30.9 C
Serres

«Λουτρό αίματος» και πάλι στην Τουρκία-Δεκάδες νεκροί και τραυματίες στην Άγκυρα από ισχυρή έκρηξη

Date:

 

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε κοντά στον οδό Εσκισεχίρ σε απόσταση μόλις 300 μέτρων από την τουρκική εθνοσυνέλευση, την προεδρία του Γενικού Επιτελείου Στρατού και τα αρχηγεία της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού και της Ακτοφυλακής. Στόχος ήταν ένα στρατιωτικό λεωφορείο, σύμφωνα με όσα είπε στο Reuters αξιωματούχος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τη ζωή τους έχουν ήδη χάσει 28 άτομα, ενώ νοσηλεύονται 62 άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση…

agkira_ekriksi2_1702

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο. Όλες οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας τέθηκαν σε επιφυλακή υπό το φόβο νέων εκρήξεων, ενώ η Άγκυρα -σύμφωνα με την πάγια πρακτική της- απαγόρευσε τη μετάδοση πληροφοριών για το γεγονός.








Με ανάρτησή του στο twitter, ο επίσημος εκπρόσωπος του κόμματος του κυβερνώντος κόμματος AKP Omer Celik έκανε λόγο για τρομοκρατική ενέργεια. Την ίδια στιγμή, μιλώντας στο Reuters, τούρκος αξιωματούχος ανέφερε πως τα αρχικά σημάδια δείχνουν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται αντάρτες του PKK.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως οι αρχές της χώρας έχουν λάβει πληροφορίες για την έκρηξη και τις εξετάζουν. Σύμφωνα με την τουρκική Zaman, ο τούρκος πρωθυπουργός ανέβαλε την προγραμματισμένη αναχώρηση του για τις Βρυξέλλες -όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό- για να συμμετάσχει σε σύσκεψη ασφαλείας στο προεδρικό μέγαρο υπό τον Ταγίπ Ερντογάν.

 

Κόσμος«Λουτρό αίματος» και πάλι στην Τουρκία-Δεκάδες νεκροί και τραυματίες στην Άγκυρα από...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Κλιμάκωση της έντασης στη Μ. Ανατολή – Ο γγ του ΟΗΕ καταδίκασε την πολύνεκρη επίθεση στο Γκολάν

Ισραηλινός βομβαρδισμός σε σχολείο είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 30...

Ο Τραμπ μεταμορφώθηκε σε ιεροκήρυκα του bitcoin

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ μετατράπηκε χθες Σάββατο σε...

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός έδωσε νέες εντολές για εκκένωση περιοχών της Χαν Γιουνίς

Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε σήμερα νέες εντολές εκκένωσης περιοχών...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα