27 C
Serres

Το 4ο Γενικό Λύκειο Σερρών στα «Ολύμπια εν Δίω»

Date:

Οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερο «υποκριτικό» τους εαυτό και καταχειροκροτήθηκαναπό θεατές και παράγοντες του Διεθνούς Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου

Το 4ο Γενικό Λύκειο Σερρών, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 συμμετείχε στηΔιεθνή μαθητική συνάντηση Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού «Ολύμπια εν Δίω» που πραγματοποιήθηκεστο αρχαίο θέατρο του Δίου της Πιερίας.

Η διοργάνωση αυτή αποτελεί αναβίωση των αρχαίων αγώνων θεάτρου, μουσικής και αθλητισμού, που διεξάγονταν στον ίδιο χώρο, στην ιερή πόλη των Μακεδόνων, με τον ίδιο τίτλο: « Ολύμπια εν Δίω», και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Μακεδονίας Θράκης) και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η θεατρική ομάδα των μαθητών (Α και Β τάξης) του σχολείου με τις υπεύθυνες καθηγήτριες, Μαρία Παλάζη (φιλόλογος) Ολυμπία Παχαδίρογλου (φιλόλογος) Φανή Αποστόλου (αγγλικής) Χρύσα Δεμερτζή (μουσικός) παρουσίασετο έργο «Commedia» ή «οι πανουργίες του Μπερτόδουλου»του Γιώργου Σκούρτη.








Πρόκειται για μια κωμωδία με κοινωνικά μηνύματα. Αναφέρεται στη σύγκρουση των εχόντων και μη εχόντων, στη διαχρονική διαμάχη ανάμεσα στον εξουσιαστή και τον εξουσιαζόμενο, στην αέναη διαπάλη ανάμεσα στον δίκαιο κι άδικο λόγο, που, όταν ηττάται στο πεδίο της μάχης, χρησιμοποιεί τη δύναμη της εξουσίας, την αυταρχικότητα και τον καταναγκασμό, ως έσχατη, αλλά επονείδιστη, εφεδρεία.

Οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερο «υποκριτικό» τους εαυτό και καταχειροκροτήθηκαν από θεατές και παράγοντες του Διεθνούς Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου, τον Διευθυντή του σχολείου κ. Στάθη Παπακωνσταντίνου και τη Σχολική σύμβουλο Φιλολόγων κ. Πηνελόπη Τζιώκα η οποία και συνεχάρη τους μαθητές για την επαγγελματική τους, όπως τόνισε, παράσταση, ενώ η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πιερίας με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας τους απένειμαν το βραβείο.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρει τους μαθητές για την εξαίρετη ερμηνεία τουςκαι την επάξιαεκπροσώπησητου σχολείου αλλά και του Νομού μαςκαι ευχαριστεί το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου για την ηθική και υλική αρωγή τους, καθώς σε μια εποχή οικονομικής ένδειας, κρίσης αξιών και θεσμών, λιτότητας συναισθημάτων, ενισχύει την αγάπη των μαθητών για το θέατρο και τον πολιτισμό.

ΕλλάδαΠαιδείαΤο 4ο Γενικό Λύκειο Σερρών στα «Ολύμπια εν Δίω»

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Θεσσαλονίκη: Μπήκε πρώτη στην Ιατρική του ΑΠΘ με 19.580 μόρια – “Εξαρχής το είχα αποφασίσει”

Η Θεσσαλονικιά Φωτεινή Παυλίδου πέρασε πρώτη στο τμήμα Ιατρικής...

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 – Ποιες είναι οι σχολές με την υψηλότερη βάση εισαγωγής για το 2024

Πτώση βάσεων στις υψηλόβαθμες σχολές και άνοδο στις πιο...

Πανελλήνιες 2024: Αλφαβητικά οι βάσεις εισαγωγής

Αγωνία τέλος. Οι βάσεις των Πανελληνίων Εξετάσεων είναι πλέον γεγονός. Στη...

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής – Πώς μπορείτε να τις δείτε

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων μπήκε το απόγευμα της...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα