23.8 C
Serres

Αυτή είναι πιο «θλιβερή πόλη» του κόσμου. …

Date:

Απλώνεται μέχρι εκεί που μπορεί να δει το μάτι. Είναι το «σπίτι» για 160.000 πρόσφυγες που βρήκαν καταφύγιο στην πόλη Ζαατάρι της Ιορδανίας για να γλυτώσουν από τον βάναυσο συριακό εμφύλιο. Μέχρι το 2013 στο αχανές στρατόπεδο προσφύγων κατέφθαναν καθημερινά 6.000 άνθρωποι.

Έτσι, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η πόλη έφτασε να γίνει η πέμπτη μεγαλύτερη της Ιορδανίας. Τον κεντρικό δρόμο που έχει δημιουργηθεί μέσα στο στρατόπεδο τον έχουν ονομάσει ειρωνικά «Ηλύσια Πεδία» θέλοντας να προσθέσουν μια μικρή δόση χιούμορ στην καθημερινότητα τους. Εκεί είναι η κεντρική αγορά με 3.000 καταστήματα, εστιατόρια και πλανόδιους πωλητές τροφίμων….

Παρά το γεγονός ότι η ζωή των προσφύγων είναι δύσκολη, οι ίδιοι δεν θέλουν να φύγουν από το στρατόπεδο. Αξιωματούχοι του ΟΗΕ που διοικούν το μέρος λένε ότι έχει αρχίσει να αναδύεται μια «σκοτεινή περίοδος» βίας, επειδή κάποιοι πρόσφυγες τραυματίζονται επίτηδες για να εξασφαλίσουν μια μακρά διαμονή….








Περισσότεροι από 1,7 εκατομμύρια Σύριοι πρόσφυγες έχουν καταφύγει σε γειτονικές χώρες για να ξεφύγουν από τις μάχες που ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2011. Η κατάσταση εξελίχθηκε σε εμφύλιο πόλεμο με μια όλο και πιο θρησκευτική διάσταση.

ΚόσμοςΑυτή είναι πιο «θλιβερή πόλη» του κόσμου. ...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός έδωσε νέες εντολές για εκκένωση περιοχών της Χαν Γιουνίς

Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε σήμερα νέες εντολές εκκένωσης περιοχών...

Μαρόκο: Περισσότεροι από 20 νεκροί μέσα σε 24 ώρες λόγω του αφόρητου καύσωνα

Θανατηφόρος αποδείχθηκε ο καύσωνας που έπληξε το Μαρόκο, αφού...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα