21.5 C
Serres

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 η Ετήσια Απολογιστική Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΣΕΕ στην Αθήνα.

Date:

 Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 η Ετήσια Απολογιστική Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΣΕΕ στην Αθήνα.






Τον Εμπορικό Σύλλογο Ν. Σερρών εκπροσώπησαν οι τρείς εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, ο Πρόεδρος κος Μπαλίτης Ιωάννης,  Η Γ. Γραμματέας κα Μηλίγκα Κυριακή και το μέλος του ΔΣ  κα Λουτράδη Μαρίνα.
Πέρα των άλλων θεμάτων και προβλημάτων, συζητήθηκαν οι νέες δράσεις της ΕΣΕΕ.
Αυτή που κυριάρχησε  την πρώτη μέρα διεξαγωγής της ΓΣ και θα παίξει σημαντικό ρόλο στην δύσκολη εποχή που διανύουμε  είναι το άνοιγμα των Εμπόρων στην ψηφιακή οικονομία.
Αυτή την στιγμή ετοιμάζεται ειδικό λογισμικό το οποίο η ΕΣΕΕ θα διανέμει στους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας όπου θα υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης από όλα τα μέλη και θα έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους eshop χωρίς κανένα κόστος δημιουργίας και συντήρησης.
Επίσης θα παρέχεται η δυνατότητα να ανεβάζουν στο ιντερνετ ένα μόνο  προϊόν απλά αναφέροντας την περιγραφή του και την τιμή του εάν επιθυμούν.
Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν ο κος Μπαλίτης με τον απερχόμενο και εκ νέου υποψήφιο πρόεδρο της ΕΣΕΕ κο Κορκίδη Βασίλειο  εκτός των προβλημάτων που ταλανίζουν τους εμπόρους των Σερρών ζητήθηκε από το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των εμπόρων η επιθετική παρέμβαση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κο Σταθάκη ώστε να εφαρμοστούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ιδίου και του κόμματός του που είναι οι εξής:
1.     Τροποποίηση του Νόμου 4177/2013 για την επαναφορά μόνο των δύο Κυριακών και κατάργηση των υπολοίπων,  την αλλαγή του Κώδικα Δεοντολογίας που διέπει τις εκπτώσεις και τις προσφορές.
2.     Την λύση του προβλήματος των οφειλετών του ΟΑΕΕ που σήμερα είναι 375.000 σε όλη την χώρα σε σύνολο 800.000 ασφαλισμένων ελεύθερων επαγγελματιών. Την λύση την έχει αποδεκτεί το Υπουργείο Ανάπτυξης αρχές Φεβρουαρίου 2015 που είναι η κεφαλαιοποίηση της οφειλής και η μεταφορά της στο τέλος του ασφαλιστικού βίου και νέο ξεκίνημα από την πρώτη κλίμακα που είναι τα 250€ το δίμηνο.
3.     Την ρύθμιση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων.
Ο κος Κορκίδης τόνισε στον κο Μπαλίτη ότι ήδη έχουν κατατεθεί από την ΕΣΕΕ τα παραπάνω από την στιγμή που ανέλαβε Υπουργός ο κος Σταθάκης ο οποίος και υποσχέθηκε την άμεση ρύθμιση των παραπάνω αιτημάτων.
Συμφωνήθηκε, αφού έως τώρα δεν έγινε τίποτα δέκα μήνες μετά, η επιθετική παρέμβαση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης από την νέα Διοίκηση της ΕΣΕΕ.
Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για το νέο ΔΣ της ΕΣΕΕ όπου συμμετείχαν ως εκλέκτορες οι τρεις εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από τον Εμπορικό Σύλλογο Ν. Σερρών
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Ο Πρόεδρος                                      Η Γ. Γραμματέας
 
        Μπαλίτης Ιωάννης                                 Μηλίγκα Κυριακή
ΠολιτικήΠραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 η Ετήσια...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σ. Φάμελλος: Έχουμε τη βαθιά πεποίθηση ότι υπάρχει παραβίαση της αλήθειας και του δικαίου

«Είμαστε υποχρεωμένοι να κρίνουμε την απόφαση του Αρείου Πάγου...

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Απ. Τζιτζικώστας έχει τα εχέγγυα να φέρει εις πέρας τη δύσκολη και εθνικά απαιτητική αποστολή

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα συνάντηση με τον...

Γ. Γεραπετρίτης: Ουδέποτε ζητήθηκε άδεια για την έρευνα στην Κάσο

Ουδέποτε ζητήθηκε άδεια για το ζήτημα της έρευνας που...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα