30.9 C
Serres

Οι γυναίκες γυρίζουν την πλάτη στη Χίλαρι

Date:

Πάγωσαν τα χαμόγελα στο επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα από τη βορειοανατολική Πολιτεία του Νιου Χαμσάιρ. Η ήττα της από το «αουτσάιντερ» Μπέρνι Σάντερς έστειλε το μήνυμα ότι δεν θα είναι εύκολος ο δρόμος μέχρι το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές. Επίσης, κατέρριψε τον μύθο που ήθελε την αμέριστη υποστήριξη των γυναικών στο πρόσωπο της κ. Κλίντον. 
Από την άλλη πλευρά, στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών, η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ ανάγκασε πολλούς στην Ουάσιγκτον να συνειδητοποιήσουν ότι η υποψηφιότητα του αθυρόστομου και εκκεντρικού επιχειρηματία δεν είναι άλλο ένα κόλπο διαφήμισης των επιχειρήσεών του. 

«Μπορώ να αλλάξω το παιχνίδι και να νικήσω τη Χ. Κλίντον», δήλωσε στο CBS ο Ντόναλντ Τραμπ στην επινίκια ομιλία του μετά την ανακοίνωση των ψήφων στις προκριματικές εκλογές του Ν. Χαμσάιρ για το χρίσμα των υποψηφίων των κομμάτων. Η Χίλαρι Κλίντον θα αναγκαστεί τώρα να βάλει τα δυνατά της για την επόμενη αναμέτρηση της Νεβάδα, ενώ ο Τραμπ θα ετοιμαστεί για τη Νότια Καρολίνα, με τον Τεντ Κρουζ να προσπαθεί να παραμείνει απειλητικός απέναντί του, με δυσκολία, αφού στη χθεσινή αναμέτρηση ήρθε τρίτος, μετά από τον σχεδόν άγνωστο στο πλατύ κοινό κυβερνήτη του Οχάιο, Τζον Κέισιτς. 

Απογοητευτικό το αποτέλεσμα της δεύτερης προκριματικής μάχης και για τη «μεγάλη ελπίδα» των Ρεπουμπλικανών, τον γερουσιαστή της Φλόριντα, Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος ήρθε πέμπτος. Οπως σχολίασε το BBC, οι Αμερικανοί ψηφοφόροι γυρίζουν την πλάτη στους παραδοσιακούς πολιτικούς και επιλέγουν πρόσωπα με μικρή πείρα, που βρίσκονταν μέχρι τώρα εκτός του χάρτη της πολιτικής ελίτ. Ενδεικτικό είναι ότι αμέσως μετά τα αποτελέσματα άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες για αποχώρηση του Κρις Κρίστι από την κούρσα, ενός παλαιού στελέχους των Ρεπουμπλικανών, ο οποίος όμως δεν κατόρθωσε να πείσει τους ψηφοφόρους, καθώς πληρώνει τα ανοίγματά του με τον Δημοκρατικό πρόεδρο και ένα σκάνδαλο στην πολιτεία του Νιου Τζέρσι. 
Η απώλεια

Το μεγάλο «όπλο» της Χίλαρι Κλίντον σε όλες τις αναμετρήσεις που έλαβε μέρος ήταν πάντοτε η γυναικεία ψήφος. Οπως φάνηκε όμως από τις δύο προκριματικές αναμετρήσεις, οι γυναίκες δεν την τίμησαν όπως παλαιότερα, γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερες ανησυχίες στο επιτελείο της πρώην υπουργού Εξωτερικών. Στο Νιου Χαμσάιρ, το 44% των γυναικών ψήφισε την κ. Κλίντον και το 55% προτίμησε τον Μπέρνι Σάντερς. Η μεγάλη απώλεια για τη Χίλαρι ήταν οι νέες γυναίκες, οι οποίες προτίμησαν τον Σάντερς. «Γνωρίζω ότι έχουμε να κάνουμε δουλειά με τους νέους ανθρώπους», δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον, αναγνωρίζοντας την απώλεια ενός μεγάλου μέρους του γυναικείου κοινού της. Πρόσθεσε ότι η ίδια θα συνεχίσει να τις υποστηρίζει, ακόμη κι αν αυτές την εγκαταλείψουν. Αντίθετα με τον Μπαράκ Ομπάμα, που δεν ονόμασε ποτέ ως κύριους υποστηρικτές του τους Αφροαμερικανούς και δεν στηρίχθηκε στις αφρικανικές του ρίζες για να εξασφαλίσει την εσαεί στήριξή τους μετά την εκλογή του, η Χίλαρι Κλίντον έχει δηλώσει ότι αν νικήσει στις 8 Νοεμβρίου, αυτή η νίκη θα αντιπροσωπεύει τις γυναίκες.








ΑΛΙΚΗ ΚΟΤΖΙΑ

http://www.e-typos.com

ΚόσμοςΟι γυναίκες γυρίζουν την πλάτη στη Χίλαρι

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Κλιμάκωση της έντασης στη Μ. Ανατολή – Ο γγ του ΟΗΕ καταδίκασε την πολύνεκρη επίθεση στο Γκολάν

Ισραηλινός βομβαρδισμός σε σχολείο είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 30...

Ο Τραμπ μεταμορφώθηκε σε ιεροκήρυκα του bitcoin

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ μετατράπηκε χθες Σάββατο σε...

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός έδωσε νέες εντολές για εκκένωση περιοχών της Χαν Γιουνίς

Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε σήμερα νέες εντολές εκκένωσης περιοχών...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα