23.7 C
Serres

Νέα παρέμβαση από τον Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο για την Χρυσή Αυγή

Date:

 Να πάρει θέση απέναντι στα γεγονότα καλεί τον πνευματικό κόσμο της χώρας, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. «Το φαινόμενο δεν είναι μόνο πολιτικό αλλά το πολιτισμικό και το κοινωνικό κυρίως είναι θέμα που πρέπει να ευαισθητοποιήσει τον πνευματικό κόσμο και δυστυχώς βλέπω ότι ο πνευματικός κόσμος σιωπά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόστομος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και τη Νάντια Δερεμπεη, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας εξέφρασε την απογοήτευση του για το γεγονός πως δεν υπάρχει η αναμενόμενη αντίδραση των πνευματικών ανθρώπων απέναντι στο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής.

«Πρέπει ολόκληρος ο πνευματικός κόσμος με προεξάρχουσα την Ακαδημία Αθηνών και την πανεπιστημιακή κοινότητα να αφυπνιστεί. Πρέπει να πάρει μια θέση κριτική απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα κοινωνικής βίας που εμφανίζονται σήμερα μέσα στους ανθρώπους» είπε ο Μητροπολίτης.









Την ίδια ώρα σάλος αναμένεται να προκληθεί στους κόλπους της Ιεράς Συνόδου μετά την απόφαση της Τρόικας να κάνει ντου στα ταμεία της Εκκλησίας.  Σύμφωνα με δημοσιεύματα Γερμανών δημοσιογράφων οι δανειστές έχουν βάλει στο μάτι την τεράστια ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας, εκείνη του Αγίου Όρους καθώς και του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.  Οι Τροικανοί ζητάνε σχεδόν το σύνολο της περιουσίας που ελέγχουν οι 3 φορείς της Ορθοδοξίας για να προχωρήσουν σε αντίστοιχο κούρεμα του χρέους.

 
ΕλλάδαΝέα παρέμβαση από τον Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο για την Χρυσή Αυγή

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Κ. Τσιάρας: Εφαρμογή όλων των πρωτοκόλλων και στην Κορινθία για τον περιορισμό τη πανώλης των μηρυκαστικών

Την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων και πρωτοκόλλων και...

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Κόρινθο, Αργολίδα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα