25.9 C
Serres

Η ΓΑΛΛΙΑ ”ΠΑΤΗΣΕ ” ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ 2-0 ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Date:

Η Γαλλία είναι η αντίπαλος της Πορτογαλίας στον τελικό του Euro 2016, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Ιουλίου στο Παρίσι. Οι «τρικολόρ» νίκησαν στον ημιτελικό της Μασσαλίας με 2-0 την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία, με ισάριθμα γκολ του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης Αντουάν Γκριζμάν (45’+ πέναλτι, 72′) και θα διεκδικήσουν το τρίτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην ιστορία τους (1984, 2000) και δεύτερο ως διοργανωτές, μετά το 1984.

Τραγικά αμυντικά λάθη από τα Πάντσερ στα δυο τέρματα που δέχτηκαν, καθώς «πλήρωσαν» την απουσία του τιμωρημένου Χούμελς.

Ο πολύ γρήγορος ρυθμός έφερε την πρώτη ευκαιρία στο 6ο λεπτό, όταν ο Γκριζμάν έκανε έξοχη ατομική προσπάθεια και σούταρε, αλλά ο Νόιερ έπεσε και απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του φορ της Ατλέτικο Μαδρίτης. Στο 13ο λεπτό, σε γύρισμα του Τσαν από τα δεξιά ο Μίλερ έκανε την προβολή αστοχώντας για λίγο, ενώ στο επόμενο λεπτό η μπάλα έφτασε στον Τσαν που σούταρε απευθείας, υποχρεώνοντας σε δύσκολη επέμβαση τον Γιορίς.Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο διαιτητής Νικόλα Ριτσόλι έδειξε τη λευκή βούλα σε ανύποπτη φάση, όταν σε εφαλιά του Εβρά ύστερα από κόρνερ, η μπάλα βρήκε στο σηκωμένο χέρι του Σβάινσταϊγκερ και ο Γκριζμάν με εύστοχη εκτέλεση, έφτασε στα 5 γκολ στη διοργάνωση.

Στο δεύτερο μέρος, οι «τρικολόρ» δεν έκαναν το λάθος να ψάξουν για χώρους προκειμένου να επιτεθούν, αλλά περίμεναν υπομονετικά και δικαιώθηκαν στο 72ο λεπτό, όταν από εξαιρετική ενέργεια και σέντρα του Πογκμπά, ο Νόιερ έκανε άστοχη έξοδο και ο Γκριζμάν με προβολή έγραψε το 2-0, φτάνοντας στα 6 γκολ που τον καθιστούν πρώτο σκόρερ του Euro.

Η Γερμανία έχασε μεγάλη ευκαιρία δύο λεπτά αργότερα, όταν το σουτ του Κίμιχ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στις καθυστερήσεις ο Γιορίς έκανε εκπληκτική απόκρουση στην κεφαλιά του ίδιου παίκτη και στέρησε κάθε ελπίδα στην ομάδα του Λεβ.








ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ (61′ Μουστάφι), Χέβεντες, Έκτορ, Τσαν (67′ Γκέτσε), Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος, Εζίλ, Ντράξλερ, Μίλερ

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Σανιά, Κοσιελνί, Ουμτιτί, Εβρά, Ματουϊντί, Πογκμπά, Σισοκό, Παγέ (71 Καντέ), Γκριζμάν (90’+ Καμπάιγ), Ζιρού (77′ Ζινιάκ)΄

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑθλητικάΗ ΓΑΛΛΙΑ ''ΠΑΤΗΣΕ '' ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ 2-0 ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Παρίσι 2024- Τένις- Νίκησε ο Ναδάλ και τώρα…Τζόκοβιτς

Ο Ράφαελ Ναδάλ, εξακολουθώντας να αισθάνεται πόνους στο μηρό,...

«Ίδρωσε», αλλά προκρίθηκε ο Τσιτσιπάς

Καθόλου μα καθόλου εύκολη δεν ήταν η πρεμιέρα του...

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Αέρας» η Μαρία Σάκκαρη νίκησε την Κόβινιτς σε 58 λεπτά και πέρασε στον επόμενο γύρο του μονού

Χαμηλό εμπόδιο αποδείχθηκε Ντάνκα Κόβινιτς για τη Μαρία Σάκκαρη...

Λευτέρης Πετρούνιας: Μπορώ να πω πολλά, δεν είναι η ώρα τώρα όμως

Την πρόκριση στους τελικούς των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, επίτευγμα...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα