30.9 C
Serres

Στο ΣτΕ ο ΟΠΑΠ

Date:

 Στις 11.01.2016, η ΟΠΑΠ Α.Ε. κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής εφαρμογής του άρθρου 12 του ν. 4346/2015 (ΦΕΚ Α’ 152/2015) και της σχετικής υπ’ αριθμό 1001 υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ Β’ 1/2016), με τα οποία επιβλήθηκε ειδικό τέλος ανά στήλη σε κάθε παιγνίδι της από 01.01.2016.

Σημειώνεται πως την αναστολή εφαρμογής του πρόσθετου τέλους στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ  για ένα τετράμηνο, ώστε να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τη στάση της απέναντι στο Διαδικτυακό Στοίχημα ζητεί και η ομοσπονδία πρακτόρων του οργανισμού (ΠΟΕΠΠΠ). Η διοίκηση της ΠΟΕΕΠΠ επικαλείται την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη.

Επίσης θα πρέπει να αναφερθεί πως  στα τέλη Νοεμβρίου η διοίκηση του ΟΠΑΠ ανακοίνωσε πως κατέθεσε στο Δικαστήριο Διεθνούς Διαιτησίας του Λονδίνου αίτημα διαιτησίας, κατά τα οριζόμενα στην από 2011 Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της OΠΑΠ ΑΕ για την εγκατάσταση και εκμετάλλευση 35.000 παιγνιομηχανημάτων (VLTs), για ζημίες που ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ.








Επίσης, κοινοποίησε «έγγραφη ειδοποίηση στην Ελληνική Δημοκρατία σχετικά με παραβάσεις της από 2000 Σύμβασης Παραχώρησης Αποκλειστικών Δικαιωμάτων Τυχερών Παιγνίων που σχετίζονται τόσο με την επιβολή τέλους στα παίγνια της OΠΑΠ ΑΕ, σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν. 4346/2015 όσο και με το αποκλειστικό δικαίωμα της ΟΠΑΠ  ΑΕ στο διαδικτυακό στοίχημα».

ΕλλάδαΣτο ΣτΕ ο ΟΠΑΠ

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Κ. Τσιάρας: Εφαρμογή όλων των πρωτοκόλλων και στην Κορινθία για τον περιορισμό τη πανώλης των μηρυκαστικών

Την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων και πρωτοκόλλων και...

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Κόρινθο, Αργολίδα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα