25.9 C
Serres

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΧΘΕΣ EURΟ ΓΑΛΛΙΑ -ΡΟΥΜΑΝΙΑ 2-1

Date:

Η ομάδα του Άνχελ Ιορντανέσκου εκμεταλλεύτηκε από την αρχή την πίεση που παραδοσιακά ασκείται στη διοργανώτρια χώρα. Έχασε τεράστια ευκαιρία μόλις στο 4ο λεπτό όταν ο Στάνκου δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λιορίς σε εξ επαφής προσπάθεια μετά από κόρνερ. Οι «τρικολόρ» απάντησαν με κεφαλιά του Γκριζμάν στο δοκάρι στο 14′ και από το σημείο εκείνο έδειχναν να ελέγχουν το ματς. Παρόλα αυτά, πάλι οι Ρουμάνοι ήταν αυτοί που απώλεσαν μεγάλη ευκαιρία στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, όταν ο Στάνκου έπασε το οφσάιντ και μόνος απέναντι από τον Λιορίς σούταρε ελάχιστα άουτ (48′).

Ενα σοβαρό λάθος σε έξοδο του Ταταρουσάνου εκμεταλλεύτηκε ο Ολιβιέ Ζιρού και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 58ο λεπτό. Πολλοί έσπευσαν να προδικάσουν την έκβαση του παιχνιδιού, καθώς οι Γάλλοι είχαν πετύχει το… αγχολυτικό γκολ. Όμως, στο 65ο λεπτό ο Εβρά ανέτρεψε τον Στάντσιου στην περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε το καθαρό πέναλτι. Ο Στάνκου ανέλαβε την εκτέλεση και αυτή τη φορά νίκησε τον Ούγκο Λιορίς και έγραψε το 1-1.

Ο χρόνος κυλούσε και όλα έδειχναν ότι η Γαλλία θα είναι ακόμα ένα… θύμα της πρεμιέρας. Όμως, ο Ντμίτρι Παγιέ είχε διαφορετική γνώμη. Με έναν «κεραυνό» έξω από την περιοχή στο 89΄ κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα του Ταταρουσάνου και ένας στεναγμός ανακούφισης ακούστηκε από 80.000 συμπατριώτες του στο Stade de France.

Συνθέσεις:








ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Λορίς, Σανιά, Κοσιελνί, Ραμί, Εβρά, Καντέ, Ματουιντί, Πογκμπά (77′ Μαρσιάλ), Παγέ (90+2′ Σισοκό), Γκριζμάν (66′ Κομάν), Ζιρού.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Ανγκελ Ιορντανέσκου): Ταταρουσάνου, Ρατς, Κίρικες, Γκριγκόρε, Σαπουνάρου, Χομπάν, Στάντσιου (72′ Κίπτσιου), Πιντιλί, Πόπα (82′ Τόρζε), Στάνκου, Αντόνε (61′ Αλιμπέκ).

ΑθλητικάΠΡΕΜΙΕΡΑ ΧΘΕΣ EURΟ ΓΑΛΛΙΑ -ΡΟΥΜΑΝΙΑ 2-1

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Παρίσι 2024- Τένις- Νίκησε ο Ναδάλ και τώρα…Τζόκοβιτς

Ο Ράφαελ Ναδάλ, εξακολουθώντας να αισθάνεται πόνους στο μηρό,...

«Ίδρωσε», αλλά προκρίθηκε ο Τσιτσιπάς

Καθόλου μα καθόλου εύκολη δεν ήταν η πρεμιέρα του...

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Αέρας» η Μαρία Σάκκαρη νίκησε την Κόβινιτς σε 58 λεπτά και πέρασε στον επόμενο γύρο του μονού

Χαμηλό εμπόδιο αποδείχθηκε Ντάνκα Κόβινιτς για τη Μαρία Σάκκαρη...

Λευτέρης Πετρούνιας: Μπορώ να πω πολλά, δεν είναι η ώρα τώρα όμως

Την πρόκριση στους τελικούς των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, επίτευγμα...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα