24.3 C
Serres

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ AGROTICA

Date:

 O πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κ. Σπυρίδων Μάμαλης, μαζί με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, υλοποιώντας τις αποφάσεις του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., βρέθηκαν μαζί με τους διαμαρτυρόμενους αγρότες έξω από το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης, συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα των αγροτών για την απόσυρση του προσχεδίου του ασφαλιστικού και της έναρξης διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση.

Οι αγρότες, όπως και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αγωνιούν για το μέλλον τους και δίνουν αγώνα επιβίωσης. Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου δυστυχώς δεν δίνει απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα. Αντίθετα, τιμωρεί την παραγωγικότητα, τη σκληρή δουλειά και τις επενδύσεις των παραγωγικών δυνάμεων που απέμειναν στην Ελλάδα στερώντας τη χώρα από την τελευταία ελπίδα που είχε για την έξοδό της από την κρίση. Ταυτόχρονα, η εφαρμογή του νομοσχεδίου θα επιφέρει κοινωνικές αλλαγές, καθώς θα σημάνει το τέλος της αυτό-απασχόλησης στην Ελλάδα. Η απουσία σχεδίου για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, την επόμενη μέρα, προσφέρει την ευκαιρία σε διεθνή funds να αγοράσουν την Ελληνική γη και τα προϊόντα της, όπως έγινε στο παρελθόν στις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε., ως σύμβουλος της πολιτείας, αλλά και συναισθανόμενο την ευθύνη του έναντι του αγροτικού κόσμου, ζητά άμεσα από την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τους συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς, να ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε να δοθούν οι απαντήσεις στους αγρότες, οι οποίοι την επόμενη μέρα των κινητοποιήσεων αναμένουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας. Το Επιμελητήριο είναι πρόθυμο να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή βοηθώντας την εκτόνωση της κρίσης, χωρίς ακρότητες και χωρίς χαρακτηρισμούς που δεν συμβάλλουν στον κοινό στόχο.    








Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. θα σταθεί δίπλα σε κάθε θετική και δημιουργική προσπάθεια με στόχο την εφαρμογή μιας αειφόρου και αναπτυξιακής αγροτικής πολιτικής στην χώρα μας.  

ΕλλάδαΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ AGROTICA

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Κ. Τσιάρας: Εφαρμογή όλων των πρωτοκόλλων και στην Κορινθία για τον περιορισμό τη πανώλης των μηρυκαστικών

Την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων και πρωτοκόλλων και...

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Κόρινθο, Αργολίδα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα