20.4 C
Serres

Ποιό πολιτικό κόμμα ευνοείται από την καταδίκη του Αρτέμη Σώρρα;

Date:

Η καταδίκη του Αρτέμη Σώρρα αφήνει πολιτικά ορφανούς χιλιάδες υποστηρικτές της Ελλήνων Συνέλευσις σε όλη την Επικράτεια. Σήμερα η Ε.ΣΥ. διαθέτει 258 πολιτικά γραφεία σε ολόκληρη την χώρα. Άνθρωποι που βρίσκονται στον στενό πυρήνα συνεργατών του κ. Σώρρα γνώριζαν εδώ και καιρό ότι ο πολιτικός τους φορέας συγκεντρώνει το απαιτούμενο 3% για την είσοδο στην ελληνική Βουλή.

Ο ίδιος ο Σώρρας σκόπευε να ανακοινώσει την κάθοδο του φορέα του στη μάχη της κάλπης όσο το δυνατόν κοντύτερα στην προκήρυξή των εκλογών. Ήξερε καλά πως η κρατική χρηματοδότηση θα ήταν σημαντικό όπλο στον στρατηγικό του σχεδιασμό. Εκείνο που δεν είχε προβλέψει είναι η καταδίκη του για τις αμαρτίες του παρελθόντος. Τώρα που οι εξελίξεις ανέτρεψαν τα πολιτικά του σχέδια ο Αρτέμης Σώρρας είναι εξαφανισμένος.

Υπάρχει όμως μια σημαντική μερίδα του εκλογικού σώματος που έπινε νερό στο όνομα του Σώρρα και σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές ανέρχεται στο 3%. Τι θα ψηφίσουν όλοι αυτοί στις επερχόμενες εκλογές; Οι δύο πολιτικοί χώροι που έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά με το πολιτικό δημιούργημα του Αρτέμη Σώρρα είναι η Χρυσή Αυγή και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.





Το επόμενο διάστημα τα επιτελεία των δύο αυτών κομμάτων θα προσπαθήσουν να προσελκύσουν τα μέλη της Ελλήνων Συνέλευσις. Δεδομένου ότι η Χρυσή Αυγή έχει ξεκάθαρα φιλοναζιστικό προφίλ, οι ΑΝΕΛ διαθέτουν το προβάδισμα στη συγκεκριμένη διεκδίκηση. Αν ο Πάνος Καμμένος καταφέρει να γοητεύσει τους «Σωρραίους» ίσως εξασφαλίσει μία ακόμη άνετη είσοδό του κόμματός του στην ελληνική Βουλή. Ο χρόνος θα δείξει

thestival.gr

ΠολιτικήΠοιό πολιτικό κόμμα ευνοείται από την καταδίκη του Αρτέμη Σώρρα;

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ντ. Μπακογιάννη: Την Πέμπτη η ενημέρωση της επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων

Την ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, από τον υπουργό...

Ενημέρωση για την εξωτερική πολιτική ζητά από τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

‘Αμεση και επίσημη ενημέρωση ζητά από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα