30.9 C
Serres

Τα νερά του Στρυμόνα ”έπνιξαν” τις καλλιέργειες

Date:

Η λίμνη Κερκίνη για ακόμη μία φορά δεν άντεξε τους όγκους του νερού από τον ποταμό Στρυμόνα, που έρχεται ορμητικός από τη Βουλγαρία, με συνέπεια τα νερά της να χύνονται στο μεγάλο ποταμό, που διασχίζει το νομό Σερρών, καταβροχθίζοντας τα πρόχειρα φράγματα που στήθηκαν παράκτια του και πλημμυρίζοντας καλλιεργήσιμες εκτάσεις στους δήμους Βισαλτίας, Εμμ.Παπά και Αμφίπολης.

Συνεργεία των εν λόγω δήμων και κάτοικοι των περιοχών βρίσκονται από νωρίς παράκτια του ποταμού Στρυμόνα τοποθετώντας σακιά με άμμο, σε μία ύστατη προσπάθεια να σώσουν απέραντες καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

 Η δημοτική αρχή της Αμφιπόλης είναι επί ποδός και πραγματοποιεί επιτόπιους ελέγχους στα σημεία για να μην σημειωθούν πλημμύρες στο Δήμο Αμφιπόλης με τους εργαζόμενους του Δήμου να τοποθετούν τσουβάλια με χώμα στα αναχώματα του ποταμού Στρυμόνα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αμφίπολης Γιώργο Βογιατζή «η ελλιπής χρηματοδότηση γα τα αναγκαία επισκευαστικά έργα στη λίμνη Κερκίνη, οδηγεί σε αδράνεια την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών που βρίσκεται σε αδιέξοδο και αναγκάζεται να ανοίξει τα φράγματα της λίμνης προκειμένου να αποφευχθεί η υπερχείλιση της».

Σήμερα σε άλλο σημείο του Νομού και συγκεκριμένα στην περιοχή της Μαυροθαλασσας όπου περνά και από εκεί ο ποταμός Στρυμόνας ο δήμαρχος Βισαλτιας Δημητρης Καλιατζης  πραγματοποίησε συνάντηση με τους αγρότες της περιοχής του για να δουν τι ακριβώς θα γίνει στο συγκεκριμένο σημείο του Δήμου και τι προβλήματα θα υπάρξουν από την τυχόν υπερχείλιση του ποταμού.

Από την πλευρά του ο  προϊστάμενος πολιτικής προστασίας Γιώργο Καραγιαννίδη  επισημαίνει ότι οι αρμόδιοι φορείς βρίσκονται σε επιφυλακή για να αποφθεχθούν τα χειροτερα.

 








 

 

ΕλλάδαΤα νερά του Στρυμόνα ''έπνιξαν'' τις καλλιέργειες

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Κ. Τσιάρας: Εφαρμογή όλων των πρωτοκόλλων και στην Κορινθία για τον περιορισμό τη πανώλης των μηρυκαστικών

Την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων και πρωτοκόλλων και...

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Κόρινθο, Αργολίδα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα