17.6 C
Serres

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:Οι κρατούντες δεν ενδιαφέρονται για τις θέσεις εργασίας που χάνονται

Date:

Ου γαρ ο δικαστής, ουδ’ ο βουλευτής, ουδ’ ο εκκλησιαστής άρχων εστί, αλλά το δικαστήριον, η βουλή και ο δήμος.

(Μτφ. Δεν εξουσιάζει ο δικαστής, ούτε ο βουλευτής, ούτε ο δήμαρχος αλλά το δικαστήριο, η βουλή και ο δήμος)

Αριστοτέλης

Με την ακρίβεια και την επικαιρότητα που χαρακτηρίζουν τα μικρά γνωμικά από την αρχαιότητα, διαχρονικά περιγράφουν το σύνολο της κοινωνίας και επισημαίνουν τη συχνή ταύτιση λόγω αλαζονείας, της εξουσίας που δόθηκε σε ένα πρόσωπο, με την ίδια την εξουσία. Έτσι βλέπουμε πρόσωπα τα οποία εκτέθηκαν στη δοκιμασία της ψήφου με υποσχέσεις, θέσεις, δηλώσεις, να αλλάζουν δραματικά από την εξουσία. Η ανάρρηση και η παραμονή τους στην εξουσία οφείλει να είναι σύμφωνη με το έργο που τους ανατέθηκε από το λαό, τους δημότες. Παρατηρείται όσο περνά ο χρόνος μια αυξανόμενη απολυταρχική συμπεριφορά τόσο από το Δήμαρχο όσο και από άλλα στελέχη της δημοτικής αρχής. Τους ενοχλεί ο έλεγχος, τους ενοχλεί η κατάδειξη της ολιγωρίας τους, τους ενοχλεί η επισήμανση αυτής της μετάλλαξής τους. Απειλούν θεούς και δαίμονες, ζητούν την παραίτηση ανθρώπων από τη δουλειά τους επειδή τόλμησαν, έστω και με οξύτητα, να τους κρίνουν. Αν συνυπολογιστεί και η πρόσφατη θλιβερή εικόνα και απόφαση του Δήμου για τα τραπεζοκαθίσματα στον πεζόδρομο της “Κ. Καραμανλή” τότε είναι προφανές πως οι κρατούντες, βολεμένοι στις καρέκλες τους, δεν ενδιαφέρονται για τις θέσεις εργασίας που χάνονται ή θα χαθούν, αρκεί να περάσει η γραμμή τους που είτε βολεύει κάποιους, είτε είναι απλώς απόφασή τους. Δεν είδαμε την ίδια ευαισθησία για τη διασφάλιση διέλευσης των πεζών σε άλλους πεζοδρόμους της πόλης που σε ημέρες αργίας και εορτών η πρόσβαση από πεζούς ήταν αδύνατη! Τι κάνατε εκεί κύριε Δήμαρχε;





Εμείς λέμε «ούτε μια θέση εργασίας χαμένη». Ναι στη συμμόρφωση όλων με ένα πλαίσιο ελέγχου και ομοιομορφίας για να αναβαθμιστεί η εικόνα της πόλης. Αλλά δεν έχουμε και κυρίως δεν έχετε κύριοι της δημοτικής αρχής καμιά δικαιολογία για τυχόν απώλειες θέσεων εργασίας, είτε με την κατάργηση των ειδικών αδειών, είτε με τις εμπαθέστατες προσκλήσεις απόλυσης που τόσο εύκολα και με θράσος είδαμε όλοι τις τελευταίες μέρες.

Η δική σας δουλειά είναι η παραγωγή έργου, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και η υγιής διαχείριση της δομής του Δήμου. Δική μας δουλειά όπως και κάθε δημότη που ζει, εργάζεται, μοχθεί και ταλαιπωρείται με την αδράνειά σας σε αυτή την πόλη, είναι να καταδεικνύουμε τα στραβά, να σας ελέγχουμε και με τη σύμπραξη αρχόντων και αρχομένων η πόλη μας να εξελιχθεί.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 

ΕλλάδαΤοπική ΑυτοδιοίκησηΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:Οι κρατούντες δεν ενδιαφέρονται για τις θέσεις εργασίας που χάνονται

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Το Αργυρό Μετάλλιο της Θεσσαλονίκης απένειμε ο δήμος στον Διονύση Σαββόπουλο

«Η πλατεία ήταν γεμάτη» και ο κόσμος παρακολουθούσε τη...

Στη Βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο για ρύθμιση οφειλών προς τους Δήμους

Κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο...

Θεσσαλονίκη: Εκκενώθηκε Δημοτικό λόγω στατικότητας – Παρέμβαση του εισαγγελέα

Εκκενώθηκε Δημοτικό σχολείο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης λόγω σοβαρού...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα