34.8 C
Serres

Με προκλητική εκπρόθεσμη τροπολογία απαλλάσουν όσους έδωσαν “θαλασσοδάνεια” στα κόμματα

Date:

Η παράγραφος που ακολουθεί είναι τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τη «Διαμόρφωση φιλικού αναπτυξιακού περιβάλλοντος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις και άλλες διατάξεις». Αναφέρει τα ακόλουθα προκλητικά και απίστευτα: «Δεν συνιστά απιστία, κατά τη έννοια των άρθρων 256 και 390 του Ποινικού Κώδικα, για τον πρόεδρο, τα μέλη του Δ.Σ. και τα στελέχη των τραπεζών η σύναψη δανείων πάσης φύσεως με νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, του ευρύτερου δημοσίου τομέα, όπως αυτός οριοθετείται κατά νόμο, καθώς και η εν γένει παροχή πιστώσεων σε αυτά, εφόσον πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις: α) υφίστανται αποφάσεις των θεσμοθετημένων εγκριτικών επιτροπών ή οργάνων κάθε τράπεζας και β) τηρήθηκαν, κατά τη χορήγησή τους, οι σχετικές κανονιστικές πράξεις της Τράπεζας της Ελλάδος (ΠΔΤΕ)».

Σε καμία χώρα του κόσμου, δυτική, ανατολική, μπανανία, δικτατορία, τριτοκοσμική ή… αμφιλεγόμενης υποστάσεως και απροσδιόριστου πολιτεύματος, δεν θα μπορούσε να γίνει δεκτό κάτι τέτοιο, χωρίς να έχει ξεσηκωθεί θύελλα διαμαρτυριών από τους πολίτες και από τα κόμματα που δεν εμπλέκονται σ’ αυτά τα σκανδαλώδη δάνεια. 

Αυτή η τροπολογία προσβάλλει βάναυσα όλους τους πολίτες που αγκομαχούν για να ξεπληρώνουν τις αδηφάγες τράπεζες ή -ακόμα χειρότερα- έχουν χάσει το βιος τους και την ελευθερία τους εξαιτίας της σύναψης ενός μη εξυπηρετούμενου δανείου.








πηγή Εφημερίδα Δημοκρατία

ΠολιτικήΜε προκλητική εκπρόθεσμη τροπολογία απαλλάσουν όσους έδωσαν "θαλασσοδάνεια" στα κόμματα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Στ. Κασσελάκης: Ο Παύλος Πολάκης είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με έργο και ανιδιοτελή παρουσία

«Επειδή βλέπω διαρροές για ‘μισές' και ‘ολόκληρες' διαγραφές, επαναλαμβάνω: Ο...

Κυρ. Μητσοτάκης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Πάμε δυνατά να πετύχουμε το καλύτερο»

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται από χθες (26/7) στην...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα