17.1 C
Serres

Πόσο θα πληρωθεί η εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών Rothschild για τις υπηρεσίες της προς την κυβέρνηση ;

Date:

 
EFE5702B9BC9EFE1D47EBD3509E330FE

ΒΗΜΑτοδότης 

Θα σας αποκαλύψω τώρα αυτό που όλοι -και ειδικά η αξιωματική αντιπολίτευση - πασχίζουν να μάθουν. Πόσο νομίζετε ότι θα πληρωθεί η εταιρεία χρηματοοικονομικών συμβουλευτικών υπηρεσιών Rothschild για τις υπηρεσίες της προς την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα;

Η Rothschild, η οποία ανέλαβε να επικουρήσει ως τα μέσα του 2018 το Ελληνικό Δημόσιο στην προσπάθεια εξόδου της χώρας στις αγορές, βρέθηκε, όπως διαπιστώσατε, τον τελευταίο μήνα στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Μάλιστα, η Νέα Δημοκρατία, η οποία ανέδειξε το ζήτημα της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τη Rothschild στο Παρίσι και η οποία όλο αυτό το διάστημα υπονοούσε πως η μυστικότητα με την οποία περιβλήθηκε αυτή η συνάντηση είναι ύποπτη, έθεσε μέσω του αρχηγού της Κυριάκου Μητσοτάκη την Παρασκευή στη Βουλή το θέμα.

Ο Πρωθυπουργός απάντησε με σκληρό τρόπο στον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας πως η Rothschild θα λάβει για τις υπηρεσίες της δέκα φορές λιγότερα από όσα είχε λάβει η επενδυτική τράπεζα Lazard το 2012, ως ο τότε σύμβουλος της Ελλάδας για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. 




Σας πληροφορώ λοιπόν ότι η αμοιβή της Rothschild & Co ως συμβούλου της ελληνικής κυβέρνησης είναι 200.000 ευρώ! Οπως τουλάχιστον το Μαξίμου ισχυρίζεται.

Η σύμβαση αναφέρει πως σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει στις αγορές το 2018 τότε η Rothschild θα λάβει ως bonus ακόμη 2,5 εκατ. ευρώ.

Δηλαδή η συνολική αμοιβή της θα ανέλθει σε 2,7 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό, λένε, θα είναι δέκα φορές μικρότερο από τα 25 εκατ. ευρώ που είχε λάβει προ πενταετίας η επενδυτική τράπεζα Lazard ως σύμβουλος του PSI. Ιδωμεν.

tovima.gr

ΟικονομίαΠόσο θα πληρωθεί η εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών Rothschild για τις υπηρεσίες...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Αναστάτωση στη διεθνή αγορά πετρελαίου μετά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Στα σενάρια για την τιμή του πετρελαίου λόγω των...

Χρυσό βραβείο για τη ΜΕΓΑ στα Environmental Awards 2024

Το Χρυσό βραβείο έλαβε η εταιρεία ΜΕΓΑ στα Environmental...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παράταση έως 4 Οκτωβρίου για τις αιτήσεις Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2024

Έως και την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου παρατείνεται η προθεσμία...

Ξεκινά η εμπορική λειτουργία του Τερματικού Σταθμού LNG Αλεξανδρούπολης

Ένα ορόσημο για την Ενεργειακή Ασφάλεια και Ανάπτυξη της...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα