99 κλήσεις-μυστήριο για την τραγωδία της Αίγινας
Date:
Μπορεί να πέρασαν τέσσερις μήνες από εκείνο το μεσημέρι του Αυγούστου, που το ταχύπλοο του Θρασύβουλου Λυκουρέζου «έσκισε» τη λάντζα με τους τουρίστες στα ανοιχτά της Αίγινας σκορπώντας τον θάνατο, όμως νέα στοιχεία ήρθαν να περιπλέξουν την υπόθεση…
Οπως προκύπτει από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, το κινητό τηλέφωνο του 77χρονου έκανε και δέχτηκε δεκάδες τηλεφωνήματα την ώρα μάλιστα που αυτός είχε ήδη συλληφθεί και υποτίθεται ότι είχε κατασχεθεί το τηλέφωνό του.
Ανάμεσα στις περίεργες τηλεφωνικές επαφές έχει καταγραφεί και μία από τη συσκευή και τον αριθμό του Αλέξανδρου Αγγλούπα, του ανθρώπου που προφυλακίστηκε με τις κατηγορίες για συμμετοχή στη μαφία των Ρομά που άδειαζαν σπίτια επωνύμων και έριχναν τη λεία σε κοσμηματοπωλεία της Αθήνας.
Ο δικηγόρος των θυμάτων Αλέξης Κούγιας, με αίτηση που απέστειλε την Παρασκευή στην ανακρίτρια Πειραιά, ζητά να κληθούν για κατάθεση 99 συνδρομητές με τους οποίους υπήρξε επικοινωνία: τόσο με τον κατηγορούμενο Λυκουρέζο όσο και με πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της μοιραίας λάντζας.
Οι περίεργες αυτές συνομιλίες φέρονται, σύμφωνα με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, να πραγματοποιήθηκαν από τη στιγμή του μοιραίου συμβάντος μέχρι και τα μεσάνυχτα της ημέρας όπου ο 77χρονος συνελήφθη.
Την ίδια ώρα, ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος, που βρίσκεται προφυλακισμένος στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού, κατέθεσε πριν από μία εβδομάδα αίτηση αποφυλάκισης επικαλούμενος σοβαρά προβλήματα υγείας αλλά και το ότι είναι μεγάλης ηλικίας, αφού διανύει την όγδοη δεκαετία της ζωής του.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής το συμβούλιο δεν έχει αποφανθεί για το αν θα κάνει δεκτό το αίτημα. Μιλούσε στο κινητό μέσα από τα κρατητήρια Το σάπιο ελληνικό σύστημα με τα «παραθυράκια» στους νόμους, τις «φιλικές εξυπηρετήσεις» και τα χαμηλά αντανακλαστικά των κρατικών υπηρεσιών αναδύθηκαν μέσα από την τραγωδία της Αίγινας, στις 16 Αυγούστου, με τους 4 νεκρούς και τους 16 τραυματίες.
Τα μυστήρια λύνονται το ένα μετά το άλλο, τα ερωτήματα όμως παραμένουν αμείλικτα και περιμένουν απαντήσεις από μια Πολιτεία που αρνείται να αποδεχθεί ότι ο χρόνος την έχει ξεπεράσει και προσπαθεί με λογικές άλλων δεκαετιών να χειριστεί σύγχρονα προβλήματα.
Σύμφωνα με την αίτηση που κατέθεσε ο κ. Κούγιας, «από την επεξεργασία του υλικού της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου που διετάχθη και έγινε για τον κατηγορούμενο (σ.σ.: τον Θρασύβουλο Λυκουρέζο) και άλλα επτά άτομα, προέκυψε ότι τα πρόσωπα αυτά αμέσως μετά το συμβάν και μέχρι το βράδυ της 16ης Αυγούστου (ακόμα και ο κατηγορούμενος που σύμφωνα με την έκθεση σύλληψής του συνελήφθη στις 15:30) συνομίλησαν επανειλημμένα με αριθμούς σταθερής και κινητής τηλεφωνίας οι οποίοι είτε ανήκουν σε συνδρομητές με γνωστά στοιχεία που δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν, επειδή δεν μνημονεύτηκαν από τον κατηγορούμενο, είτε ανήκουν σε άγνωστους συνδρομητές.
Επειδή λοιπόν η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου εμφάνισε και άλλα πρόσωπα, τα οποία φέρονται να συνομιλούν με τον κατηγορούμενο και όσους ενεργά συμμετείχαν στα γεγονότα ζητάμε να κληθούν να καταθέσουν και ο κατηγορούμενος να καταθέσει σε ποιους ανήκουν οι τηλεφωνικοί αριθμοί με τους οποίους είχε επικοινωνία την ημέρα εκείνη αμέσως μετά το δυστύχημα και μέχρι το τέλος της ημέρας και για τους οποίους αριθμούς δεν δόθηκαν στοιχεία συνδρομητών από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου».
Σύμφωνα πάντα με την ίδια αίτηση, ανάμεσα στα άτομα που θα κληθούν να καταθέσουν είναι και ο Αλέξανδρος Αγγλούπας, ο οποίος τέσσερα λεπτά μετά τις 3 το μεσημέρι της 16ης Αυγούστου φέρεται να συνομιλεί στο κινητό τηλέφωνο με τον Α.Μ., φίλο του Λυκουρέζου, ο οποίος ήταν ο πρώτος που έφτασε στο σημείο του συμβάντος και ρυμούλκησε το «Duente» στο λιμάνι της Αίγινας.
Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι ο 39χρονος προφυλακισμένος στο κατάστημα της Χίου έχει κάποια εμπλοκή στην υπόθεση της Αίγινας, αλλά ενδεχομένως να γνωρίζει κάποια στοιχεία που θα βοηθήσουν τις έρευνες καθώς επικοινώνησε με τον Α.Μ. την ώρα που εξελισσόταν η ναυτική τραγωδία.
Ο κ. Κούγιας μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» τονίζει ότι «τα στοιχεία που συνεχώς αποκαλύπτονται και τα οποία δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν πια οδηγούν σε ένα και μοναδικό αποτέλεσμα. Οτι από τις 3 το μεσημέρι, δηλαδή περίπου 2,5 ώρες μετά το έγκλημα, που επέλεξε να εμφανιστεί ο κατηγορούμενος στο αστυνομικό τμήμα και μέχρι τις 12 το βράδυ που πιθανόν κουράστηκε, έχει μιλήσει με πολλά πρόσωπα. Νομίζω ότι τώρα αρχίζει η υπόθεση να διερευνάται στην πραγματικότητα.
Η ταυτοποίηση των προσώπων με τα οποία μίλησε σε συνδυασμό με την ώρα με την οποία μίλησε μπορεί να δώσουν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που έχουν οι συγγενείς των θυμάτων και τα ίδια τα θύματα».
PROTOTHEMA