20.4 C
Serres

Η Σερραία μαθήτρια Κωνσταντίνα – Νικολέτα Κακάτση βραβεύτηκε στα 65α Βραβεία Ευποιΐας στη Θεσσαλονίκη

Date:

Οι Ροταριανοί Όμιλοι Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της κοινωφελούς τους δραστηριότητας, έχουν καθιερώσει κατά τα πρότυπα της Ακαδημίας Αθηνών εδώ και 65 χρόνια (από το 1953) έναν υπέροχο θεσμό, μια κορυφαία κοινωνική εκδήλωση, την τελετή των βραβεύσεων Έργων Ευποιϊας, Αλτρουϊσμού και Κοινωνικής Προσφοράς. Σ’ αυτήν βραβεύονται οργανώσεις, φορείς και άτομα από τον βορειοελλαδικό χώρο, για διακεκριμένες πράξεις προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο
rotary ntora5
Η Τελετή Βραβεύσεων πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε δημόσια πανηγυρική τελετή, παρουσία των Αρχών της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Δικαστικών Αρχών, εκπροσώπων της οικονομικής και κοινωνικής ζωής και εκατοντάδων πολιτών. Στους βραβευόμενους απονέμονται βραβεία με χρυσά, αργυρά μετάλλια, καθώς και δημόσιοι επαίνοι.
rotary ntora6
Η 65η Τελετή της Απονομής των «Βραβείων Ευποιϊας» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαρτίου και ώρα 11 π.μ. στο ξενοδοχείο «The MET» της Θεσσαλονίκης, με κεντρική ομιλήτρια την πρ. Υπουργό, πρώην Δήμαρχος Αθηναίων και βουλευτής κ. Ντόρα Μπακογιάννη και με θέμα «Στο σύγχρονο ανταγωνιστικό κόσμο, θα διαγράψουμε τους ΑΜΕΑ;».
rotary ntora3
Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και βοηθός Διοικητής κ. Θεόδωρος Ασπασίδης, βραβεύτηκαν, ο πρόεδρος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και ιδρυτής του Διαβαλκανικού Κέντρου Θεσσαλονίκης δρ. Γεώργιος Αποστολόπουλος για το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης παροχής δωρεάν ιατρικής περίθαλψης και ιατρικών εξετάσεων σε πολλές ασθενείς κοινωνικές ομάδες. 2. Ο ιδρυτής της ομογενειακής εφημερίδας «Hellenic News of America» κ. Παύλος Κοτρώτσιος ο οποίος από 1987 προβάλλει και στηρίζει στην Αμερική τα εθνικά μας θέματα.
-Το Λιμενικό Σώμα και η Ακτοφυλακή για την διαφύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας.
-Η Ελληνική Αστυνομία για ηρωϊκές πράξεις αυτοθυσίας των άνδρών της.
-Η Πυροσβεστική Υπηρεσία για πράξεις αυτοθυσίας και ανδρείας πυροσβεστών.
-Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, παραρτήματα Θεσσαλονίκης και Καβάλας, για τις πολύτιμες υπηρεσίες σε κατασβέσεις πυρκαγιών και για τη σωτηρία ανθρώπων από φυσικές καταστροφές.
-Ο Σύλλογος Μέριμνας ΑΜΕΑ «Οι Άγιοι Θεόδωροι» για άτομα με νοητική στέρηση στην περιοχή Ροδόπης Κομοτηνής.
-Ο 26χρονος φυσικός Δημήτρης Αντωνίου άτομο με ειδικές ανάγκες, ο οποίος αποτελεί παράδειγμα ζωής μετά από τρομερό ατύχημα που υπέστη, για την δημιουργία ομάδας γκράφιτυ «C’ est la vie».
-Η ιατρός Αναστασία Λυγερά στον ακριτικό Νέστο – Κεραμωτή, η οποία αποκαλείται και «Μητέρα Τερέζα» για την βοήθεια και την ιατρική περίθαλψη ασθενών κοινωνικών ομάδων όλης της περιοχής.
Η 12χρονη μαθήτρια από τις Σέρρες Κωνσταντίνα – Νικολέτα Κακάτση, η οποία βρήκε και παρέδωσε στις Αρχές πορτοφόλι με σημαντικό χρηματικό ποσό και αρνήθηκε κάθε αμοιβή.
-Η Ομάδα Αποφοίτων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και ο πρόεδρός της δημοσιογράφος κ. Χαράλαμπος Αντωνίου, για την προσφορά αγάπης, για την κινητή ιατρική μονάδα και για την προσφορά ιατρικών αναλώσιμων υλικών, τροφίμων, ενδυμάτων και άλλων χρηστικών ειδών.
-Ο έφορος Αρχαιοτήτων Αλεξανδρούπολης κ. Διαμαντής Τριαντάφυλλος για το πολύτιμο ανασκαπτικό του έργο σε όλη την περιοχή της Θράκης, που ανέδειξε μεγάλης αρχαιολογικής και πολιτιστικής και εθνικής σημασίας ελληνικά ευρήματα.
-Ο πυροσβέστης Ηλίας Αρβυστάς από τη Λάρισσα, ο οποίος έσωσε ένα παιδί 4 ετών από βέβαιο θάνατο, πέφτοντας μέσα σε φλεγόμενη κατοικία με κίνδυνο της ζωής του ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας.
-Ο κ. Νικόλαος Ζούρος ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την δημιουργία και ανάδειξη του Μουσείου Απολιθωμένου Δάσους Μυτιλήνης ως παγκόσμιο γεωπάρκο από την Unesco.
-Ο γλύπτης και καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών κ. Θεόδωρος Παπαγιάννης εξ Ιωαννίνων, για την ίδρυση και λειτουργία μουσείου σύγχρονης τέχνης στην Κοινότητα Καστανοχωρίου στο Ελληνικό Ιωαννίνων.
-Το Greek Energy Forum για την εθελοντική διεθνή προβολή των ελληνικών υδρογονανθράκων και της ενέργειας από νέους επιστήμονες .
-Πέντε ελληνόπουλα μαθητές του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη που έλαβαν μέρος και κέρδισαν το πρώτο βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Τεχνολογίας που έγινε στο Όστιν του Τέξας των Η.Π.Α. και τα οποία βραβεύτηκαν και από τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
-Ο ιατρός Γεώργιος – Ιωάννης Τσιάνος από τα Τρίκαλα ως υπεραθλητής μεγάλων αποστάσεων και αναβάσεων (Ιμαλάϊα, Έβερεστ, Σαχάρα κλπ.)
-Η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Σκάκι 16χρονη Τσολακίδου Σταυρούλα από την Καβάλα.
-Η κ. Άννα Γιοβανίου πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου» παράρτημα Καβάλας για την καθημερινή ενασχόλυσή της με τους πρόσφυγες σε όλη την Ανατ. Μακεδονία και Θράκη και τους εμβολιασμούς όλων των «Ρωμά» της περιοχής.
-Ο Σύλλογος ΑΡΩΓΗ Γονέων Αυτιστικών Ατόμων «ΑΧΤΙΔΑ» για το μεγάλο έργο κοινωνικής τους προσφοράς, και,
-Το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Οικογένεια και Παιδί» για την εξασφάλιση δικαιωμάτων των παιδιών και των οικογενειών τους.
Ο Πρόεδρος της κοινής επιτροπής βραβεύσεων κ. Θεόδωρος Ασπασίδης εκ μέρους των συμμετεχόντων Ροταριανών Ομίλων της Θεσσαλονίκης, σημείωσε τη σπουδαιότητα του θεσμού των «Βραβείων Ευποιϊας» που έρχεται κάθε χρόνο να επιβραβεύσει την προσφορά, την αυτοθυσία, τον αλτρουϊσμό και τον ηρωϊσμό των ανθρώπων του πανελλαδικού χώρου που συνεχίζουν να συμβάλλουν στη διατήρηση των αξιών σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο. Είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε ζωντανές τέτοιου είδους διοργανώσεις, ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια κρίσεων όπως αυτή που διανύουμε τα τελευταία χρόνια, γιατί συμβάλλουν στην προαγωγή και ανάπτυξη μιας κοινωνίας που προσπαθεί και παλεύει να διατηρήσει τις ηθικές και ανθρώπινες αξίες ακέραιες και αληθινές.
rotary ntora4
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης εμφανίστηκε και η 70μελής Χορωδία του Ελληνικού Κολλεγίου «Ανατόλια» Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου κ. Μαρίας – Έμμας Μελιγκοπούλου, καθώς και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Μιχάλη Κζούνια. Εμφανίστηκαν μαζί τους και οι διάσημοι σολίστες: Ο τενόρος Φίλιππος Μοδινός, mezzo soprano η κ. Κασσάνδρα Δημοπούλου – Μοδινού, ο βαρύτονος Γιάννης Νάκος και η σοπράνο Κατερίνα Μακρή.
Διοργανωτές όμιλοι των φετινών Βραβείων Ευποιϊας είναι, ο Ροταριανός Όμιλος Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ο Ροταριανός Όμιλος Θεσσαλονίκης και ο Ρ.Ο. «Άριστα Τελείν». Η είσοδος για κοινό στην εκδήλωση ήταν ελεύθερη και μετά το πέρας της τελετής των απονομών, οι Ροταριανοί Όμιλοι Θεσσαλονίκης παρέθεσαν γεύμα προς τιμήν όλων των βραβευμένων.

Πηγή: ThessalonikiPress.gr 





ΕλλάδαΗ Σερραία μαθήτρια Κωνσταντίνα – Νικολέτα Κακάτση βραβεύτηκε στα 65α Βραβεία Ευποιΐας...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Στικάκια νικοτίνης, καπνικά προϊόντα και αλκοόλ στις σχολικές αυλές- video

Τα σνουζ ή αλλιώς στικ νικοτίνης έχουν γίνει η...

Φίλιπποι Καβάλας: Τιμή στον φιλέλληνα Ελβετό αρχαιολόγο P. Ducrey το πολυσήμαντο έργο του

Ύμνο στο ελληνικό πνεύμα και τη σπουδαιότητα της αρχαίας...

Τροχαία από ηλικιωμένους οδηγούς: Αυστηροποίηση μέτρων για τα διπλώματα

Τα τροχαία από ηλικιωμένους φέρνουν ξανά στην επιφάνεια τη...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα