22.6 C
Serres

Αυτές είναι οι 26 ελληνικές ταινίες του 57ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Date:

 

Μία από τις καλλιτεχνικές αποστολές που καλείται να επιτελέσει ένα αξιόπιστο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ, είναι η προβολή και η προώθηση της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής. Το 57ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 3 έως και τις 13 Νοεμβρίου, ανταποκρινόμενο στον θεσμικό του ρόλο, αποκαλύπτει τις ελληνικές ταινίες που θα προβληθούν στη διοργάνωση, αλλά και τις νέες δράσεις – που ανακοινώθηκαν ήδη από το καλοκαίρι – οι οποίες έχουν ως στόχο να αναβαθμίσουν την παρουσία του Ελληνικού Σινεμά και ταυτόχρονα να δώσουν στους δημιουργούς την ευκαιρία να αξιοποιήσουν ακόμα περισσότερο τις αναπτυξιακές δομές που τους προσφέρει το τμήμα της Αγοράς.
Το 57ο Φ.Κ.Θ. δίνει και πάλι ραντεβού με τους σινεφίλ θεατές, στους Κινηματογράφους Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, καθώς και στις τέσσερις Αίθουσες του Λιμανιού: Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, Τώνια Μαρκετάκη και Φρίντα Λιάππα. Ανατρεπτικοί δημιουργοί, καινούριες ενότητες, πρωτότυπα αφιερώματα, οι καλύτερες ταινίες του ανεξάρτητου σινεμά και σχεδόν όλες οι ελληνικές παραγωγές της χρονιάς, υπόσχονται δυνατές κινηματογραφικές στιγμές στο ανανεωμένο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.





Παίρνοντας τη σκυτάλη από τα Highlights της φετινής διοργάνωσης – Μία πρώτη ματιά στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης – στο σημερινό μας Αφιέρωμα παρουσιάζουμε αναλυτικά τις ελληνικές δημιουργίες που θα παρουσιαστούν στο 57ο Φ.Κ.Θ.

ΠολιτισμόςΑυτές είναι οι 26 ελληνικές ταινίες του 57ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

47ο DISFF 2024 – Το Mobile School Ταξιδεύει

Στη ζωή των παιδιών Ρομά στον καταυλισμό Φιλίππου Δράμας,...

47ο DISFF 2024 – Πρόγραμμα Σπουδών Κινηματογράφου ΕΑΠ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΞΑΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑ...

Φεστιβάλ Δράμας: Short Film Hub Talks – Ανάπτυξη και παραγωγή πρώτης ταινίας μεγάλου μήκους

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνει την...

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Το έπος του «Κόμη Μόντε Κρίστο» και ο μακάβριος «Σκαθαροζούμης 2»

 Πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και η επιστροφή στην καθημερινότητα,...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα