16.5 C
Serres

Τον επόμενο μήνα στην Βουλή η Νομοθετική Πρωτοβουλία του Μιχελακη για την ρύθμιση οφειλών στους Δήμους

Date:

Συντάχθηκε τελικά η νομοθετική πρωτοβουλία από το Υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με την ρύθμιση οφειλών προς τους Δήμους. Το Υπουργείο Εργασίας όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Σιντικής Απόστολος Καρύδας απέστειλε το σχετικό Νομοσχέδιο στην ΚΕΔΕ και σε έναν μήνα περίπου η νομοθετική πρωτοβουλία θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.

Ο Απόστολος Καρύδας υποστήριξε πως στη νομοθετική αυτή πρωτοβουλία θα υπάρχει ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών προς τον Δήμο σημειώνοντας πως θα υπάρξουν αρκετοί μήνες για να αποπληρωθούν τα χρέη των Δημοτών.

Πρέπει άμεσα να ψηφιστεί το συντομότερο δυνατόν η ρύθμιση των οφειλών προς τους Δήμους υποστηρίζει το Επιμελητήριο της πόλης των Σερρών με επιστολή που έστειλε στον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

Στην ίδια επιστολή ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χρήστος Μέγκλας καταγράφει τις φωνές αγωνίας των Σερραίων επαγγελματιών των οποίων οι λογαριασμοί κατάσχονται και αποστέλλονται στον Τειρεσία με τις γνωστές διαδικασίες.

«Σχεδόν όλοι οι δήμοι ολοκληρώνουν τις διαδικασίες εισπράξεις και στο νομό Σερρών κάποιοι δήμοι έχουν αρχίσει εδώ και καιρό τις κατασχέσεις ανέφερε στην εκπομπή ΚΑΘΕ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ο Πρέοδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης συμπληρώνοντας παράλληλα πως ως ΚΕΔΕ έπραξαν αυτο που έπρεπε να καταθέσουν την πρότασή τους στο Υπουργείο Εσωτερικών.




Να σημειώσουμε για άλλη μία φορά πως οι κατασχέσεις στον Δήμο Σερρών ανέρχονται στις 1100  και αφορούν δημότες που όφειλαν διάφορα τέλη στους πρώην δήμους που συνενώθηκαν στον Καλλικρατικό δήμο Σερρών το θέμα αυτό δεν αφορά μόνο τον Δήμο Σερρών αλλά και το Δήμο Σιντικής και Δήμο Ηράκλειας όπως τονίζουν στις δηλώσεις τους οι Δήμαρχοι Απόστολος Καρύδας και Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης.

 

ΕλλάδαΤον επόμενο μήνα στην Βουλή η Νομοθετική Πρωτοβουλία του Μιχελακη για την...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Εορτολόγιο: Ποιος γιορτάζει στις 3 Οκτωβρίου

Στις 3 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο, είναι του...

Αγνοούμενος εντοπίστηκε νεκρός σε πηγάδι στον Αποκόρωνα Χανίων

Νεκρός μέσα σε ένα πηγάδι εντοπίστηκε λίγο μετά τις...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα