Ένας ακόμη μικρός ασθενής έχασε τη μάχη για τη ζωή, περιμένοντας να χειρουργηθεί στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», δίνοντας με αυτό τον τρόπο συνέχεια στις δραματικές συνέπειες που έχει η πολιτική που εφαρμόζεται στην υγεία, στο όνομα του «εξορθολογισμού των δαπανών» και της «πάταξης της διαφθοράς». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Καρδιοπαθών Παιδιών  «Η Αγία Σοφία», το νέο θύμα του εγκληματικού κλεισίματος για 20 μήνες και της τωρινής τραγικής υποστελέχωσης του μοναδικού δημόσιου Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου της Ελλάδας στο Νοσοκομείο Παίδων. 

Epiloges Press

Epiloges Press

 Ένας ακόμη μικρός ασθενής έχασε τη μάχη για τη ζωή, περιμένοντας να χειρουργηθεί στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», δίνοντας με αυτό τον τρόπο συνέχεια στις δραματικές συνέπειες που έχει η πολιτική που εφαρμόζεται στην υγεία, στο όνομα του «εξορθολογισμού των δαπανών» και της «πάταξης της διαφθοράς». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Καρδιοπαθών Παιδιών  «Η Αγία Σοφία», το νέο θύμα του εγκληματικού κλεισίματος για 20 μήνες και της τωρινής τραγικής υποστελέχωσης του μοναδικού δημόσιου Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου της Ελλάδας στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», είναι ένα αγοράκι 2,5 ετών από τις Σέρρες.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Χρυσάνθη Κοκολακη, η οποία μίλησε στην Τηλεόραση ΕΠΙΛΟΓΕΣ καταγγέλλει ότι το παιδί είχε μπει στη λίστα για χειρουργείο ήδη από το 2011, όταν δηλαδή ο τότε υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, έκλεισε το Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, διατάσσοντας Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τους δύο χειρουργούς, για τους οποίους υπήρξαν κατηγορίες. Παράλληλα, έδωσε εντολή τα περιστατικά να διοχετεύονται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, το οποίο όμως δεν έχει εξειδίκευση στα παιδιά, ενώ υπήρξαν και καταγγελίες ανασφάλιστων γονέων ότι η αίτησή τους απορρίφθηκε… Στο μεταξύ, το πόρισμα της ΕΔΕ για τους 2 καρδιοχειρουργούς του Παίδων μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί, ενώ οι γιατροί επανατοποθετήθηκαν στις θέσεις τους την περασμένη άνοιξη, με το νέο υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να έχει δεσμευτεί ότι το Κέντρο θα επαναλειτουργήσει πλήρως. Αντ” αυτού, έχει δοθεί μόνο 1 ημέρα χειρουργείου την εβδομάδα, με αποτέλεσμα τα περιστατικά να σωρεύονται με συνεχή κίνδυνο για απώλεια παιδικών ζωών.

Όπως μάλιστα εξηγεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Αγία Σοφία», το αγοράκι που έφυγε από την ζωή , άφησε την τελευταία του πνοή στη διαδρομή για το νοσοκομείο της πρωτεύουσας από τις Σέρρες όπου διαμένει η οικογένειά του, όταν επιτέλους έφτασε η σειρά του να χειρουργηθεί. Ήταν όμως πολύ αργά… Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων «Η Αγία Σοφία» χαρακτηρίζει το κλείσιμο του μοναδικού δημόσιου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου εγκληματικό, υπογραμμίζοντας ότι εξυπηρετούσε συγκεκριμένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.

Η πρόεδρος του Συλλόγου τόνισε μάλιστα, ότι 8 παιδιά έχασαν τη ζωή τους άδικα από το σχεδόν διετές κλείσιμο του Κέντρου και άλλα κινδυνεύουν στην αναμονή τους προς χειρουργείο ή καθετηριασμό καρδιάς, λόγω της σημερινής επαναλειτουργίας του, με λιγότερο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, λιγότερες ημέρες χειρουργείου και καθετηριασμών, καθώς και λιγότερα κρεβάτια εντατικής καρδιοχειρουργικής μονάδας απ’ ότι όταν έκλεισε το 2011.

Advertisement
MEGA

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εξετάσεις για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας 2026

05/03/26 10:49 πμ

Εξετάσεις για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας 2026

Όμιλος ΔΕΗ και METLEN Energy & Metals συμπράττουν για την ανάπτυξη έργων αποθήκευσης έως 1.500MW σε τρεις χώρες

05/03/26 10:37 πμ

Όμιλος ΔΕΗ και METLEN Energy & Metals συμπράττουν για την ανάπτυξη έργων αποθήκευσης έως 1.500MW σε τρεις χώρες

Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτης ψησταριάς συνελήφθη για ρευματοκλοπή

05/03/26 9:16 πμ

Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτης ψησταριάς συνελήφθη για ρευματοκλοπή

Ασπροβάλτα: Εγκατέλειψε δύο κουτάβια – Δικογραφία και πρόστιμα ύψους άνω των 65.000 ευρώ σε 62χρονο

05/03/26 9:11 πμ

Ασπροβάλτα: Εγκατέλειψε δύο κουτάβια – Δικογραφία και πρόστιμα ύψους άνω των 65.000 ευρώ σε 62χρονο

μεσολιθικό αγγείο που αναλύθηκε στη μελέτη. Credit: Lara González Carretero

05/03/26 9:05 πμ

Αρχαιολογία: Οι προϊστορικοί κάτοικοι της Ευρώπης είχαν εκπληκτικά πολύπλοκες κουζίνες

Σε τροχιά ανάπτυξης η ελληνική αγορά καλλυντικών

05/03/26 8:58 πμ

Σε τροχιά ανάπτυξης η ελληνική αγορά καλλυντικών

Δεμένα τα πλοία σε όλη τη χώρα -24ωρη απεργία των ναυτικών για τη Μέση Ανατολή

05/03/26 8:37 πμ

Δεμένα τα πλοία σε όλη τη χώρα – 24ωρη απεργία των ναυτικών για τη Μέση Ανατολή

Στη θλίψη βυθίστηκε η Θάσος από τον πρόωρο θάνατο μαθητή

05/03/26 8:32 πμ

Στη θλίψη βυθίστηκε η Θάσος από τον πρόωρο θάνατο μαθητή

Ιταλία: Ο Μιχαήλ Άγγελος είχε κρύψει πολλά έργα του σε ένα μυστικό δωμάτιο, σύμφωνα με μια ερευνήτρια

05/03/26 8:22 πμ

Ιταλία: Ο Μιχαήλ Άγγελος είχε κρύψει πολλά έργα του σε ένα μυστικό δωμάτιο, σύμφωνα με μια ερευνήτρια

Ιταλία: Οδηγός του Ιταλικού Ερυθρού Σταυρού κατηγορείται για 5 θανάτους ηλικιωμένων, υποψίες ότι τους δολοφόνησε με σύριγγες που περιείχαν αέρα

05/03/26 8:13 πμ

Οδηγός του Ιταλικού Ερυθρού Σταυρού κατηγορείται για 5 θανάτους ηλικιωμένων, υποψίες ότι τους δολοφόνησε με σύριγγες που περιείχαν αέρα

Συνελήφθη 53χρονος για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και βίντεο από κρυφή κάμερα σε γυναικεία τουαλέτα

05/03/26 8:04 πμ

Συνελήφθη 53χρονος για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και βίντεο από κρυφή κάμερα σε γυναικεία τουαλέτα

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση έξι μηνών σε 57χρονο που βοσκούσε αιγοπρόβατα χωρίς ενώτια και εμβολιασμό

05/03/26 7:59 πμ

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση έξι μηνών σε 57χρονο που βοσκούσε αιγοπρόβατα χωρίς ενώτια και εμβολιασμό