25.9 C
Serres

Κ. Σκρέκας: Μεταρρυθμίσεις & Επιχειρηματικότητα οι βασικοί άξονες του ΥΠΑΝ

Date:

Στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση και ειδικότερα το ΥΠΑΝ αναφέρθηκε χθες ο Υπουργός Κώστας Σκρέκας στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στις Σέρρες. Σημείο αιχμής οι μεταρρυθμίσεις και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων…

Όπως, χαρακτηριστικά τόνισε, «προχωράμε σε βαθιές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες ήδη αποδίδουν καρπούς. Αιχμή του δόρατος αυτών των μεταρρυθμίσεων είναι η ελαχιστοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών που σχετίζονται με την ίδρυση και τη λειτουργία των επιχειρήσεων. Η απλούστευση και ο εξορθολογισμός αυτών των διαδικασιών έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου, αλλά και την εξοικονόμηση χρημάτων από την πλευρά των επιχειρήσεων. 

Στους βασικούς στόχους του κυβερνητικού επιτελείου η στήριξη και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητα για το λόγο αυτό ο Υπουργός υπογράμμισε ότι :

«Η μέριμνα της παρούσας κυβέρνησης για τους επιχειρηματίες αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά μόλις πριν από λίγες ημέρες, μέσα από την υιοθέτηση της ρύθμισης για τα λεγόμενα “κόκκινα” επιχειρηματικά δάνεια. Μέσα από αυτή τη ρύθμιση θα αφαιρεθεί ένα δυσβάσταχτο βάρος από τους ώμους χιλιάδων βιώσιμων επιχειρήσεων, οι οποίες δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις προς τις τράπεζες».








Η κυβέρνηση παράλληλα εναποθέτει ιδιαίτερο βάρος στα οφέλη που μπορεί να προσελκύσουν οι νεοφυείς επιχειρήσεις στα λεγόμενα startups. Αναφερόμενος στο τομέα αυτό, ο  Κ. Σκρέκας δήλωσε: «θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους ανθρώπους να εφαρμόσουν τις ιδέες τους και να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στον επιχειρηματικό στίβο. Γι’ αυτό παρέχουμε συγκεκριμένα κίνητρα και δημιουργούμε το κατάλληλο περιβάλλον ώστε αυτές οι επιχειρηματικές πρωτοβουλίες να καρποφορήσουν»

ΠολιτικήΚ. Σκρέκας: Μεταρρυθμίσεις & Επιχειρηματικότητα οι βασικοί άξονες του ΥΠΑΝ

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

ΥΠΕΞ: Καταδικάζει την επίθεση στη Ματζάλ Σαμς – Έκκληση για αυτοσυγκράτηση

«Καταδικάζουμε την επίθεση με ρουκέτες στη Ματζάλ Σαμς», αναφέρει...

Γ. Γεραπετρίτης: Η δημοκρατία σε ακινησία δεν λειτουργεί διότι δεν παράγει ενέργεια

«Καμία ιστορική περίοδος δεν έχει γεννήσει τόσες αντιφάσεις όσες...

Π. Μαρινάκης: Η ψυχική υγεία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, δεν χωρούν fake news και ανεύθυνες αντιπολιτευτικές κορώνες

«Σε κάθε μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, η...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα