34.8 C
Serres

«Σαμποτέρ» οι Ίκαροι… «ανατίναξαν» την Γέφυρα! (video)

Date:

 

Έναν αγώνα, που είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι… οι Ίκαροι κατάφεραν να τον μετατρέψουν σε υγιεινό περίπατο και να κερδίσουν με χαρακτηριστική άνεση την αήττητη μέχρι πρότινος, ομάδα της Γέφυρας. Οι φιλοξενούμενοι που ήρθαν με τον αέρα του 10-0, έφυγαν ταπεινωμένοι από το ΔΑΚ Σερρών, με το πρώτο κίτρινο φύλλο αγώνα στις αποσκευές τους και ένα +20 κάβα… από τους Ικάρους, που έστησαν μεγάλο πάρτι στο παρκέ, παρέα με την κατάμεστη κερκίδα!

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ:

Νευρικά μπήκαν οι δυο αντίπαλοι στο α΄ δεκάλεπτο παίζοντας με ατομικές προσπάθειες μέσα από την ρακέτα και λιγότερο από την περιφέρεια, χωρίς να πάρουν το απαραίτητο σκοράρισμα. Ενδεικτικό είναι το σκορ στο πεντάλεπτο, 3-2 υπέρ των φιλοξενούμενων. Οι Ίκαροι «ξόδεψαν» κάποια λεπτά… στο διάβασμα του αντιπάλου και μετά αντεπιτέθηκαν με καλή άμυνα χωρίς αλλαγές στα σκριν και με σωστά drive, πήραν το προβάδισμα (9-3) αφού αντιλήφτηκαν τα βαριά κορμιά της Γέφυρας. Οι φιλοξενούμενοι αντεπιτέθηκαν και μείωσαν 12-10, μόνο με βολές και κάπου εκεί ο Ηλίας Τράκας άρχισε τον «βομβαρδισμό», από την περιφέρεια για να κλείσει το δεκάλεπτο με σκορ 18-14.

Το β’ δεκάλεπτο ξεκίνησε με τις εύστοχες βολές του Ηλία Τράκα μετά την τεχνική ποινή και την αποβολή του Αλμπαντη από το παιχνίδι, λόγω διαπληκτισμού, εκτός αγώνα. Οι Ίκαροι είχαν διάθεση, να τρέξουν σε σχέση με τους αντιπάλους τους και το νεανικό σχήμα του Στέργιου Ποργιόπουλου, συνέχισε να διατηρεί ένα υπέρ του +6 (24-18) αλλά η εμπειρία των φιλοξενούμενων δεν επέτρεψαν στους Ικάρους να ξεφύγουν άλλο. Με εριστική συμπεριφορά από τον πάγκο και αρκετή τύχη στα σουτ, οι παίκτες της Γέφυρας  διατήρησαν επαφή στο σκορ, 28-27 αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, για να μην παρασυρθούν  από τις άγριες διαθέσεις του Γρίψιου κάτω από το καλάθι και του Καλογεράτου από την περιφέρεια, που έδωσαν σημαντική ανάσα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, 40-33!

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Ίκαροι συνέχισαν με το πόδι στο γκάζι και με ένα γρήγορο 7-0 από τον δυναμικό Παπαδόπουλο και τον ψύχραιμο Γεωργιανό, ανέβασαν αρχικά τον δείκτη του σκορ σε διψήφιο αριθμό +10 (46-36) ενώ με καλή άμυνα και κρεσέντο τριπόντων, από Καλογεράτο και Τράκα στο +14 (52-38). Το βάθος όμως των φιλοξενούμενων και η σφιχτή άμυνα έβαλε και πάλι στο παιχνίδι την Γέφυρα που κατάφερε να μειώσει το σκορ μέχρι το -4 (56-52). Έπειτα, ο Γρίψιος πήρε… το όπλο του και σήκωσε το βάρος της επίθεσης των Ικάρων με συνεχόμενους πόντους, ενώ βρήκε ανταπόκριση και στην σκληρή άμυνα των «κυανοκίτρινων» για να κλείσει το δεκάλεπτο στο +12 (66-54).

Στην τελευταία περίοδο η διαφορά ανέβηκε γρήγορα στο +16 ενώ δεν έπεσε πότε κάτω από τους 9 πόντους υπέρ των Ικάρων. Η πιεστική άμυνα των «κυανοκίτρινων» ανάγκασε σε πολλά λάθη τους παίκτες των «πορτοκαλί», με αποτέλεσμα να βγουν αρκετοί αιφνιδιασμοί και η διαφορά να εκτοξευτεί στο +20, τελικό σκορ 87-67! Δίκαιη και πανηγυρική νίκη για τους Ικάρους, απέναντι στην πιο πλήρη ομάδα του πρωταθλήματος.

 

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ: 

# Καταπληκτική εμφάνιση και πολύ μεγάλη νίκη για τους Ικάρους. Πέρα για πέρα δίκαιη, με το τεχνικό δίδυμο. να έχει μελετήσει άψογα την ομάδα της Γέφυρας και να βάζει δύσκολα στον coach Τουλουμη, που είδε τους παίκτες του, να τα έχουν χαμένα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

# Δίκαια πρώτη η Γέφυρα στον 4ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής, μπορεί να μην εντυπωσίασε κόντρα στους Ικάρους, αλλά έδειξε ότι διαθέτει πολλές και καλές λύσεις σε όλες τις θέσεις και εύκολα μπορεί να γυρίσει ένα ματς. Το 10-0, «ψήλωσε» απότομα την ομάδα από την δυτική Θεσσαλονίκη και αυτό το πλήρωσε κόντρα στους Ικάρους. Ατυχή περιστατικά, η ανόητη αποβολή του Αλμπαντη, που άνοιξε διάλογο με την εξέδρα και τα ειρωνικά χειροκρότημα στο τέλος, των παικτών του Τουλουμη, όταν έκαναν «ζντο» νίκης, οι παίκτες των Ικάρων.

# Όλοι οι παίκτες των Ικάρων, έδειξαν… την «αυταπάρνηση» , που ζήτησε ο coach Ποργιο και ανταμείφτηκαν από την μεγάλη σε εύρος νίκη, κόντρα στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Θα ήταν άδικο αν ξεχωρίζαμε κάποιον παίκτη, αφού όλοι είχαν τις δικές τους στιγμές και έβαλαν την υπογραφή τους σε αυτή τη νίκη.

# Με εμφανίσεις σαν κι αυτές, εκτός έδρας ομως… οι Ίκαροι άνετα θα τερματίσουν στην 4αδα του πρωταθλήματος ή και ψηλότερα! Σε σχέση με πέρυσι, υπάρχει μεγαλύτερη χημεία και καλό κλίμα, ενώ αγωνιστικά η επίθεση με τον Γρίψιο εντός, ρολάρει καταπληκτικά, ενώ η άμυνα συνεχίζει να είναι «ατσάλινη».

# Γούρικο, το totalblack outfit από τον Στέργιο Ποργιόπουλο, ενώ στα ίδια στιλιστικά χνάρια που έχει χαράξει πρώτος ο Ηλίας Νικολαΐδης, ανταποκρίνεται και ο bench coach της ομάδας, Γιάννης Παπαδόπουλος, που θύμιζε σήμερα Σέρτζιο Σκαριόλο. Την παράσταση όμως έκλεψε, ο αντιπρόεδρος της ομάδας, Τάσος Παναγιώτου, που εντυπωσίασε την εξέδρα, με το ορειβατικό τζάκετ, σαν άλλος αλπινιστής, στα χρώματα μάλιστα της εθνικής Νορβηγίας!

 # Για ακόμη μια φορά, ο κόσμος, στάθηκε κοντά στην Σερραϊκή ομάδα, και απόλαυσε, δώρα από την διοίκηση και τους χορηγούς των «κυανοκίτρινων». Όλα τα μέλη του ΔΣ,  πλην του πρόεδρου (είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις), βρέθηκαν στην κερκίδα και χειροκρότησαν την 7η νίκη των Ικάρων.

 








Οι Αριθμοί:

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 40-33, 66-54, 87-67

Διαιτητές:  Πιτσίλκας Μ-Πιτσίλκας Β

Ίκαροι Σερρών (Ποργιόπουλος-Παπαδόπουλος): Καλογεράτος 21 5, Γεωργιανός 7, Τράκας 15 (2), Παπαδόπουλος Γ. 8, Θολιώτης 7 (1), Δαλαγκόζης, Γρίπσιος 24 (2) Κούντζιος 5 Δεληγιάννης  Καραμπέκης 

 

Γέφυρα (Τουλούμης): Τουλούμης 13, Δανάκης 10 (1), Δώνης 2, Τολιόπουλος 5, Μυλωνίδης 23 (1), Μπίσκας 10 (2), Κουλουμπής 4

 

 

Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής:

Ασπίδα Ξάνθης – Αρετσού  77-68
Χαλκηδόνα – Κομοτηνή  60-73
Ορφέας Ν. Σκοπού – Γαλάτιστα  79-64
ΧΑΝΘ – Ελευθερούπολη  74-67
Αγ Βαρβάρα – ΒΑΟ  91-76
Ικαροι Σερρών – ΚΓ Γέφυρας  87-67
Κομοτηνή – Ζέφυρος 02  74-65

 

Επόμενη αγωνιστική (12η, 10/01):

Κομοτηνή – Ασπίδα Ξάνθης
Χαλκηδόνα – Ορφέας Ν. Σκοπού
Αρετσού – ΧΑΝΘ
Ελευθερούπολη -Α γ. Βαρβάρα
ΒΑΟ – Ικαροι Σερρών
ΚΣ Γέφυρας – Κομοτηνή
Ζέφυρος 02– Γαλάτιστα

 

#Το μέλλον του ΣΕΡΡΑΪΚΟΥ μπάσκετ είναι οι ΙΚΑΡΟΙ!!

Αθλητικά«Σαμποτέρ» οι Ίκαροι… «ανατίναξαν» την Γέφυρα! (video)

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Λευτέρης Πετρούνιας: Μπορώ να πω πολλά, δεν είναι η ώρα τώρα όμως

Την πρόκριση στους τελικούς των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, επίτευγμα...

Η ΔΟΕ επιτρέπει σε καταδικασμένο βιαστή να αγωνιστεί

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δήλωσε το Σάββατο (27/7) ότι...

Κορακάκη: «Έχω θέμα δυσλειτουργίας στα μάτια μου»

Η Άννα Κορακάκη δεν ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στον...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα