36.5 C
Serres

Διπλά τυχερός για το 2015 είναι ο Δήμαρχος Ηράκλειας Σερρών Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης..

Date:

Δεν είναι μόνο οι 5.000 ευρώ που κληρώθηκαν στο Δήμο του κατά την διάρκεια κοπής της βασιλόπιτας στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων αλλά η έγκριση δανείου και όλες οι διαδικασίες από το ελεγκτικό συνέδριο για την εκμετάλλευση γεωθερμίας στην περιοχή του.

«Η γεωθερμία ήταν ένα όνειρο για μας και ένας από τους βασικούς μας στόχους η για εκμετάλλευση στην περιοχή μας. Γεωθερμία και καθημερινότητα είναι οι προτεραιότητες μου» υπογραμμίζει ο κύριος Κοτσακιαχίδης.

Αναφερόμενος στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας υπογραμμίζει «Είναι πολύ λυπηρό που κανένα κόμμα στις προγραμματισμένες εξαγγελίες του δεν αναφέρεται στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ας ελπίσουμε ότι η νέα κυβέρνηση θα κοιτάξει τα προβλήματα μας διότι έως τώρα ελάχιστα μπορέσαμε και κατακτήσαμε».

Σχολιάζοντας τις γκρίζες μέρες λόγω την οικονομικής κρίσης επισημαίνει ότι υπάρχουν και άλλες διαδρομές για την υλοποίηση έργων: «Στόχος μας είναι το νέο ΣΕΣ και ήδη έχουμε υποβάλλει μελέτες για έργα στο Δήμο Ηράκλειας».








Το γεωθερμικό πεδίο εντοπίζεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Ηράκλειας Σερρών, καταλαμβάνει έκταση περίπου 45 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η μορφολογία της περιοχής είναι πεδινή με σχεδόν επίπεδη επιφάνεια με μικρό λοφώδες ανάγλυφο στο νοτιοδυτικό άκρο του πεδίου.

Τα οικονομικά οφέλη για την περιοχή από την δημιουργία παραγωγικών γεωτρήσεων θα είναι πολλαπλά, καθώς η γεωθερμία μπορεί να αξιοποιηθεί σε διάφορους τομείς πετυχαίνοντας χαμηλό ενεργειακό κόστος. Θερμοκήπια, καλλιέργειες κηπευτικών, επεξεργασία ξήρανσης- αφυδάτωσης, κλιματισμός κτιρίων, θέρμανση γυμναστηρίων και κολυμβητηρίων, καθώς επίσης ιχθυοκαλλιέργειες και παροχή υπηρεσιών ιαματικού τουρισμού είναι μόλις μερικοί από αυτούς τους τομείς.

Πηγή: Του Γιώργου Ροδάκογλου
 
Πηγή: thousandnews.gr

ΠολιτικήΔιπλά τυχερός για το 2015 είναι ο Δήμαρχος Ηράκλειας Σερρών Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης..

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

ΥΠΕΞ: Καταδικάζει την επίθεση στη Ματζάλ Σαμς – Έκκληση για αυτοσυγκράτηση

«Καταδικάζουμε την επίθεση με ρουκέτες στη Ματζάλ Σαμς», αναφέρει...

Γ. Γεραπετρίτης: Η δημοκρατία σε ακινησία δεν λειτουργεί διότι δεν παράγει ενέργεια

«Καμία ιστορική περίοδος δεν έχει γεννήσει τόσες αντιφάσεις όσες...

Π. Μαρινάκης: Η ψυχική υγεία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, δεν χωρούν fake news και ανεύθυνες αντιπολιτευτικές κορώνες

«Σε κάθε μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, η...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα