21.5 C
Serres

Κλείνουμε τα σύνορα στον Προμαχώνα αυτή τη στιγμή με τις υπάρχουσες δυνάμεις

Date:

Κλείνουν τον Προμαχώνα οι Σερραίοι αγρότες
 13/02/2017 - 06:19 μμ
«Κλείνουμε τα σύνορα στον Προμαχώνα αυτή τη στιγμή με τις υπάρχουσες δυνάμεις των 210 τρακτέρ παρά την ισχυρή αστυνομική παρουσία», τονίζει στο Agronews, ο πρόεδρος Αδέσμευτων Αγροτών Βισαλτίας νομού Σερρών, Στέργιος Λίτος, από το Μπλόκο του Προμαχώνα, το οποίο παρατάχθηκε φέτος στην διασταύρωση Σιδηροκάστρου έξω από τον Λευκώνα.
68A19CD9B71D810FAEC8451542FAC2FA
«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στα σύνορα», συνεχίζει ο κ. Λίτος και προσθέτει: «όμως δεν επιθυμούμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στους συμπολίτες μας, γιατί και αυτοί ζουν κάτω από τις ίδιες άθλιες οικονομικές συνθήκες. Ζητάμε να μας επιτραπεί να καλλιεργήσουμε την γη μας, ώστε να παράγουμε και να βοηθήσουμε την χώρα μας να βρει διέξοδο από τη χαώδη κατάσταση που έχει επέλθει. Τα δικαστήρια για παρακώλυση συγκοινωνιών δεν μας αγγίζουν, καθώς “ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται”.

Από αυτήν την κυβέρνηση δεν περιμένουμε πολλά, γιατί τα τελευταία χρόνια που κυβερνά αύξησε το κόστος καλλιέργειας και με τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα που έχει ψηφήσει αποδεικνύουν ότι είναι πολιτικοί νεκροθάφτες των Ελλήνων αγροτών και κτηνοτρόφων. Θέλουν να μας χρεώσουν όλους στο Δημόσιο Ταμείο και στον Ασφαλιστικό Φορέα, να μας πάρουν τις εκμεταλλεύσεις μας και να τις δώσουν στα ξένα funds, ώστε να γίνουμε όλοι φτηνοί εργάτες γης. Ο κόσμος ζητά από την κυβέρνηση, την ύστατη έστω στιγμή να δείξει διαλλακτικότητα και κατανόηση και να αρχίσει να λύνει τα τεράστια προβλήματα που συσσωρεύτηκαν.

Εμείς αποφασίσαμε ως Κεντρική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία- εκτός του Μπλόκου της Νίκαιας- να κάνουμε έναν καθαρό αγώνα και όχι πολιτικό, με μπροστάρη κάποιο κόμμα και να μην συμμετάσχουμε σε δήθεν φιέστες. Θα μπορούσαμε να είχαμε συνάντηση με τον κ. Αποστόλου νωρίτερα, όμως επιδιώξαμε με τον Πρωθυπουργό και καταφέραμε να έχουμε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη στην αντιπροεδρία της Κυβέρνησης  (Ζαλοκώστα 10) την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 4 το απόγευμα, όπου θα συμμετέχουν και τα συναρμόδια υπουργεία  Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομίας, Ενέργειας και Περιβάλλοντος  και  Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας».

litos
Επόμενος σταθμός η Χαλάστρα
Σε λίγη ώρα  αντιπροσωπεία περίπου 20 αγροτών  θα μεταβεί στη Χαλάστρα προκειμένου να ιεραρχηθεί το διεκδικητικό πλαίσιο και να οριστούν τα 4-5 μέλη της αντιπροσωπείας που θα μεταβούν στην Αθήνα και θα αναλάβουν να παρουσιάσουν στους συναρμόδιους υπουργούς τα αιτήματά τους. «Και η ερώτηση που  καίει όλους μας είναι όχι αν θα τα ικανοποιήσουν, αλλά με ποια σειρά θα αρχίσουν», λέει χαρακτηριστικά κ. Λίτος.
Με 12 αιτήματα οι κτηνοτρόφοι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Ακυρώθηκε η κινητοποίησή προς την Αντιπεριφέρεια Νομού Σερρών, που είχε αποφασιστεί στην συνάντησή στον Τύρναβο όπως αναφέρει στο Agronews η πρόεδρος Κτηνοτρόφων Νομού Σερρών και γραμματέας της Πανελλαδικής Ένωσης Κτηνοτρόφων, Ελπίδα Σιδηροπούλου.
«Ο λόγος ότι ενημερωθήκαμε από την τηλεόραση και τα τοπικά κανάλια ότι θα έρθουν να μας συμπαρασταθούν και να μας εκπροσωπήσουν αγρότες από το Μπλόκο του Προμαχώνα, με τους οποίους πέρσι συμπορευτήκαμε αλλά φέτος δεν είχαμε καμιά επικοινωνία και μάλιστα θα πήγαιναν και μισή ώρα νωρίτερα στον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μωισιάδη. Ως εκ τούτου, μετά από Γ.Σ. στην αφετηρία μας, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Σερρών αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε θεωρώντας ότι υπήρχε σκοπιμότητα για πιθανόν “καπέλωμα” του αγώνα, αν και ορισμένοι κτηνοτρόφοι παραπλανήθηκαν και βρίσκονται σε λάθος μεριά. Το Δ.Σ. του Πανσερραικού Κτηνοτροφικού Συλλόγου μαζί με 10 μέλη από όλα τα σημεία του νομού παραδώσαμε το ψήφισμα με τα αιτήματά μας την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στον αντιπεριφερειάρχη, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί», σημειώνει η κ. Σιδηροπούλου. 
Παράλληλα έγινε επικοινωνία και με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και κλείστηκε ραντεβού με τον αντιπεριφερειάρχη Φάνη Παππά, υπεύθυνο του Αγροτοκτηνοτροφικού τμήματος, την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στις 1 το μεσημέρι με στόχο να ενημερωθούν για τα αιτήματα των κτηνοτρόφων που είναι τα εξής:
  1. Φορολογικό- Ασφαλιστικό μείωση των συντελεστών φορολόγησης και αυτονόμηση του ΟΓΑ με μείωση των ασφαλίστρων( Εισφορές)
  2. Ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ από το 2017 με  επανακαθορισμό του όρου βοσκότοπος στην Ε.Ε. και κατανομή του βοσκότοπου στο Ζωϊκό κεφάλαιο που πραγματικά βόσκει και όχι στα ενσταβλισμένα που δεν χρειάζονται βοσκότοπο και θα πρέπει να επιδοτηθούν με άλλο( Συνδεδεμένες)
  3. Αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ και διαχωρισμοί της ζωικής παραγωγής από την Φυτική με ξεχωριστά ταμεία.
  4. Άδειες λειτουργίας με μία αίτηση στις ήδη υπάρχουσες εκμεταλλεύσεις με  σαφή και οριοθετημένο τρόπο ώστε να εκλείψει η πολυδαίδαλη γραφειοκρατία και η ταλαιπωρία των κτηνοτρόφων
  5. Αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των κτηνοτρόφων με το Ψαλίδισμα έως και 70% της εξισωτικής στο παλιό καθεστώς γιατί έχει χάσει τον χαρακτήρα της και πληρωμές των κτηνοτρόφων από παλαιά προγράμματα(συνδεδεμένη εξισωτική παλαιότερων ετών καθώς και αποζημίωση από καταρροϊκό πυρετό.
  6. Χρήση κανονισμού de minimis για κάλυψη της χαμένης παραγωγής(γαλακτοπαραγωγή) σε όλους τους κτηνοτρόφους και αποζημιώσεις μέσω ΕΛΓΑ ή ΠΣΕΑ για απώλεια ζωϊκού κεφαλαίου λόγω των ακραίων καιρικών φαινόμενων των τελευταίων ημερών.
  7. Έλεγχος στη διακίνηση των προϊόντων ζωϊκής παραγωγής από την παραγωγή- εμπορία έως την εστίαση για αποφυγή των ελληνοποιήσεων
  8. Αποκατάσταση της αδικία στη Βιολογική Κτηνοτροφία, αδικία που καθιστά αδύνατη την  ένταξη των Σερραίων κτηνοτρόφων στη Βιολογική κτηνοτροφία λόγω των μειωμένων επιλέξιμων βοσκοτόπων του Νομού. Να ληφθεί υπόψην το ζωϊκό κεφάλαιο των κτηνοτρόφων
  9. Σχεδιασμός για υποδομές όπως κτηνοτροφικοί δρόμοι, ποτίστρες, καθαρισμός και αναβάθμιση των βοσκοτόπων του Νομού Σερρών σε συνεργασία με την  Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και των αρμοδίων υπουργείων.
  10. Οικονομική τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων παλαιότερων ετών που αφορούν τους κτηνοτρόφους,
  11.  Αιτούμαστε το ακατάσχετο των ενισχύσεων που αφορούν τους κτηνοτρόφους για λόγους βιωσιμότητα των κοπαδιών τους. Σε αντίθετη περίπτωση ζητούμε  ακατάσχετο 12.000 ευρώ ετησίως
  12. Έκκληση από τους Σερραίους κτηνοτρόφους να λαμβάνονται σοβαρά υπ’ όψιν  μόνο οι εκλεγμένοι από τους εκπρόσωποι οι οποίοι έχουν και την εντολή ανάδειξης τόσο των προβλημάτων τους όσο και των προτάσεων τους γραπτώς
  13. «Παράλληλα συνεχίζουμε την καλή συνεργασία ως
    νομός με το Πανελλήνιο όργανό μας και τον πρόεδρό του Στέργιο Κύρτσο και είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες και διεκδικήσεις, αρκεί να γίνονται εκ των προτέρων», καταλήγει η κ. Σιδηροπούλου
  14. Agronews
ΟικονομίαΚλείνουμε τα σύνορα στον Προμαχώνα αυτή τη στιγμή με τις υπάρχουσες δυνάμεις

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Επίδομα παιδιού Α21: Ανοιχτή η πλατφόρμα για τις νέες αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Ανοικτή παραμένει η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού....

50 Χρόνια FIBRAN: Γιορτάζοντας το Παρελθόν και Κοιτώντας το Μέλλον

 Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η FIBRAN, η...

Αναστάτωση στη διεθνή αγορά πετρελαίου μετά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Στα σενάρια για την τιμή του πετρελαίου λόγω των...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα