25.3 C
Serres

Ασπίδα για την καρδιά η μεσογειακή διατροφή και η άσκηση

Date:

 Τα καρδιοαγγειακά προβλήματα αποτελούν μια από τις πρώτες αιτίες θανάτου αν και η πρόληψη τους βασίζεται σε απλά πράγματα όπως η άσκηση και η διατροφή…

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (ΕΚΕ) ,Στέφανο Φούσα, το οξύ έμφραγμα σκοτώνει περίπου 4000 έως 5000 άτομα το χρόνο στην Ελλάδα.

 Η έγκαιρη μεταφορά στο νοσοκομείο είναι καθοριστική για τη ζωή του ασθενούς με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία, το 95% από αυτούς που μεταφέρονται έγκαιρα σε νοσοκομείο με αιμοδυναμικό εργαστήριο επιβιώνουν.

 Σύμφωνα με τον κ. Φούσα, τα καρδιοαγγειακά νοσήματα σκοτώνουν κάθε χρόνο περισσότερα άτομα από όλες τις μορφές καρκίνου και τα τροχαία μαζί και η βασική αιτία αυτής της δυσμενούς εξέλιξης είναι ο σύγχρονος τρόπος ζωής στις δυτικές κοινωνίες, που μαστίζονται από κάπνισμα, παχυσαρκία, σακχαρώδη διαβήτη.




Η αλλαγή του τρόπου ζωής με σωστή μεσογειακή διατροφή και καθημερινή άσκηση είναι «η μόνη μας ασπίδα στον κίνδυνο από τα καρδιοαγγειακή νοσήματα» τόνισε ο κ. Φούσας, επισημαίνοντας ότι «τα άτομα που τρέφονται σωστά και ασκούνται συστηματικά έχουν ελαττωμένο ιξώδες αίματος και κινδυνεύουν λιγότερο από θρομβοεμβολικά επεισόδια»

 Σύμφωνα με τον ίδιο, η μεσογειακή διατροφή με ψάρι και κοτόπουλο και την προσθήκη ενός ποτηριού κρασιού καθημερινά είναι η καλύτερη ασπίδα για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς οι καρδιολόγοι υποστηρίζουν ότι το κρασί, στην ποσότητα του ενός ποτηριού, βοηθάει στη διάλυση του λίπους στο αίμα και δημιουργεί ευεξία. Επίσης, η διακοπή του καπνίσματος, ο έλεγχος της υπέρτασης και του σακχαρώδη διαβήτη σε συνδυασμό με την απώλεια βάρους και την άσκηση είναι «ισχυρά όπλα στην φαρέτρα» κάθε ανθρώπου απέναντι στα καρδιοαγγειακά νοσήματα

ΥγείαΑσπίδα για την καρδιά η μεσογειακή διατροφή και η άσκηση

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Μεταμόσχευση μαλλιών: Οι πιο συχνές απορίες των ασθενών και οι απαντήσεις τους

Πώς θα δείχνει το κεφάλι μου τις πρώτες μέρες...

Βία σε παιδιά και εφήβους: Η εναντιωματική διαταραχή και η συναισθηματική παραμέληση

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα περιστατικά με βία σε...

Ποιες είναι οι πιο κατάλληλες ώρες της μέρας να πίνεις νερό

Η σημασία του για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι γνωστή....

Πως θα αναγνωρίσεις τα σημάδια της υπερκόπωσης

Τι είναι η υπερκόπωση; Πώς θα την αναγνωρίσεις; Και...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα