22.1 C
Serres

Τρ. Αλεξιάδης: “Ενώ ψήφισε η αντιπολίτευση την συμφωνία τώρα δεν συμφωνεί με την διαπραγμάτευση”

Date:

“Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με σοβαρότητα και υπευθυνότητα προχωράει στην υλοποίηση της συμφωνίας γιατί έχουμε κάνει συγκεκριμένο ότι τους Νόμους ψήφισε η Ελληνική Βουλή. Με μεγάλη πλειοψηφία διαπραγματευόμαστε το Νόμο 4334 και 4336” Τα παραπάνω δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στο Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων της Τηλεόρασης ΕΠΙΛΟΓΕΣ και στον Δημήτρη Κώττα. 

Ο κος Αλεξιάδης δεν παρέλειψε να ασκήσει σκληρή κρητική σε όλους εκείνους τους Βουλευτές της Αντιπολίτευσης που ενώ το περασμένο καλοκαίρι ψήφισαν την συμφωνία σήμερα κραυγάζουν για το άδικο των μέτρων. Ο Τρύφων Αλεξιάδης ανέφερε τα παρακάτω: “Δυστυχώς υπάρχουν πολιτικές απόψεις που με υπευθυνότητα τότε ψήφισαν αυτούς τους Νόμους και με ανευθυνότητα τώρα λένε ότι δεν συμφωνούν στην διαπραγμάτευση αυτών των όρων. Ας κατατεθεί και το διαφορετικό πολιτικό αφήγημα τι έπρεπε να γίνει αλλά κυρίως ας κατατεθεί, τι πρέπει να κάνουμε ως προς μια συμφωνία, η οποία είναι δεδομένο για το ελληνικό δημόσιο. Εμείς διαπραγματευόμαστε την συμφωνία που ψήφισε η Ελληνική βουλή. 

Βασικές αρχές της Κυβέρνησης είναι η υλοποίηση της συμφωνίας, να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, να προχωρήσει η αξιολόγηση και να κλείσει η συζήτηση για το χρέος είπε μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών.

Σε ότι αφορά τα μέτρα που θα απαιτηθούν για να κλείσει η αξιολόγηση ο κύριος Αλεξιάδης υπογράμμισε: “Θα είναι πολιτική ανευθυνότητα για οποιονδήποτε Υπουργό, οποιουδήποτε κόμματος σε μια φάση διαπραγμάτευσης να βγει και να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει  οποιαδήποτε θέματα που είναι στην διαπραγμάτευση. Αυτό θα είναι υπονόμευση της διαπραγμάτευσης. Εγώ έχω την πολιτική υπευθυνότητα να πω ότι γι αυτά τα θέματα θα ενημερωθείτε από τον αρμόδιο Υπουργό όταν έρθει ώρα” είπε χαρακτηριστικά.





Τρ. Αλεξιάδης: “Άνοιξε το TaxisNet-Φέτος δεν θα δοθεί παράταση”

Παράλληλα ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών έκανε αναφορά και για την έναρξη της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μιας και χθες το βράδυ της Τρίτης άνοιξε το TaxisΝet. “Οι φορολογικές δηλώσεις φέτος είναι οι ίδιες όπως ήταν και πέρσι, δεν θα υπάρξουν αλλαγές οπότε δεν δημιουργεί κάποια δυσκολία στους πολίτες ως προς την συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων. Οι φορολογικές δηλώσεις στο μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι προσυμπληρωμένες από τα στοιχεία που είχε το Υπουργείο Οικονομικών για κάθε φορολογούμενο” σημείωσε ο κύριος Αλεξιάδης. Ενώ κάλεσε τους φορολογούμενους πολίτες να μην περιμένουν τις ημερομηνίες που θα λήξουν φορολογικές υποχρεώσεις. 

Τέλος σημείωσε τα εξής: “Δεν θα ακολουθήσουμε την τακτική της προηγούμενης χρονιάς όπου από αναγκαιότητα , αναγκαστήκαμε να δώσουμε παρατάσεις. Θα δώσουμε ένα χρονικό όριο με βάθους χρόνου μέσα στο τέλος του  Ιουνίου και τότε θα λήξουν οι φορολογικές δηλώσεις. Θα υπάρχει κάποια μια μικρή παράταση μόνο για όποιες ημέρες έχει κάποιο πρόβλημα το TAXIS”. Στην συνέχεια των δηλώσεων του ο ίδιος συμπλήρωσε πως δίνετε ένα άνετο τρίμηνο να κάνει ο κόσμος τις φορολογικές τους δηλώσεις και πως αν ακολουθηθεί ο προγραμματισμός κάθε μέρα από 70.000 με 75.000 φορολογικές δηλώσεις που θα υποβάλλονται  πιάνετε άνετα ο στόχος αυτός. 

ΠολιτικήΤρ. Αλεξιάδης: "Ενώ ψήφισε η αντιπολίτευση την συμφωνία τώρα δεν συμφωνεί με...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Μεσοπρόθεσμο, δημογραφικό και μέτρα κατά της εγκληματικότητας στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό

Συνεδριάζει σήμερα στις 11:00, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο...

Την Τετάρτη στις Σέρρες ο Ν. Ανδρουλάκης

Την πόλη των Σερρών θα επισκεφτεί την Τετάρτη 2...

Προνοιακά επιδόματα: Τι αλλάζει από τον Ιανουάριο – Πώς θα καθοριστούν τα νέα ποσά

Στον στόχο της μεγάλης μεταρρύθμισης στα προνοιακά επιδόματα που...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα