29.2 C
Serres

Αεροπειρατεία σε εξέλιξη σε αιγυπτιακό αεροσκάφος στην Κύπρο (upd)

Date:

 Αεροπειρατεία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στην Κύπρο.

Αεροσκάφος της αιγυπτιακής εταιρείας Egypt Air προσγειώθηκε εκτάκτως στο αεροδρόμιο της Λάρνακας λίγο πριν τις 9:00 το πρωί, ενώ εκτελούσε εσωτερική πτήση μεταξύ Αλεξάνδρειας και Καΐρου, με το Γαλλικό Πρακτορείο να μεταδίδει ότι, σύμφωνα με την αιγυπτιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, ένας άνδρας απείλησε να πυροδοτήσει εκρηκτικά μέσα στο Airbus 320.

blank 1X1 2


Σύμφωνα με πληροφορίες των «Financial Times», ο δράστης ή οι δράστες απελευθερώνουν γυναικόπαιδα αιγυπτιακής καταγωγής. Πληροφορίες του Associated Press και των FT πάντως αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να υπάρχει βόμβα στο αεροσκάφος.

Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για τον αριθμό των επιβαινόντων στο Airbus 320. Μηνύματα της Egypt Air στο Twitter αναφέρουν ότι οι επιβάτες ανέρχονται σε 81 άτομα, τη στιγμή όμως που αιγύπτιοι αξιωματούχοι διαρρέουν ότι στο αεροπλάνο επιβαίνουν 62 άτομα, 55 επιβάτες και 7μελές.

Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, το αεροπλάνο βρίσκεται στο χώρο ασφαλείας του αεροδρομίου Λάρνακας, προς την περιοχή Μακένζι. Η Αστυνομία είναι σε ετοιμότητα, αλλά μέχρι στιγμής οι αεροπειρατές δεν έχουν υποβάλει κανένα αίτημα.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητα των αεροπειρατών, ούτε είναι γνωστό αν πρόκειται για τζιχαντιστές.

Εκπρόσωπος της Egypt Air δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg ότι οι δράστες ζήτησαν να προσγειωθούν στην Κύπρο. Η αεροπειρατεία φέρεται να άρχισε ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν στο FIR Λευκωσίας.

Το αεροδρόμιο της Λάρνακας έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με πτήσεις να ανακατευθύνονται σε άλλους αερολιμένες, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση ΡΙΚ

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/310994/pithani-aeropeirateia-se-exelixi-stin-kupro/#ixzz44H11VlTw 
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

ΕλλάδαΑεροπειρατεία σε εξέλιξη σε αιγυπτιακό αεροσκάφος στην Κύπρο (upd)

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Κ. Τσιάρας: Εφαρμογή όλων των πρωτοκόλλων και στην Κορινθία για τον περιορισμό τη πανώλης των μηρυκαστικών

Την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων και πρωτοκόλλων και...

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Κόρινθο, Αργολίδα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα