37.6 C
Serres

Ξαφνικές εκλογές και… ξαφνικός Θάνατος ; Η Ελλάδα μπροστά σε δύσκολο σταυροδρόμι

Date:

 Ραγδαίες φαίνεται να είναι οι πολιτικές εξελίξεις, όσο θα πλησιάζουμε στο Πάσχα των Ορθοδόξων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ετοιμάζει εκλογικό αιφνιδιασμό. Μέσα στη δίνη του προσφυγικού και στο ανοιχτό μέτωπο της αξιολόγησης, ο Αλέξης Τσίπρας ρίχνει στο τραπέζι το χαρτί των εκλογών, ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν στη συνέχεια τα σχέδια της κυβέρνησης και των δανειστών.Οι πιθανότερες ημερομηνίες για την διεξαγωγή εκλογών, είναι είτε η Κυριακή του Θωμά ή την 12η Ιουνίου.

Το σκεπτικό έχει να κάνει με το γεγονός πως, σε περίπτωση που δεν κλείσει η αξιολόγηση άμεσα, τότε αναγκαστικά θα οδηγηθούμε σε κούρεμα καταθέσεων, όπως έχουν απειλήσει  την κυβέρνηση οι δανειστές. Εάν γίνουν εκλογές πριν το κούρεμα καταθέσεων, η όποια κυβέρνηση προκύψει, θα μπορέσει να αντέξει τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο, καθώς θα μπορέσει να διαχειριστεί το κούρεμα, τις συνέπειες του και τα νέα μέτρα που θα έρθουν στη συνέχεια, αφού μόλις θα έχουν γίνει εκλογές στη χώρα, άρα και θα υπάρχει χρόνος στην κυβέρνηση μέχρι τον επόμενο σκόπελο που θα βρει μπροστά της.

Εάν όμως πάμε σε κούρεμα, χωρίς πρώτα να γίνουν εκλογές τότε όλα τα κόμματα θα κατηγορήσουν τον Τσίπρα πως ευθύνεται για το κούρεμα και θα ζητήσουν άμεσα εκλογές. Με το προσφυγικό σε εξέλιξη, την οικονομία σε συνεχή κατάρρευση  και με το πιθανό κούρεμα καταθέσεων που θα έχει στην πλάτη του, θα είναι δύσκολο ο κ. Τσίπρας να κερδίσει τις εκλογές. Προσπαθώντας λοιπόν να αποφύγει το σκόπελο αυτό, θα γίνουν πρώτα εκλογές και η όποια συγκυβέρνηση προκύψει, θα μπορέσει να διαχειριστεί το κούρεμα καταθέσεων, χωρίς να κινδυνεύει να πέσει, αφού μόλις θα έχουν γίνει εκλογές στη χώρα μας.

Βέβαια, αυτή η εξέλιξη θα είναι και ο προθάλαμος για τις επόμενες κυβερνήσεις, η όποια θα είναι πιθανότατα Οικουμενική και στη συνέχεια Εθνικής Σωτηρίας, αφού οι εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι ραγδαίες σε όλα τα επίπεδα, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η προσφυγή στις κάλπες, λόγο εκτάκτων καταστάσεων.

Ίσως λοιπόν σαν πολίτες, να βρισκόμαστε στον προθάλαμο ραγδαίων εξελίξεων , με το ενδεχόμενο να είναι η τελευταία φορά που οδηγούμαστε στην κάλπη, πριν το… χάος!!! Άν αυτό είναι αλήθεια ή ψέμα,  μένει να το δούμε στο μέλλον, καθώς τα γεγονότα τρέχουν και οι εξελίξεις θα επιβεβαιώσουν ή θα ακυρώσουν την παραπάνω πληροφορία.

Στο Εθνικό Τυπογραφείο, πληροφορίες αναφέρουν πως εκτυπώθηκε εκλογικό υλικό το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Μαρτίου, οπότε και είχε ανακοινωθεί μια ημέρα πριν πως θα παραμείνει ανοιχτό για την κάλυψη έκτακτων αναγκών. Ωστόσο, το άνοιγμα του Εθνικού Τυπογραφείου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, κρύβει και έναν  άλλο λόγο. Τις τελευταίες ημέρες στέλνονται σε Δήμους και όχι μόνο, ενημερωτικά έντυπα τα οποία καλούν τους Δήμους να διερευνήσουν την διαθεσιμότητα που έχουν, ώστε να συγκροτήσουν τμήματα Πολιτοφυλακής, με ότι αυτό σημαίνει.

Η πίεση της κοινωνίας  είναι ήδη αυξημένη, οι μετανάστες έχουν κατακλύσει τη χωρά και η πολεμική διάθεση των Τούρκων δεν κρύβεται πλέον, καθώς τις τελευταίες ώρες, όλες οι παραβιάσεις του Εθνικού εναέριου χώρου μας, έχουν γίνει με οπλισμένα πλέον τα μαχητικά της Γείτονος χώρας. Είναι κοινό μυστικό, πως κάτι μεγάλο και σοβαρό περιμένουν να συμβεί στην Ελλάδα το επόμενο χρονικό διάστημα. Ας είμαστε λοιπόν προετοιμασμένοι σαν Έθνος να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε και το γεγονός οι πληροφορίες που έρχονται από άτομα που είναι σε θέση να γνωρίζουν, οι όποιοι κάνουν λόγο για μετοίκηση παραδοσιακών και ισχυρών οικογενειών της Ελλάδος στο εξωτερικό. Σα να γνωρίζουν πως κάτι πολύ κακό πρόκειται να συμβεί. Πρόκειται για ισχυρές οικογένειες που έχουν την δυνατότητα μετοίκησης καθώς και δουλειές σε ασφαλείς χώρες του εξωτερικού και κυρίως σε ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία.

Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό αβεβαιότητας και τρόμου, έρχεται να προστεθεί και η αποκαλυπτική γραπτή δήλωσή στο Onalert.gr, του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ κ. Χρίστου Μανωλάποιου που αναφέρει τα εξής:  Η ώρα της ευθύνης έχει έρθει, λέει ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Χρίστος Μανωλάς και εκπέμπει σήμα κινδύνου για τη χώρα μας. Πρέπει να μιλήσουμε τώρα για την εθνική ασφάλεια και να κάνουμε όλα όσα προβλέπουν τα σχέδια και η κοινή λογική για περιπτώσεις κρίσης.

Και το άρθρο συνεχίζει: Δεν μπορώ όμως να μη θλίβομαι με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το προσφυγικό, όσον αφορά τα θέματα εθνικών συμφερόντων κι εθνικής ασφάλειας…. Άντε και να δεχθώ ότι για λόγους ανθρωπισμού αλλάξαμε την πολιτική μας του 2014, οπότε και είχαμε περί τους 80.000 παράνομα εισελθόντες στην χώρα σε σχέση με τους 800.000 του 2015, δεν μπορούσαμε να αντιληφθούμε ότι από το καλοκαίρι και μετά του 2015, η Γερμανική πολιτική άλλαξε και σταδιακά έκλειναν τα σύνορα τους αλλά και τα σύνορα των υπολοίπων χωρών, Δυτ. Βαλκανίων, Βίσεγκραντ κλπ;

Τι πιό λογικό να αλλάξουμε κι εμείς την πολιτική μας γραμμή, απόλυτα δικαιολογημένα και σύμφωνα με την πρακτική και των υπολοίπων χωρών. Τι άραγε μας κρατά αυτή την στιγμή και δεν αλλάζουμε την πολιτική μας; Η μόλις υπογραφείσα συμφωνία στις Βρυξέλλες, η οποία πρακτικά δεν θα εφαρμοσθεί; Θα διερωτηθεί κανείς και τι να κάνουμε πρακτικά. Είναι απλό:

– Να κηρύξουμε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

– Να κλείσουμε τα σύνορά μας κι εμείς για λόγους ασφαλείας.








– Να ενισχύσουμε τις ναυτικές μας δυνάμεις στο Αιγαίο και να αναχαιτίζουμε τις προσφυγικές ροές, ενέργεια εφικτή.

– Να φιλοξενήσουμε σε κλειστού τύπου φιλοξενίας σημεία τους πρόσφυγες/μετανάστες εντός της χώρας.

– Να απελάσουμε τους παράνομα εισελθόντες στην χώρα μετανάστες.

– Όλες οι κινήσεις να γίνονται με συνοδεία αστυνομικών οργάνων και να διατεθούν αστυνομικές δυνάμεις στα σημεία φιλοξενίας.

– Να ενισχύσουμε την ασφάλεια μας, σύμφωνα με τα υπάρχοντα σχέδια σε δημόσιους χώρους και κοινωφελείς εγκαταστάσεις, αδειάζοντάς τα λιμάνια, την Ειδομένη κλπ από πρόσφυγες.

– Να ενισχύσουμε τις επαφές μας με την Γιουροπόλ .

– Να ενισχύσουμε τα μέτρα ηλεκτρονικής ασφαλείας, ασφάλειας κυβερνοχώρου κλπ.

– Να θέσουμε σε ετοιμότητα τις αντιτρομοκρατικές μας μονάδες.

– Να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να εξασφαλίσουμε τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.

Αυτό αναγράφει η ΠΕΑ της χώρας και ας μην ξεχνά η κυβέρνηση ότι ασκεί την εξουσία της από τον λαό, για τον λαό και το Έθνος. Εντολοδότης είναι ο κυρίαρχος λαός, αυτής της χώρας, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Κι άν επιθυμούμε να παρέχουμε ανακούφιση σε πληθυσμούς που κινδυνεύουν στην χώρα τους, πράγμα που οφείλουμε να κάνουμε σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες, θα πρέπει πρώτα να υπάρχει αυτή η χώρα και να λειτουργεί….

Σημαντική είναι η παραπάνω παρέμβαση του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ κ. Χρίστου Μανωλάποιου, ο οποίος θέτει ευθέως ζήτημα Εθνικής Ασφάλειας.  Θα πεί πάλι κάποιος ότι κινδυνολογούμε, διότι δεν έχει υπάρξει περιστατικό τρομοκρατίας στην χώρα μας. Η απάντηση είναι το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν, διότι στην κατάσταση που βρισκόμαστε, ένα περιστατικό από πρόσφυγες /μετανάστες, θα έχει συνέπειες που δεν είναι δυνατόν να υπολογισθούν από τώρα. Η Ευρώπη βρίσκεται σε πόλεμο. Η Ελλάδα τι προτίθεται να κάνει;»

ΕλλάδαΞαφνικές εκλογές και… ξαφνικός Θάνατος ; Η Ελλάδα μπροστά σε δύσκολο σταυροδρόμι

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Κ. Τσιάρας: Εφαρμογή όλων των πρωτοκόλλων και στην Κορινθία για τον περιορισμό τη πανώλης των μηρυκαστικών

Την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων και πρωτοκόλλων και...

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Κόρινθο, Αργολίδα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα