20.9 C
Serres

Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων

Date:

 

Ύστερα από την ένταξη του έργου: «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΡΟΔΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΠΟΡΡΟΪΩΝ  ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΙΝΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ», στο ΕΣΠΑ, Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013, με προϋπολογισμό 1.550.420,17 ευρώ, η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών δημοπράτησε το έργο με το σύστημα μελέτη – κατασκευή.

Από την διαδικασία του διαγωνισμού ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε η «Κ/ΞΙΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΑΤΕ – ΔΑΣΚΑΛΟΥΔΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ», που εδρεύει στη Σέρρες. Η σύμβαση κατασκευής του έργου υπεγράφη την Παρασκευή 29-3-2013 στα γραφεία της Δ/νσης Τεχνικών Έργων και το κόστος του ανέρχεται στο ποσό των 1.392.076,70 ευρώ με το ΦΠΑ. Το χρονικό διάστημα υλοποίησής του είναι δώδεκα μήνες.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων με εθνικούς πόρους και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.

Η σκοπιμότητα του έργου είναι η εξάλειψη των πηγών ρύπανσης και η αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος με την οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα των ανεξέλεγκτων απορροών ανεπεξέργαστων αστικών λυμάτων.




Το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει:

  • · Την εκπόνηση μελέτης εφαρμογής του έργου.
  • · Την πλήρη κατασκευή της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων οικισμών Ροδόπολης και Κάτω Ποροϊων του Δήμου Κερκίνης (νυν Σιντικής) Ν. Σερρών.
  • · Την δοκιμαστική λειτουργία των εγκαταστάσεων μετά την κατασκευή, για διάστημα έξι (6) μηνών από την ημερομηνία θέσεώς των σε λειτουργία, με ταυτόχρονη επίβλεψη των προγραμμάτων ελέγχου, αποδόσεων, μετρήσεων και συντηρήσεων.

Η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων θα κατασκευαστεί νότια του οικισμού Ροδοπόλεως και σε απόσταση περίπου 1,5 χλμ, σε έκταση που υπερκαλύπτει τις ανάγκες των εγκαταστάσεων και τις πιθανές μελλοντικές επεκτάσεις του και βρίσκεται στην κυριότητα του Δήμου Κερκίνης (νυν Σιντικής). Η θέση κατασκευής εξασφαλίζει την δυνατότητα οπτικής απόκρυψης των εγκαταστάσεων, ενώ συντελεί  στην επίτευξη της μικρότερης κατά το δυνατόν περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.

 

 

ΕλλάδαΤοπική ΑυτοδιοίκησηΕγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Το Αργυρό Μετάλλιο της Θεσσαλονίκης απένειμε ο δήμος στον Διονύση Σαββόπουλο

«Η πλατεία ήταν γεμάτη» και ο κόσμος παρακολουθούσε τη...

Στη Βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο για ρύθμιση οφειλών προς τους Δήμους

Κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο...

Θεσσαλονίκη: Εκκενώθηκε Δημοτικό λόγω στατικότητας – Παρέμβαση του εισαγγελέα

Εκκενώθηκε Δημοτικό σχολείο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης λόγω σοβαρού...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα