17 C
Serres

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση των Αμμολόφων.Σε συμφωνία ήρθε ο Δήμος Παγγαίου με την ΕΤΑΔ

Date:

Σε συμφωνία ήρθε ο δήμος Παγγαίου με την ΕΤΑΔ για τη διαχείριση της παραλίας των Αμμολόφων που ανοίγει το δρόμο για την 3ετή αξιοποίηση του τουριστικού «φιλέτου» του δήμου.

Στη συμφωνία προβλέπεται η δημοπράτηση 7 θέσεων, αντί 10 που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, η πλήρης νομιμοποίηση και αδειοδότηση ξύλινων κατασκευών και beach bars, αλλά και το αντίτιμο που θα λάβει η ΕΤΑΔ επί των δημοπρατήσεων που θα κάνει ο δήμος Παγγαίου.

Το θέμα της παραχώρησης της χρήσης των Αμμολόφων στον Δήμο Παγγαίου για 2+1 χρόνια ήταν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (8/2), με τον δήμαρχο Φίλιππο Αναστασιάδη να δίνει διευκρινίσεις επί της συμφωνίας.

Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι ήταν μια πολύ καλή συμφωνία, χάρη στην οποία καταφέρνει ο Δήμος να αναλαμβάνει τη διαχείριση της παραλίας και του θέματος της δημοπρασίας επτά αναψυκτηρίων στους Αμμολόφους, ενώ σημείωσε ότι για κάθε χρονιά θα δίδεται το ποσό των 56.000 προς την ΕΤΑΔ για την εκμίσθωση.

Μετά από ερώτηση του δημοτικού συμβούλου, Χρήστου Πριονίδη, για το αν θα γίνει απευθείας ανάθεση αναψυκτηρίου, αφού υπήρξαν τέτοιες φήμες, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Μποσμπότης, απάντησε ότι θα γίνει κανονικά η δημοπρασία, τονίζοντας πως πρέπει όμως να απαντηθεί νομικά για μια θέση αναψυκτηρίου, που δημοπρατήθηκε από έναν επαγγελματία μέχρι τις 31/12/2016 και κατέβαλε το ανάλογο αντίτιμο, την ώρα που οι υπόλοιποι έξι δεν προσήλθαν να υπογράψουν την σύμβαση.

Ο κ. Πριονίδης επίσης ρώτησε αν εμφανίστηκαν το καλοκαίρι του 2016 φαινόμενα ρευματοκλοπής, με τον κ. Μποσμπότη να απαντά αρνητικά, υπενθυμίζοντας, ωστόσο, τα περιστατικά προ δύο περίπου ετών, όταν με απόφαση της 17/6/2015 είχε γίνει διακοπή των παροχών, έπειτα από επιτόπιο έλεγχο του ηλεκτρολόγου του Δήμου στους Αμμολόφους.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Αναστασιάδης, είπε ότι έχουν ξηλωθεί όλες οι αυθαίρετες κατασκευές, σε συνεννόηση με τους επαγγελματίες και για τον λόγο αυτό εκδόθηκε κιόλας άδεια δόμησης.




Υπογράμμισε ότι σχεδόν κανένα μπιτς μπαρ μέχρι τώρα δεν ρευματοδοτούνταν νόμιμα και για να μην κατηγορηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, έπρεπε να γίνει διακοπή των παροχών, παρά το πολιτικό κόστος. Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ακόμη ανοιχτά θέματα και επανέλαβε ότι για να τηρηθεί η νομιμότητα, θα δημοπρατηθούν επτά θέσεις αναψυκτηρίων στους Αμμολόφους.

Νωρίτερα, στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ξουλόγης αναφέρθηκε στα όσα υποστήριξε ο δήμαρχος κ. Αναστασιάδης κατά την κοπή της βασιλόπιτας των εργαζομένων μιλώντας για συναίνεση και συνεργασία για το καλό του Δήμου, τονίζοντας ότι από 1/1/2011 έως και 31/12/2015 ο ίδιος δεν έκανε καμία καταγγελία, ενώ δέχτηκε τόνους λάσπης και πολλές καταγγελίες και αναρωτήθηκε πως μπορεί να υπάρξει συνεργασία με άτομα της διοίκησης όταν έρχονται στα δικαστήρια ως μάρτυρες κατηγορίας «η συναίνεση και συνεργασία πρέπει να είναι αμφίδρομη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Μπόνος ζήτησε να μάθει αν ο Δήμος υπέβαλε αίτημα αποζημίωσης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι εκτεταμένες ζημιές και καταστροφές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο Δήμο. Με τον δήμαρχο κ. Αναστασιάδη να απαντά ότι έχουν ετοιμάσει σχετικές επιστολές προς τα αρμόδια Υπουργεία για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις «ευελπιστούμε ότι αυτό θα γίνει» τόνισε.

Ο δημοτικός σύμβουλος, Ανδρέας Καλλινικίδης, με αφορμή το λιποθυμικό επεισόδιο στα διόδια της Μουσθένης την Τετάρτη κατά την διαμαρτυρία των αγροτών, έθεσε το ζήτημα με την κάλυψη του Δήμου Παγγαίου από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Ακόμη, ο κ. Μποσμπότης ανέφερε ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, το ΚΕΠ Ελευθερούπολης μεταφέρθηκε στο ισόγειο του πρώην δημοτικού καταστήματος, απέναντι από τον Πλάτανο.

Paggaio News
 

ΕλλάδαΑνοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση των Αμμολόφων.Σε συμφωνία ήρθε ο Δήμος...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ζάκυνθος: Σύλληψη 65χρονου για οδήγηση υπό μέθη και κατοχή 2 σπρέι πιπεριού

Συνελήφθη χθες από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου,...

Πούλησε σε Σέρρες και Κιλκίς δοχεία λαδιού που το βάφτισε “εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο”

Συνελήφθη προχθές το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς, από...

Παραλία Οφρυνίου: Οι “κατασκηνωτές” εργάτες έφυγαν, η βρωμιά παρέμεινε

Αρχές Σεπτεμβρίου δημοσιεύσαμε το χάος, την βρωμιά αλλά και...

Eντοπίστηκε βρετανικό υποβρύχιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου σε μεγάλο βάθος στο Ικάριο Πέλαγος

Βρέθηκε βρετανικό υποβρύχιο τα ίχνη του οποίου εξαφανίστηκαν τον...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα