25.9 C
Serres

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΕΒΕΣ ΣΕΡΡΩΝ

Date:

  

Η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα πρέπει να πάρει μαζική και δυναμική απάντηση. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δίνει τη χαριστική βολή στον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης. Με το «σχέδιο» που παρουσίασε η Κυβέρνηση ως «μεταρρύθμιση» στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, τινάζει στον αέρα τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας. «Το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό φορτώνει στην πλάτη χιλιάδων μικροεμπόρων, επαγγελματοβιοτεχνών και ελεύθερων επαγγελματιών το αναφαίρετο δικαίωμα της πρόσβασης σε αξιοπρεπείς παροχές Υγείας, Πρόνοιας, συνταξιοδότησης.

 Η Κυβέρνηση ακολουθεί τη πεπατημένη συνταγή των μνημονιακών πολιτικών: μείωση κύριων (με τις προωθούμενες αλλαγές έρχονται νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, επειδή αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού τους) και περικοπή επικουρικών, ενώ αντιθέτως αυξάνει τις εισφορές για εργαζόμενους και εργοδότες, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο τη θηλιά στην επιχειρηματικότητα και ιδιαίτερα στη μικρομεσαία.

Οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί εργοδότες δεν θα έχουν πλέον να προσδοκούν παρά μόνο ψίχουλα από τον δημόσιο ασφαλιστικό τους φορέα.

Το σχέδιο του κ. Κατρούγκαλου λειτουργεί και τιμωρητικά για τη νέα γενιά που με νύχια και με δόντια παραμένει στη χώρα μας προσπαθώντας να δημιουργήσει και να δουλέψει. Βάζουν το λαό να πληρώσει το λογαριασμό της χρόνιας κρατικής υποχρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων, της καταλήστευσης των αποθεματικών, της προκλητικής εισφοροδιαφυγής των μεγάλων επιχειρηματιών.

Το έγκλημα διαρκείας που συντελείται στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ θα αφήσει βαθιές πληγές στη ζωή των οικογενειών, των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων. Η πλειοψηφία, που δουλεύουμε μια ζωή στην ανασφάλεια και την ανέχεια με εισοδήματα και μισθούς πείνας, δε θα μπορούμε να εξασφαλίσουμε ούτε στα βαθιά γεράματα τα στοιχειώδη μέσα για την επιβίωση μας. Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή σύνταξη και την πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι αποτέλεσμα μακρόχρονων αγώνων και δεν το χαρίζουμε σε κανέναν.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτή την κατεδάφιση που θα έχει βαριές συνέπειες σ’ εμάς και τις οικογένειές μας.

Η ΟΕΒΕΣ Σερρών καλεί σε Συναγερμό όλους τους συναδέλφους, όλο το Συνδικαλιστικό κίνημα.

Απαιτούμε εδώ και τώρα σύγχρονη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση με αξιοπρεπείς συντάξεις και πλήρεις παροχές υγείας και πρόνοιας.

Δυναμώνουμε την κοινή δράση, τη συμμαχία με όλα τα λαϊκά στρώματα αγρότες εργαζόμενους, επαγγελματίες μικρούς αυτοαπασχολούμενους

Έχουμε τη δύναμη να ορθώσουμε εμπόδια στον αντιλαϊκή επιδρομή.

 ΚΑΝΕΝΑΣ αμέτοχος στον ΠΟΛΕΜΟ που μας έχουν κηρύξει.








 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

Ο Πρόεδρος                     Ο Γ. Γραμματέας

 

 

 

Σωτήρης Κοτσαμπάς                 Χρήστος Μαυρομιχάλης        

 

ΕλλάδαΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΕΒΕΣ ΣΕΡΡΩΝ

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Κ. Τσιάρας: Εφαρμογή όλων των πρωτοκόλλων και στην Κορινθία για τον περιορισμό τη πανώλης των μηρυκαστικών

Την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων και πρωτοκόλλων και...

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Κόρινθο, Αργολίδα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα