχάνημα που οδηγεί σε πλημμύρες και δαπανηρές επισκευές. Αξίζει να αγοράσετε μια διχτυωτή τσάντα πλυντηρίου για να βάλετε με ασφάλεια τα μικροπράγματα.

ρούχα καλυμμένα με τρίχες κατοικίδιων

Ενώ σε όλους μας αρέσει να αγκαλιάζουμε τα αγαπημένα μας κουτάβια και τα αγαπημένα μας γατάκια, οι τρίχες που αφήνουν συχνά πίσω τους δεν είναι και τόσο αξιολάτρευτη. Το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε μπορεί να είναι να βάλετε αμέσως το παντελόνι με τις τρίχες στο πλυντήριο, αλλά αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να αφαιρέσετε τις τρίχες πρώτα με ένα ρολό ή μια βούρτσα. Αν όμως βάλετε τα ρούχα με τις τρίχες κατευθείαν στο πλυντήριο, οι τρίχες βραχούν, συσσωματώνονται και μπορεί να κολλήσουν στα πλαϊνά του πλυντηρίου, απλώνοντας τις τρίχες στο επόμενο φορτίο των ρούχων σας. Επιπλέον, όλες αυτές οι τρίχες μπορούν να τρέξουν στην αποχέτευση, φράσσοντας τους σωλήνες. Μια άλλη επιλογή για την αφαίρεση τρίχας κατοικίδιων ζώων από τα ρούχα είναι να τα βάλετε πρώτα στο στεγνωτήριο όπου η σταθερή κίνηση, η θερμότητα, το στεγνωτήριο και η παγίδα για τα χνούδια μπορούν να αφαιρέσουν και να αιχμαλωτίσουν τις τρίχες.

υπερφόρτωση

Το πλυντήριο και το στεγνωτήριο σας μπορούν να κάνουν πολλά, αλλά η υπερβολική γέμιση τείνει να προκαλεί μεγαλύτερα προβλήματα από το να σας αναγκάσει να πλύνετε ένα δεύτερο φορτίο ρούχων. Η υπερφόρτωση του μηχανήματος σημαίνει ότι το πλυντήριο δεν μπορεί να καθαρίσει σωστά τα ρούχα σας και το στεγνωτήριο δεν θα μπορεί να δημιουργήσει ροή αέρα για να στεγνώσει ομοιόμορφα τα ρούχα. Επιπλέον, η υπερφόρτωση μπορεί να οδηγήσει σε βλάβες. Τα βαριά φορτία όχι μόνο καταπονούν τον ιμάντα τυμπάνου και τα ρουλεμάν, αλλά μπορούν επίσης να προκαλέσουν υπερθέρμανση και καύση του κινητήρα. Ελέγξτε τις προτάσεις του κατασκευαστή για την χωρητικότητα του συγκεκριμένου μοντέλου σας και σκεφτείτε να βάλετε μεγάλα αντικείμενα όπως παπλώματα και κουβέρτες στο πλυντήριο μόνα τους.

κοστούμια

Τα κοστούμια συνήθως είναι ρούχα ακριβά, ειδικών περιστάσεων και από ύφασμα υψηλής ποιότητας. Προστατέψτε την επένδυσή σας καθαρίζοντας πάντα τα κοστούμια σας με στεγνό καθάρισμα, καθώς ακόμη και ο ευαίσθητος κύκλος μπορεί να είναι υπερβολικός για τα ρούχα. Αντίθετα, πηγαίντε τα στο στεγνοκαθαριστήριο.

πηγή southernliving.com, tospitakimou.gr