36.5 C
Serres

Αρ. Μπαλτάς: “Πρέπει να βγάλουμε τους κομματικούς μανδύες από το μνημείο της Αμφίπολης”

Date:

Στην Π.Ε. Σερρών βρίσκεται ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη. O κύριος Μπαλτάς βρίσκεται στις Σέρρες προκειμένου να παραστεί σε ημερίδα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών με θέμα: Αρχαιολογικά Ευρήματα στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης και η πολιτιστική και τουριστική αξιοποίηση του για την ανάπτυξη της περιοχής. Το απόγευμα του Σαββάτου ο κύριος Μπαλτάς είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί στον Τύμβο Καστά και να ξεναγηθεί από την ανασκαφέα Κατερίνα Περιστέρη. 

Νωρίτερα κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Υπουργός Πολιτισμού σε ερώτηση της Κικής Μιχαηλίδου και της Τηλεόρασης ΕΠΙΛΟΓΕΣ τόνισε πως θα πρέπει να βγάλουμε όλους τους μανδύες που υπάρχουν πάνω από τα μνημεία αλλά και από το μνημείο της Αμφίπολης.  Όχι μόνο τον μανδύα της Νέας Δημοκρατίας αλλά όλους τους μανδύες και συνέχισε λέγοντας ότι αν αρχίσουμε και λέμε ότι αυτό είναι το μνημείο του ΣΥΡΙΖΑ “την πατήσαμε” είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η δήλωση: ”Το μνημείο της Αμφίπολης ή η Αρχαία Μεσσήνη ή το όποιο μνημείο δεν ανήκει στη Νέα Δημοκρατία, δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει σε κανέναν” Πρέπει να βγάλουμε όλους τους μανδύες από πάνω από τα μνημεία όχι μόνο της Νέας Δημοκρατίας, όλους τους μανδύες. Αν αρχίσουμε και λέμε ότι αυτό είναι μνημείο του ΣΥΡΙΖΑ “την πατήσαμε”

Παράλληλα χαρακτήρισε το μνημείο της Αμφίπολης μοναδικό και σημαντικό για την περιοχή και στόχος του Υπουργείου είναι η ανάδειξή του αλλά και η ανάδειξη της όλης περιοχής. Μάλιστα αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου σημείωσε ότι οι ανακαλύψεις στην Αμφίπολη έτυχαν μίας υπερπροβολής επί ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης. 








Ο κύριος Μπαλτάς επιπλέον είπε ότι θα γίνουν προσπάθειες για τη συστηματική διαδικασία προστασίας και συνάμα ανάδειξης του μνημείου μέσα από προγράμματα όπως από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2010 για να ολοκληρωθεί η ανασκαφή αλλά και από το πρόγραμμα INTERREG. 


ΠολιτισμόςΑρ. Μπαλτάς: "Πρέπει να βγάλουμε τους κομματικούς μανδύες από το μνημείο της...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

«GEOΓΡΑΦΟΝΤΑΣ», το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Στρατή Μπαλάσκα

Το όνομα του περίεργο όπως και ο τύπος της...

Εθνική Λυρική Σκηνή: Κύκλοι δωρεάν συναυλιών σε γηροκομεία σε όλη την Αττική

Μια μεγάλη σειρά από δωρεάν συναυλίες σε γηροκομεία σε...

ΥΠΠΟ: Καθολικά προσβάσιμο καθίσταται το Κάστρο Αντιρρίου

Αναβαθμισμένες υποδομές εξυπηρέτησης των επισκεπτών αποκτά το Κάστρο του...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα