27.6 C
Serres

Παρεμβάσεις και χειραγώγηση καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σερρών

Date:

Παράκαμψη του δημοκρατικά εκλεγμένου συνδικαλιστικού οργάνου του ΠΥΣΠΕ Σερρών στο θέμα της μοριοδότησης σχολικών μονάδων χρεώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Εμ. Παπάς» στον διευθυντή της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο σύλλογος ισχυρίζεται ότι επιχειρήθηκε παρέμβαση και χειραγώγηση της όλης διαδικασίας από την πλευρά της διοίκησης της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Κεν. Μακεδονίας. Σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται τα εξής:
   Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών «Ο  Εμμανουήλ Παπάς» σε έκτακτη συνεδρίαση του στις 13-2-2017 ασχολήθηκε με το παραπάνω  θέμα και ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:
Καταγγέλλεται η παρέμβαση-χειραγώγηση στη διαδικασία μοριοδότησης σχολικών μονάδων από την πλευρά της Διοίκησης της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Διευθυντής Περιφέρειας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας απέστειλε non paper στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με αντικείμενο τη μοριοδότηση σχολικών μονάδων βασισμένο σε υποκειμενικά και αυθαίρετα κριτήρια που δεν εδράζονται στην κείμενη νομοθεσία.
Σύμφωνα με την αριθ. Φ.10/1814/209457/ΓΔ4/7-12-2016 εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ τα Π.Υ.Σ.Π.Ε σε συνεργασία με τα Πρωτοβάθμια Συνδικαλιστικά Όργανα  διαδικασία που προβλέπεται με το Π.Δ 50/1996, όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ 100/1997, το Π.Δ 39/1998 και το Π.Δ 11/2016, διαμορφώνουν εισήγηση για την κατάταξη των σχολικών μονάδων σε κατηγορίες μετάθεσης (μοριοδότηση).
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών σύμφωνα με την παραπάνω νόμιμη διαδικασία κατέθεσε τεκμηριωμένη πρόταση μοριοδότησης των σχολικών μονάδων στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Σερρών που με απόφαση του αποδέχθηκε την πρόταση αυτή. Δυστυχώς, η Διοίκηση της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας παρακάμπτει το δημοκρατικά εκλεγμένο συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών και επιχειρεί  να καθοδηγήσει σε νέα απόφαση  το ΠΥΣΠΕ Σερρών.
                                          Για  το Δ.Σ. του Συλλόγου
  Ο  Πρόεδρος                                                                              Ο Γενικός Γραμματέας

Στεφάνου Πασχάλης                                                                        Γιώργος  Κοντόπουλος» 




ΕλλάδαΠαιδείαΠαρεμβάσεις και χειραγώγηση καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σερρών

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Έως σήμερα οι αιτήσεις για δωρεάν κατάρτιση στις 30 ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων εισαγωγής στις...

Χαλκιδική: Κλήθηκε Αστυνομία για να απομακρύνει 10χρονη μαθήτρια επειδή το τμήμα ήταν υπεράριθμο

Μια 10χρονη μαθήτρια Ε’ Δημοτικού, όχι μόνο δεν έγινε δεκτή...

Καταγγελία: Έδιωξαν 10χρονη από το σχολείο στη Χαλκιδική επειδή δεν χωρούσε στην τάξη

Μια σοβαρή καταγγελία με θύμα ένα δεκάχρονο κορίτσι στη...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα