23.1 C
Serres

Η Π.Ε.Σερρών θέλει να βάλει σε “ταξη” τους επιχειρηματίες στο Λιμανάκι της Κερκίνης

Date:

Θορυβήθηκαν πολιτικοί παράγοντες από το πρόσφατο επεισόδιο που έλαβε χώρα προ ημερών στην Κερκίνη και που δημοσιοποίησε η τηλεόραση του Επιλογές, μέσα από το σχετικό ρεπορτάζ του Δημήτρη Κώττα, μεταξύ ενός επιχειρηματία κι ενός υπαλλήλου ανταγωνιστικής επιχείρησης, περιστατικό που οδήγησε μάλιστα στον τραυματισμό του υπαλλήλου από ψαλίδι. Σήμερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην περιφερειακή ενότητα Σερρών, προκειμένου να εξετασθεί η κατάσταση, αλλά και να ληφθούν μέτρα για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

Στην δυσάρεστη κατάσταση που επικρατεί στο λιμανάκι της Κερκίνης με τους διαπληκτισμούς και τις εντάσεις των επαγγελματιών να δυσφημίζουν την περιοχή αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης, τονίζοντας πως εδώ και χρόνια γίνεται προσπάθεια από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών να μπει μια τάξη και επισημαίνοντας παράλληλα πως η λύση θα δοθεί με τη σύνταξη ενός απολύτως σαφούς κανονισμού λειτουργίας.



«Η δημιουργία ενός σαφέστατου Κανονισμού Λειτουργίας θεωρείται επιτακτική ανάγκη. Σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης της λίμνης αλλά και με τους ίδιους τους επαγγελματίες , ο Κανονισμός θα διαμορφωθεί εντός μηνός από σήμερα και θα πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα από όλους τους επαγγελματίες. Ο Φορέας Διαχείρισης θα ενημερώνει την Περιφερειακή Ενότητα για περιστατικά μη τήρησής του και σ’ αυτή την περίπτωση θα υπάρχουν αυστηρότατες κυρώσεις που θα φτάνουν έως και την αφαίρεση αδειών» τόνισε ο Γιάννης Μωυσιάδης και συμπλήρωσε πως η Π.Ε. Σερρών έχει υποχρέωση να προφυλάσσει και να αναβαθμίζει την περιοχή που αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης τουριστών. «Θα είμαστε πολύ αυστηροί για το καλό αυτών που δραστηριοποιούνται στην Κερκίνη, αλλά και για μην σημειώνονται στο εξής περιστατικά που πλήττουν την τουριστική εικόνα του νομού μας» επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης.

           
Την αμέριστη διάθεση για συνεργασία με την Π.Ε. Σερρών ώστε να συνταχθεί ο εν λόγω Κανονισμός εξέφρασε ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Θεόδωρος Ναζηρίδης. « Η συνεργασία πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Το τελευταίο διάστημα εμείς ως φορέας έχουμε κάνει αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους επαγγελματίες σε μια προσπάθεια να υπάρξει συνεννόηση και να αποφεύγονται οι εντάσεις. Θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε στη σύνταξη του κανονισμού και ελπίζουμε με αυτόν τον τρόπο να βελτιωθούν τα πράγματα στο λιμανάκι» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ναζηρίδης.
           
Την αναγκαιότητα οι κυρώσεις να είναι αυστηρές σε περίπτωση μη συμμόρφωσης επισήμανε και ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. , διοικητής του αστυνομικού τμήματος Πορροϊων, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση πως ο κανονισμός λειτουργίας θα βοηθήσει τα μέγιστα.
           
 Η πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη βρήκε σύμφωνους και τους επαγγελματίες, οι οποίοι κατέθεσαν από την πλευρά τους τις δικές τους προτάσεις, με σκοπό την καλύτερη λειτουργία όλων στην περιοχή (π.χ. Δημιουργία φορέα λιμένα  και δημιουργία συλλόγου περιηγητών).
ΕλλάδαΤοπική ΑυτοδιοίκησηΗ Π.Ε.Σερρών θέλει να βάλει σε "ταξη" τους επιχειρηματίες στο Λιμανάκι της...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Το Αργυρό Μετάλλιο της Θεσσαλονίκης απένειμε ο δήμος στον Διονύση Σαββόπουλο

«Η πλατεία ήταν γεμάτη» και ο κόσμος παρακολουθούσε τη...

Στη Βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο για ρύθμιση οφειλών προς τους Δήμους

Κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο...

Θεσσαλονίκη: Εκκενώθηκε Δημοτικό λόγω στατικότητας – Παρέμβαση του εισαγγελέα

Εκκενώθηκε Δημοτικό σχολείο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης λόγω σοβαρού...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα