22.3 C
Serres

Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός – «Εκλογές το 2019» λέει ο πρωθυπουργός

Date:

 Ολοκληρώθηκε η ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση του προϋπολογισμού του 2017 με τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη να ζητεί άμεση προσφυγή στις κάλπες ώστε να ανακοπεί η «καταστροφική πορεία» της χώρας, και τον κ. Αλ. Τσίπρα να απαντά αρνητικά.

Με 152 ψήφους υπέρ και 146 κατά, σε σύνολο 298, «πέρασε» ο προϋπολογισμός του 2017 με τους βουλευτές Ανδρέας Μιχαηλίδης (ΣΥΡΙΖΑ) και ‘Αννα – Μισέλ Ασημακοπούλου (ΝΔ), να εκφράζουν μεν πρόθεση ψήφου διά επιστολής, χωρίς αυτές οι ψήφοι να καταμετρώνται στο αποτέλεσμα.

«Η πολιτική αλλαγή είναι αναγκαία. Η πατρίδα χρειάζεται την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση των δυνάμεων της δημοκρατίας, της ευρωπαϊκής προοπτικής, της συνεννόησης, που συγκροτούν ευρεία πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία. Η ώρα που μια ικανή κυβέρνηση θα αναλάβει τις τύχες του τόπου, είναι κοντά» είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει – αφού επέκρινε δριμύτατα την κυβέρνηση για όλες τις επιλογές και τους χειρισμούς την τελευταία διετία: «Δεν φοβάμαι τις δύσκολες αποφάσεις που θα ανατάξουν τη χώρα. Σας κοιτάζω ευθέως κ. Τσίπρα και σας λέω: «Η παραμονή σας στην εξουσία ζημιώνει τη χώρα. Οσο συντομότερα φύγετε, τόσο καλύτερα για την πατρίδα. Οι εκλογές είναι η μόνη λύση στο πρόβλημα του τόπου».





Η απάντηση του πρωθυπουργού ήρθε άμεσα και σε υψηλούς τόνους: «Εξακολουθείτε να μιλάτε για καταστροφή, για τέταρτο μνημόνιο και να ζητάτε εκλογές: Αν συνεχίσετε έτσι, να ζητάτε εκλογές και να «προβλέπετε» καταστροφές που δεν έρχονται, θα γίνετε γραφικός. Ο λαός μας έδωσε εντολή τετραετίας που θα εξαντλήσουμε μέχρι την τελευταία ημέρα. Εθνικές εκλογές το Φθινόπωρο του 2019. Ο ελληνικός λαός στο τέλος της 4ετίας θα συγκρίνει και θα κρίνει» είπε ο κ. Τσίπρας – ο οποίος, νωρίτερα, πάντως, άκουγε και άλλους πολιτικούς αρχηγούς να τονίζουν πως είναι αναγκαία η χωρίς καθυστέρηση πολιτική αλλαγή στην διακυβέρνηση της χώρας: η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φωτεινή Γεννηματά, ο πρόεδρος του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, και ο αρχηγός της Ενωσης Κεντρώων Β.Λεβέντης μίλησαν σχετικά. Οι περισσότεροι μίλησαν για συγκρότηση κυβερνητικού σχήματος από δημοκρατικές, φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις. Απαντες επέκριναν τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για επιλογές και χειρισμούς της.                    
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΠολιτικήΥπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός - «Εκλογές το 2019» λέει ο πρωθυπουργός

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Η ένταξη βασικός πυλώνας της μεταναστευτικής πολιτικής – Σ.Βούλτεψη: Στόχος η πραγματική ένταξη

Η προώθηση της ένταξης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία...

Ντ. Μπακογιάννη: Την Πέμπτη η ενημέρωση της επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων

Την ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, από τον υπουργό...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα