22.5 C
Serres

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Περί μαύρου και ροζ φασισμού-Απαντηση στον Αλέκο Χρυσάφη

Date:

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Σερρών «σηκώνει το γάντι» των χαρακτηρισμών του Οικονομολόγου κ.Αλέξανδρου Χρυσάφη, ο οποίος απαντώντας σε προηγούμενη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, όπου τον φωτογράφιζε, ως «λογιστή» που ενημέρωνε τους αγρότες, μίλησε για «ροζ φασισμό»

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Σερρών αναφέρει:




Για μαύρο φασισμό δεν μας κατηγορεί, οπότε θα απαντήσουμε για τον ροζ φασισμό που μας προσάπτει ο κ.Χρυσάφης.
Προτού μπούμε στην ουσία των γεγονότων, ας δούμε τι πράξαμε, ώστε να «αξίζουμε» αυτόν τον χαρακτηρισμό. Επί ένα μήνα λοιπόν από τότε που άρχισαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις, ακούγαμε τα μύρια όσα από τους λίγους αγρότες που κινητοποιήθηκαν εφέτος (αυτό πλέον δεν το αμφισβητεί κανείς, εκτός κι αν θεωρεί μεγαλειώδη μία πορεία ΕΦΤΑ (7) τρακτέρ στο κέντρο της πόλης, όπως κάποιος μεγαλοαγρότης την χαρακτήρισε). 
Οι 4-5 λοιπόν που με πάθος θέλησαν να μετατρέψουν τις φετινές κινητοποιήσεις σε πολιτικές, με μοναδικό σκοπό να ρίξουν την κυβέρνηση (ας μην ξεχνάμε τις δηλώσεις τους στις ετήσιες κινητοποιήσεις πως αυτοί ότι κι αν γίνει πάντα θα ψηφίζουν ΝΔ), επί ένα μήνα έβριζαν και συκοφαντούσαν την κυβέρνηση, την προέτρεπαν να παραιτηθεί, την χαρακτήριζαν ανίκανη, άχρηστη κλπ (ότι λέει κι ο Μητσοτάκη κι ο Άδωνις δηλαδή).
Σε όλο αυτό το διάστημα το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών  δεν είπε κουβέντα.
Το ίδιο χρονικό διάστημα ο κ.Χρυσάφης «όργωνε» το νομό και «ενημέρωνε» τους αγρότες. Τώρα γιατί δεν τους ενημέρωσε π.χ τον Αύγουστο αφού ο φορολογικός και ασφαλιστικός νόμος ήταν ήδη ψηφισμένοι, είναι ένα μάλλον εύλογο ερώτημα.
Μόλις «τολμήσαμε» λοιπόν ως ΣΥΡΙΖΑ να εκδώσουμε μία ανακοίνωση (καθ’ όλα ευπρεπή και αποκλειστικά με πολιτικό περιεχόμενο), εξανέστησαν οι αγροτοσυνδικαλιστές αλλά κυρίως ο «ενημερωτής» κ.Χρυσάφης, έτσι φαίνεται πως εννοούν την Δημοκρατία, να μιλούν μόνο αυτοί και κανένας άλλος, αλλιώς αυτός που προσπαθεί με επιχειρήματα να τους αντικρούσει, είναι αλαζόνας κατά τους αγρότες, ροζ φασίστας κατά τον κ.Χρυσάφη.
Να μπούμε στην ουσία τώρα και να μιλήσουμε για την πραγματικότητα (όπως την αντιλαμβανόμαστε εμείς και όχι ο κ.Χρυσάφης, εκτός αν πρέπει να συμφωνήσουμε και σε αυτό με τον «ενημερωτή», για να γλυτώσουμε από τη ρετσινιά του ροζ φασίστα)
Αναφέρει λοιπόν στη  απάντησή του ο κ.Χρυσάφης ο «ενημερωτής», ότι η παρουσίασή του βασίστηκε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ στις ψηφισμένες διατάξεις του Ν. 4387/16 καθώς και του Ν. 4172/13 και περιλάμβανε μια σειρά από πίνακες που εμφάνιζαν συνοπτικά τις επιπτώσεις των παραπάνω νόμων στους αγρότες.
Συμφωνούμε, μόνο που οι Πίνακες και οι αριθμοί πράγματι υπάρχουν αλλά ο καθένας τους παρουσιάζει όπως θέλει και ανάλογα με την κομματική του προτίμηση. Παρουσίασε λοιπόν ο κ.Χρυσάφης δεκάδες πίνακες, η μικρή όμως αλλά ουσιώδης λεπτομέρεια είναι ότι ο ένας Πίνακας με τις μειώσεις αντιστοιχεί στους 400.000 αγρότες και όλοι οι υπόλοιποι στους ελάχιστους με τις αυξημένες εισφορές.
Όσο δε για τις συγκρίσεις  των νόμων 4387/2016 (ασφαλιστικό ΣΥΡΙΖΑ) και τον 4172/2013 (φορολογικός ΝΔΠΑΣΟΚ), που με πλήρη «ειλικρίνεια» και «αντικειμενικότητα» έκανε, μία απόκρυψη και μόνο του Ν.4172/2013 στην οποία προέβη ή αν θέλετε δεν αποκάλυψε, αρκεί ως απόδειξη, του ότι λειτούργησε ως κομματικός νεοδημοκράτης μεταφραστής. Ποια είναι αυτή η μη αποκάλυψη; Αυτή που κάνουν όλοι οι τότε κυβερνώντες, άρα υπεύθυνοι των επιπτώσεων, με περίσσιο θράσος.
Ότι περιείχε δύο σφαγιαστικές διατάξεις που αν δεν είχε ακυρώσει η τότε υπουργός κ.Βαλαβάνη, δύο μόλις μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της, ο κάθε αγρότης θα πλήρωνε χιλιάδες ευρώ το έτος 2015, και είναι οι εξής:
ΠΡΩΤΟΝ:
Περίπου 620.000 κατά κύριο επάγγελμα γεωργοί, κτηνοτρόφοι, πτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και αλιείς όλης της χώρας και τουλάχιστον 200.000 μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα έπρεπε να συμπεριλάβουν στα ακαθάριστα έσοδα του έτους 2014 όχι μόνο τις εισπράξεις από τις πωλήσεις των προϊόντων τους αλλά και τις αγροτικές επιδοτήσεις, αποζημιώσεις και ενισχύσεις που είχαν λάβει.
Αυτό σημαίνει ότι τα ποσά των πάσης φύσεως αγροτικών επιδοτήσεων, αποζημιώσεων και ενισχύσεων, τα οποία είχαν εισπράξει οι φορολογούμενοι αυτοί το έτος 2014, θα λαμβάνονταν υπόψη κατά τον υπολογισμό των καθαρών γεωργικών εισοδημάτων τους, και θα φορολογούνταν από το πρώτο ευρώ.
Η επαχθής αυτή αλλαγή του καθεστώτος φορολόγησης των αγροτών αποτυπωνόταν στον πίνακα 6 του βασικού εντύπου Ε1 της δήλωσης του 2015, όπου δεν περιλαμβάνονται πλέον οι ξεχωριστοί κωδικοί 477-478, στους οποίους μέχρι τότε δηλώνονταν τα ποσά των αγροτικών οικονομικών ενισχύσεων (επιδοτήσεων, αποζημιώσεων κ.λπ.).
 
ΔΕΥΤΕΡΟΝ:
Οι αγρότες που θα δηλώνανε το 2015 ζημιά ή μηδενικό ή πολύ χαμηλό φορολογητέο εισόδημα, θα φορολογούνταν με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης (κατοικίες, αυτοκίνητα). Και στις περιπτώσεις των αγροτών αυτών, τα τεκμαρτά εισοδήματα που θα προέκυπταν με βάση τα τεκμήρια θα φορολογούνταν από το πρώτο ευρώ. Αν δηλαδή το τεκμαρτό εισόδημα ενός αγρότη ήταν μεγαλύτερο από το δηλωθέν, τότε η διαφορά τους (τεκμαρτό μείον δηλωθέν) θα φορολογούνταν από το πρώτο ευρώ.
Τα είπατε αυτά κ.Χρυσάφη στις διάφορες ανά τον νομό «ενημερώσεις» σας; Όχι βέβαια, πώς να είστε αντικειμενικός, όταν διατελέσατε υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας;
Συμπέρασμα: Ασχοληθείτε με τον γαλάζιο αυτοδιοικητικό συνδυασμό που ετοιμάζετε και μάλλον θα αμειφτείτε πολιτικά για τις φετινές υπηρεσίες σας.
ΥΓ: Και δεν είναι αυτή η κυβέρνηση ένα οποιοδήποτε καθεστώς κ.Χρυσάφη, όπως περιφρονητικά την αποκαλείτε, αλλά μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, όμως μάλλον στο μυαλό σας έχετε ως νόμιμη κυβέρνηση κάποια της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ ή ΝΔΠΑΣΟΚ, οι υπόλοιπες σας φαίνονται ολίγον ως μιάσματα.
Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Σερρών 

ΕλλάδαΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Περί μαύρου και ροζ φασισμού-Απαντηση στον Αλέκο Χρυσάφη

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

«Εγκαταλείψαμε τα πάντα. 15 Αυγούστου 1920, της Παναγίας…» – Η έλευση των Καυκασίων στην Ελλάδα

Για το χωριό του, το Μετζινγκέρτ της υποδιοίκησης Χορασάν...

Διανομή χιλιάδων βιβλίων από τα αδιάθετα του σχετικού προγράμματος του ΟΠΕΚΑ

Αρχίζει σήμερα (ώρα 12:00) η αναδιανομή των αδιάθετων βιβλίων...

Καβάλα: Καταδικάστηκε αστυνομικός για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση

Μετά από μια διαδικασία που δεν ήταν σύντομη κι...

Ζάκυνθος: Σύλληψη 65χρονου για οδήγηση υπό μέθη και κατοχή 2 σπρέι πιπεριού

Συνελήφθη χθες από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου,...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα