20.9 C
Serres

ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν. ΣΚΟΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΠΟ 7 ΧΩΡΕΣ

Date:

Ήρθε η ώρα το σχολείο μας να φιλοξενήσει μαθητές και καθηγητές από 7 χώρες. Την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00 πμ στην αίθουσα του Ορφέα του Ν. Σκοπού ο Δήμαρχος του Δήμου Εμμ. Παππά , οι δημοτικές και τοπικές αρχές, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, οι καθηγητές και οι μαθητές του Γυμνασίου θα υποδεχθούν τους 21 μαθητές και 19 εκπαιδευτικούς.

Το σχολείο μας, το Γυμνάσιο Ν. Σκοπού, συμμετέχει από τον Οκτώβριο του 2015 στο πρόγραμμα Erasmus+ που αφορά τον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης . Το πρόγραμμα έχει τίτλο “Βοηθήστε τη Γη: Περιορίστε , Ξαναχρησιμοποιήστε , Ανακυκλώστε” και το οποίο επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τα άλλα 7 σχολεία (εταίροι) που συμμετέχουν στο πρόγραμμα προέρχονται από τις χώρες: Ισπανία-Φινλανδία-Πολωνία-Σλοβενία-Βουλγαρία-Τουρκία και Λετονία. Η δράση εκτείνεται σε χρονικό διάστημα 3 ετών και προβλέπει μετάβαση και παρακολούθηση μαθημάτων στις χώρες των εταίρων με εργασίες & δραστηριότητες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της οικολογίας.

Οι μαθητές έχουν ηλικίες από 11 έως και 16 ετών και θα φιλοξενηθούν σε οικογένειες μαθητών του Γυμνασίου μας. Η παραμονή τους θα διαρκέσει από την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου έως και το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε χώρους οικολογικού , ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος όπου θα εκτελεσθούν διάφορες δράσεις.




Οι δράσεις περιλαμβάνουν μαθήματα και αθλητικές δραστηριότητες στις εγκαταστάσεις του σχολείου μας, περιήγηση στις αρχαιότητες της Θεσσαλονίκης, γνωριμία και δραστηριότητες στη λίμνη Κερκίνη, επίσκεψη και δράσεις στο σπήλαιο Αλιστράτης, επίσκεψη στο εργοστάσιο βιοντίζελ, δραστηριότητες στο κωπηλατοδρόμιο του Πεθελινού, γνωριμία με τα άλογα του ΚΕΘΙΣερρών και τέλος περιήγηση και ανακάλυψη των ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων της πόλης των Σερρών μέσα από δράσεις -παιχνίδια .

Η συντονίστρια του προγράμματος
Ηλία Ελένη
Ο Διευθυντής του Γυμνασίου
Ανδρονίδης Θεολόγος .
Τηλ .2321031490
 Δελτίο τύπου

ΕλλάδαΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν. ΣΚΟΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΠΟ 7 ΧΩΡΕΣ

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ζάκυνθος: Σύλληψη 65χρονου για οδήγηση υπό μέθη και κατοχή 2 σπρέι πιπεριού

Συνελήφθη χθες από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου,...

Πούλησε σε Σέρρες και Κιλκίς δοχεία λαδιού που το βάφτισε “εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο”

Συνελήφθη προχθές το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς, από...

Παραλία Οφρυνίου: Οι “κατασκηνωτές” εργάτες έφυγαν, η βρωμιά παρέμεινε

Αρχές Σεπτεμβρίου δημοσιεύσαμε το χάος, την βρωμιά αλλά και...

Eντοπίστηκε βρετανικό υποβρύχιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου σε μεγάλο βάθος στο Ικάριο Πέλαγος

Βρέθηκε βρετανικό υποβρύχιο τα ίχνη του οποίου εξαφανίστηκαν τον...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα