19.8 C
Serres

Γ. Καραγιώργης: Ποιος είναι ο καναλάρχης-εφοπλιστής με τους πανίσχυρους φίλους που συνελήφθη;

Date:

Γράφει η Λιλή Καρακώστα

Είναι εφοπλιστής και ιδιοκτήτης 11 περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών. Ο γάμος του άφησε εποχή και η κουμπαριά του με τον πανίσχυρο Ρώσο εθνικιστή, Κονσταντίν Μαλοβέφ, ακόμη συζητιούνται. Ο λόγος για τον 66χρονο επιχειρηματία, Γιάννη Καραγιώργη που συνελήφθη καθώς εκκρεμεί εις βάρος του διεθνές ένταλμα. Μια ακόμη κακοτοπιά για τον άνθρωπο που ξέρει να επιβιώνει ή το τέλος μιας λαμπερής ιστορίας;

Ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης, μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστός στο πλατύ κοινό, όμως οι υψηλές διασυνδέσεις του ήταν αρκετές για να γίνει «talk of the town» στον επιχειρηματικό κόσμο.

Η πτώση…

Ο Καραγιώργης δεν αγαπά τη δημοσιότητα και μάλιστα την αποφεύγει από την εποχή που η μοίρα του χτύπησε την πόρτα, όταν το 1994, ένα φοβερό δυστύχημα στο υπερδεξαμενόπλοιό του, «Στολίδι», οδήγησε σε ναυάγιο την εταιρεία του Silver Carre Vs, η οποία διέθετε 13 πλοία. Το περιστατικό έλαβε μεγάλη δημοσιότητα όταν από το δυστύχημα ξέσπασε πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να καούν 20 ναυτικοί.

Πέρα από τις τύψεις ο Καραγιώργης βρέθηκε αντιμέτωπος και μια άλλη δυσάρεστη παράμετρο. Οι τράπεζες του εξωτερικού, που ως τότε τον τροφοδοτούσαν με πακτωλό χρημάτων, έκλεισαν απότομα τη «στρόφιγγα» ενώ οι ασφαλιστικές όρμησαν στην περιουσία του προκειμένου να «ρεφάρουν». Τα δεινά δεν είχαν τέλος για τον Καραγιώργη, όταν μέσα σε όλα αυτά, ακολούθησε και ένα διαζύγιο από την σύζυγό του, Ιωάννα Πάικου, με την οποία είχε αποκτήσει ένα γιο.

Και καθώς πάντα μετά τη βροχή βγαίνει ουράνιο τόξο, ο Καραγιώργης, μαζεύει τα «αποκαϊδια» της ζωής του και ξεκινά πάλι από την αρχή. Στις πρώτες του απόπειρες, ασχολήθηκε με ναυλώσεις πλοίων μπαίνοντας και πάλι δυναμικά στο χώρο της ναυτιλίας. Το 2001, μερίδα του Τύπου ανέφερε, πως ο Καραγιώργης, θα ήταν ο νέος επενδυτής της ΑΕΚ με 18 εκατ. δολάρια, κάτι όμως που δεν επαληθεύτηκε ποτέ.

…και η άνοδος

Η ζωή δίνει πάντα δεύτερες ευκαιρίες (και τρίτες και τέταρτες…) και έτσι, ήρθε και η σειρά του Καραγιώργη να ξαναβγεί στην επιφάνεια. Όλα ξεκίνησαν από τη γνωριμία του Καραγιώργη με τον πατέρα Τύχωνα, τον ιερέα και πνευματικό του Πούτιν, μια γνωριμία που έμελλε να του ανοίξει τις πόρτες του Κρεμλίνου. Ακολουθεί η γνωριμία του με τον πανίσχυρο Ρώσο Κονσταντίν Μαλοβέφ, έναν δισεκατομμυριούχο που είχε μπει στη «μαύρη λίστα» για ταξίδια εντός της Ευρώπης, λόγω της εμπλοκής του στον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Πολιτικός σύμβουλος του πρωθυπουργού της Κριμαίας, Σεργκέι Ακσιόνοφ, την περίοδο προσάρτησης της περιοχής στη Ρωσία, ο ρώσος εθνικιστής κροίσος Μαλοβέφ, είχε πολλές φορές δηλώσει την αγάπη του στην τσαρική Ρωσία, αναφέροντας πως όνειρό του ήταν να αποκατασταθεί η μοναρχία στη Ρωσία με έναν τσάρο, όπως συνέβαινε πριν από το 1917.

Με αυτή την πολύτιμη φιλία ο Καραγιώργης πλέον, ξαναφτιάχνει και την προσωπική του ζωή, όταν το 2014, αρραβωνιάζεται στη Μόσχα την πρώην ιδιοκτήτρια της μπουτίκ του Κολωνακίου Ratt & More, Σοφία Σωτηράκου. Ο Μαλοβέφ, τιμά την φιλία με τον Καραγιώργη με μια κουμπαριά που άφησε εποχή στην κοσμική Αθήνα.

Ένας γάμος «τσαρικής» πολυτέλειας




Ταξιδεύοντας με μια ιδιωτική πτήση, οι 88 καλεσμένοι από την Ελλάδα, με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και νυν υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο ανάμεσά τους, φιλοξενήθηκαν στο αυτοκρατορικής χλιδής ξενοδοχείο του πανίσχυρου κουμπάρου, το «Tsargrad», που βρίσκεται εκατό χιλιόμετρα νότια της Μόσχας, στην πόλη Πουσίνο.

Ο αξεπέραστης χλιδής γάμος στη Ρωσία με το διάσημο κουμπάρο, ακολουθήθηκε και από γάμο επί ελληνικού εδάφους, στον οποίο όμως ο κουμπάρος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω ταξιδιωτικής απαγόρευσης μετά τα γεγονότα της Κριμαίας.

Από εφοπλιστής, καναλάρχης

Και φτάνουμε στο 2015, όπου στις 2 Δεκεμβρίου, ο Καραγιώργης διοργανώνει μια λαμπρή τελετή στο Μουσείο της Ακρόπολης για να παρουσιάσει το νέο του απόκτημα, το τηλεοπτικό δίκτυο HellasNet.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιάννης Καραγιώργης επιχειρεί να ασχοληθεί με τα μέσα ενημέρωσης, αν και τις προηγούμενες δύο τα σχέδιά του δεν είχαν ευοδωθεί. Η πρώτη ήταν το 2011 με τον Alpha του Δημήτρη Κοντομηνά, αλλά η συνεργασία δεν προχώρησε, ενώ η δεύτερη το 2013, όταν δήλωνε αποφασισμένος να βάλει 5 εκατομμύρια ευρώ για τη διάσωση του καναλιού. Αλλά η τρίτη προσπάθειά του, ήταν και αυτή που έμελλε να του ανοίξει «πόρτες».

Οι καλεσμένοι που τον τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί και διάσημοι. Ανάμεσά τους ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, με τη σύζυγό του, Δήμητρα Φουφρή, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο πρώην υπουργός Γιώργος Λιάνης, αλλά και η σύζυγος του προέδρου των ΑΝΕΛ και νυν υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, Έλενα Καμμένου. Το «παρών» είχε δώσει και ο Μιχάλης Σάλλας της Τράπεζας Πειραιώς καθώς και πλήθος επιχειρηματιών, όπως ο Ηλίας Κοκοτός των ξενοδοχείων Ελούντα, ο κοσμηματοπώλης Κώστας Καίσαρης, ο Χρύσανθος Πανάς κ.α.

Το τηλεοπτικό «μπουκέτο καναλιών» HellasNet αποτελείται από 11 περιφερειακά κανάλια και συγκεκριμένα τα Alfa Τηλεόραση Βορείου Ελλάδος (Ανατολική Μακεδονία και Θράκη), Corfu Channel/Τηλεόραση της Κέρκυρας (Δυτική Ελλάδα), Δίκτυο 1 Καστοριάς (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας), ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας (Στερεά Ελλάδα), Irida TV της Ρόδου (Δωδεκάνησα) PLP Αχαΐας (Πελοπόννησος), Sitia TV του Λασιθίου (Κρήτη), TVM Λέσβου (Βόρειο Αιγαίο), το Attica TV (Αττική) και το TRT Μαγνησίας (Θεσσαλία).

Ο 66χρονος Καραγιώργης, ανέφερε στην παρουσίαση, πως στόχος του, ήταν να εξελιχθεί η HellasNet, σε ένα ισχυρό δίκτυο περιφερειακών καναλιών, προσηλωμένο στην υψηλή ποιότητα των τηλεοπτικών προγραμμάτων και στην ανάδειξη των παθογενειών της περιφέρειας.

Από την πολυτέλεια του Κρεμλίνου, στον Κορυδαλλό;

Και φθάνουμε στο σήμερα, με τη σύλληψη του επιχειρηματία και εφοπλιστή, Γιάννη Καραγιώργη καθώς εις βάρος του εκκρεμούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις ολλανδικές Αρχές για πλαστογραφία, απάτη και δόλια πτώχευση εταιρείας. Η στιγμή της σύλληψης βρήκε τον Καραγιώργη στο σπίτι του στη Γλυφάδα, από όπου μεταφέρθηκε στο δημόσιο νοσοκομείο Ιπποκράτειο φρουρούμενος καθώς ένιωσε έντονη αδιαθεσία και αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες μεταφοράς του στις φυλακές Κορυδαλλού. Ένα ακόμη «γύρισμα» της τύχης για τον Γιάννη Καραγιώργη, που όμως έχει πολλές φορές αποδείξει πως ξέρει να επιβιώνει ξεπερνώντας τις κακοτοπιές…

AddThis Sharing Buttons
Share to FacebookShare to TwitterShare to Google+Share to PinterestShare to LinkedInShare to E-mail

ΕλλάδαΓ. Καραγιώργης: Ποιος είναι ο καναλάρχης-εφοπλιστής με τους πανίσχυρους φίλους που συνελήφθη;

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Αποστολή διάσωσης ναυαγών ανοιχτά της Λέρου από Super Puma της ΠΑ

Ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησε χθες, αποστολή...

Ξεκινάει ο αντιγριπικός εμβολιασμός – Οι ομάδες πληθυσμού κατά προτεραιότητα που πρέπει να εμβολιαστούν

Ξεκινάει επίσημα η περίοδος αντιγριπικού εμβολιασμού και οι πρώτες...

Επανέναρξη από σήμερα των σιδηροδρομικών δρομολογίων στο τμήμα Θεσσαλονίκης – Σερρών

Επανέρχονται τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στο τμήμα μεταξύ Θεσσαλονίκης -...

Βόλος: Μεγάλη φωτιά στην Β’ ΒΙΠΕ – Έκαψε αποθήκες με λάδια και βιοντίζελ

Μεγάλη φωτιά που έχει προκαλέσει σημαντικές καταστροφές, ξέσπασε απόψε...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα