35.9 C
Serres

ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

Date:

 

Ο σύζυγος της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Χαράς Καφαντάρη, Αργύρης Αργυρίου διορίστηκε στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου του διοικητικού συμβουλίου της νεοπαγούς εταιρείας ΔΕΠΕΝΕ ΑΕ (Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων ΑΕ).  

Το αντικείμενο της συγκεκριμένης δημόσιας επιχείρησης είναι η κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από την Ρωσία στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας. Το έργο όμως έχει παγώσει λόγω της σοβαρής διπλωματικής κρίσης που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.  

Με το σκεπτικό αυτό, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τόνισαν πως η ΔΕΠΕΝΕ δεν έχει ουσιαστικό αντικείμενο ύστερα από την ένταση στις ρωσοτουρκικές σχέσεις, και η ΔΕΠΑ μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο της.  








Το συγκεκριμένο γεγονός δεν άφησε ασχολίαστο ούτε το έταιρο κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος να παραδέχεται πως «σε αυτό το κομμάτι, το συγγενικό, πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί. Είναι λίγο θέμα!».  

Το νέο ΔΣ της ΔΕΠΕΝΕ εγκρίθηκε από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής. Η απόφαση ήταν κατά πλειοψηφία, καθώς υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ καταψήφισαν ΝΔ, ΧΑ και ΠΑΣΟΚ. Παρών δήλωσαν ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.    

ΠολιτικήΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Γ. Γεραπετρίτης: Η δημοκρατία σε ακινησία δεν λειτουργεί διότι δεν παράγει ενέργεια

«Καμία ιστορική περίοδος δεν έχει γεννήσει τόσες αντιφάσεις όσες...

Π. Μαρινάκης: Η ψυχική υγεία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, δεν χωρούν fake news και ανεύθυνες αντιπολιτευτικές κορώνες

«Σε κάθε μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, η...

Στ. Κασσελάκης: Ο Παύλος Πολάκης είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με έργο και ανιδιοτελή παρουσία

«Επειδή βλέπω διαρροές για ‘μισές' και ‘ολόκληρες' διαγραφές, επαναλαμβάνω: Ο...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα