23 C
Serres

Εκδήλωση Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής

Date:

 Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων “Ευρώπη” του Ιδρύματος “Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής” στη Φιλοθέη, πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 2016 η ομιλία-συζήτηση του πρύτανη της Σχολής Φλέτσερ του Πανεπιστημίου Ταφτς στη Βοστώνη, Τζέιμς Σταυρίδη, με θέμα τη διεθνή ασφάλεια. Ο πρύτανης Σταυρίδης υπήρξε ναύαρχος του Αμερικανικού Ναυτικού και Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής του ΝΑΤΟ και συνεχίζει να συμμετέχει ενεργά στο δημόσιο διάλογο περί ασφάλειας τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς. Τον πρύτανη Σταυρίδη προλόγισε ο Κώστας Καραμανλής, βουλευτής Ν. Σερρών.

Ο κ. Σταυρίδης αφού σημείωσε την ελληνική του καταγωγή και τη γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας, επισήμανε ως πρόκληση πρώτης προτεραιότητας για τη διεθνή σταθερότητα τη διατήρηση και την ενίσχυση της ενότητας της Ευρώπης που σήμερα δοκιμάζεται από τη μεταναστευτική κρίση. Για τον κ. Σταυρίδη, η Ευρώπη παραμένει ένας οικονομικός γίγαντας με τεράστιες διπλωματικές και στρατιωτικές δυνατότητες και ο πιο σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ διεθνώς αφού μαζί μοιράζονται κοινές αξίες και συμφέροντα. Η ευρω-αμερικανική συνεργασία όπως εκφράζεται από το ΝΑΤΟ αποτελεί τον βασικό σταθεροποιητικό πυλώνα του διεθνούς συστήματος. Ο κ. Σταυρίδης τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για την αποφυγή ενός Brexit όπως έκαναν πρόσφατα για την αποφυγή ενός Grexit.






Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ομιλία και την εκδήλωση, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.ikk.gr ή να τηλεφωνήσετε στο 210 6847912

ΕλλάδαΕκδήλωση Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ηράκλειο: Επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα κρούσματα πανώλης μικρών μηρυκαστικών

Επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά η προσβολή από πανώλη μικρών μηρυκαστικών, δύο...

Ρέθυμνο: Μηχανόβιοι πέταξαν καυστικό υγρό στο πρόσωπο 26χρονου

Πανικός επικράτησε σήμερα (31.07.2024) το πρωί σε περιοχή του...

Άλιμος: 90χρονη πνίγηκε μπροστά στα μάτια της κόρης και της εγγονής της

Μία 90χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της από πνιγμό...

Πέθανε ο Νιόνιος από το “Κωνσταντίνου και Ελένης”, Νίκος Κυριακίδης

Ο Νίκος Κυριακίδης πέθανε σε ηλικία 54 ετών, μετά...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα